Ασφαλώς μιλάς για το παλιό καλό αξιόπιστο ZipDrive της Iomega. Είχαμε πάρει ενα προς τα τέλη του 1996 στην παλιά μου δουλειά (από την οποία έμαθα πάρα πάρα πολλά). Είχα φτιάξει μια boot δισκέτα (σε dos εννοείται) για να μπορώ να μπουτάρω τα μηχανήματα των πελατών που ήταν λογιστές και να γίνει αντιστοίχιση ενός drive letter στο Zipdrive (σαν γράμμα Z: ας πούμε) ώστε να μπορέσω να παρω backup των λογιστικών τους πακέτων, προτού τους τα αναβαθμίσω. Το ZipDrive εκείνο συνδεόταν στην παράλληλη θύρα του υπολογιστη. Και στην τωρινή μου δουλειά εχουμε δύο τέτοια, ένα των 100ΜΒ και ένα των 250ΜΒ, επίσης παράλληλα. Πριν 10+ χρόνια τα χρησιμοποιούσαμε αρκετά συχνά, τώρα μία φορά το χρόνο. Εχω κι εγώ ένα zipdrive 100MB scsi για να μπουτάρω το Macplus. Θα ήθελα να είχα προνοήσει να το πάρω σε 250ΜΒ, τότε που θα ήταν και σε καλή κατάσταση και φτηνό (μιλάμε για πριν 12 χρόνια περίπου). Τώρα μάστα βράστα.
.Επίσης έχω κι ενα Zipdrive IDE εσωτερικό, που το είχα κάποτε για backup (πριν 10+ χρόνια), αλλά τώρα το έχω κειμήλιο. Λέω να το πετάξω στα σκουπίδια ώστε την επόμενη μέρα να ανοίξω τον κάδο και να το δω και να χαρώ που επιτέλους βρήκα κι εγώ κάτι στα σκουπίδια.
Κάτι ακόμα. Στην παλιά μου δουλειά είχαμε αγοράσει για ενδοεταιρική χρήση drives LS-120, τα οποία υποστήριζαν τις κλασικές 1.44 δισκέτες, αλλά και δισκέτες των 120ΜΒ. Αλλά δε μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις για να μπουτάρεις, ή ως έξτρα σκληρό δίσκο. Μονο για μεταφορά αρχείων ή εγκατάσταση προγραμμάτων. Θυμάμαι ότι αυτό που είχαμε πάρει το 1998-99 πρέπει να κόστιζε γύρω στα 70 χιλιάρικα. Ισως και να λέω παπάτζες, αλλά νομίζω κάπου εκεί ήταν.
Και κάτι τελευταίο που μόλις θυμήθηκα. Κάποτε ο Rygar(ο γνωστός) είχε γκαϊλέ να πάρει ένα NeXT. Αυτό συνέβαινε την ίδια εποχή με το Mac plus, πριν 10-11 χρόνια, τότε που έπαιρνες μια Α500 με 50 ευρώ. Ο παράγοντας "μεταφορικά" ήταν αποτρεπτικός σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ειδικά τα NeXT ήταν ήδη αρκετά ακριβά. Μιλάμε για Next cube με περίπου 250-300 ευρά. Τώρα τόσα θες για το οπτικό του drive. Δεν τα κατάφερα λοιπόν, όμως βρήκα σε καταπληκτική τιμή ενα σετ δισκετών 2.88ΜΒ (αυτές διάβαζαν τα NeXT) σε ένα ωραίο πτυσσόμενο κουτάκι, ολοκαίνουριες. Θα ήθελα πολύ να βγάλω φωτό (μαζί με τις 8" δισκέτες), όμως πρέπει να αδειάσω το πατάρι και αυτό δεν είναι εφικτό/