Διαφορετικα ονοματα παιχνιδιων αμιγκα.

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Τα παιχνιδια που συνηθως αναζητω κυριως στις 16μπιτ κονσολες (Magadrive, SNES) ειναι συνηθως αυτα που μου αρεσαν σε αμιγκα. Ετσι εχω καταφερει να βρω πολλα. Αλλα τελευταια διαπιστωσα οτι παιχνιδια της αμιγκα υπαρχουν σε κονσολες, με αλλα ονοματα. Αρχικα βρηκα σε segaCD το παιχνιδι OUT OF THIS WORLD που ειναι το ANOTHER WORLD της αμιγκα. Σκεφτηκα οτι ειναι μεμονομενο συμβαν. Αλλα μολις αγορασα το παιχνιδι GALAHAD για megadrive, που με εκπληξη διαπιστωσα οτι ειναι το ΦΟΒΕΡΟ παιχνιδι για αμιγκα LEANDER της psygnosis. Γνωριζεται αλλα τετοια παιχνιδια, δηλαδη να ειναι αρχικα παιχνιδια αμιγκα, και να εχουν κυκλοφορησει σε αλλες κονσολες, με αλλα ονοματα?
 
Out of this world ονομάστηκε το παιχνίδι στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία σε όλες τις πλατφόρμες. Προφανώς λόγω μιας sitcom που παιζόταν στις ΗΠΑ με τίτλο το Another World. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και για πολλά άλλα παιχνίδια.
 
To UFO enemy unknown στην αμερικη κυκλοφορησε σαν X-com, και το Resident Evil αν δεν κανω λαθος λεγoταν biohazard,και τελευταια που ασχοληθηκα με το Antiriad στον CPC στην αμερικη κυκλοφορησε με το τιτλο Rad warrior.
 
Οπως τα λέει o ChrisTOS & ο vagos.

Γενικά τα αλλαγμένα ονόματα παιχνιδιών στις αμερικάνικες εκδόσεις είναι ένα φαινόμενο που το συναντάμε αρκετές φορές (και για παιχνίδια που δεν έχουν απαραίτητα μεταφερθεί στις κονσόλες, όπως π.χ. το "Airstrike USA", που είναι το γνωστό μας ATF II).

Απο κονσόλες τώρα, το πρώτο που μου έρχεται πολύ πρόχειρα στο μυαλό είναι το εξαιρετικό Chaos Engine το οποίο είχε κυκλοφορήσει στα SNES & Mega Drive (Genesis) στο Αμέρικα, ως "Soldiers of Fortune".

Aν τώρα πάμε και σε παιχνίδια άλλων συστημάτων (όχι αποκλειστικά amiga), υπάρχουν πάρα πολλοί τίτλοι (μπορώ να θυμηθώ καμία 15αριά το λιγότερο)
 
Τι, το chaos engine σε megadrive/SNES ? Το θελω ΤΩΡΑ.
 
Χμμ, δεν ήξερα μερικούς από τους εναλακτικούς τίτλους εδώ. Δεν είχα πετύχει τις αμερικάνικες εκδόσεις.

Επίσης:

Probotector == Contra

Streets of Rage == Bare Knuckle
 
Optimus είπε:
Χμμ, δεν ήξερα μερικούς από τους εναλακτικούς τίτλους εδώ. Δεν είχα πετύχει τις αμερικάνικες εκδόσεις.
Επίσης:

Probotector == Contra

Streets of Rage == Bare Knuckle

Probotector == Contra == Gryzor ...νομίζω
 
Α ναι μπράβο, και αυτό.

Αναρρωτιέμαι ώρες ώρες ποιά είναι η εξήγηση για τις αλλαγές των διαφόρων τίτλων.

Επίσης θυμήθυκα και κάτι άλλο. Στην ιαπωνική έκδοση του Street Fighter 2, o Balrog λέγεται M.Bison, o Vega Balrog και ο M.Bison Vega νομίζω. Είχανε κάνει τον boxer να λέγεται M.Bison κατά το Mike Tyson αλλά μετά φοβήθηκαν πως θα τους κάνουν μήνυση και τα αλλάξαν στην αμερικάνικη έκδοση όπως το ξέρουμε εμείς.
 
Νομιζω οτι το UFO μετονομαστηκε σε X-COM αφότου δημιουργήθηκε το franchise (sequels κλπ)
 
Σε Amiga τελευταια ειχα πετυχει το Bob Morane: Ocean που σαν εναλακτικο ειχε Project Neptune και Operation Neptune

operation_neptune_03.png


operation_neptune_04.png


info

http://hol.abime.net/2314
 
Το arcade Megaman: The Power Battle στο CPS2 κυκλοφορησε ως Rockman: The Power Battle στην Ιαπωνια. Νομιζω ολη η σειρα Megaman/Rockman ειχε αυτο το χαρακτηριστικο.

Ενα απο τα αγμπημενα μου arcade, το xain d'sleena εχει κυκλοφορησει ως soldier of light και ως solar warrior. Νομιζω στην amiga λεγοταν soldier of light. Χαλια μεταφορα btw.

Επισης εδω ολοκληρες κονσολες εχουν διαφορετικο ονομα σε αλλες αγορες. Τα μεμονωμενα παιχνιδια σας κανουν εντυπωση?

Megadrive = Genesis

NES/SNES = Famicom/Super Famicom

PCEngine = Turbographix 16
 
Operation Jupiter == Hostages
 
Το Megalomania, ενα god simulator απο τη sensible software κυκλοφορησε στην Αμερικη ως Tyrants
 
Για τέτοιες απορίες το google και το Hall of light είναι ο φίλος μας. :)

Βάλτε "allintext: "also known as" site:hol.abime.net" και θα τα βρείτε όλα.
 
Πίσω
Μπλουζα