Δισκοπωλεία με παλιά cds/κασέτες/βινύλια

thebest20

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
24 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.961
Αντιδράσεις
452
Γεια σας!Ανοίγω ένα thread για να αναφέρουμε που υπάρχουν δισκοπωλεία/παλαιοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας,που πουλάνε παλιά cds ή κασέτες/βινύλια.Καλύτερα είναι να αναφέρουμε απλά περιοχή,και όχι ακριβής διεύθυνση,για να μη γίνεται διαφήμιση!Οι διευθύνσεις και τα υπόλοιπα με pm!

Επίσης μπορούμε να αναφέρουμε για κάποιο συγκεκριμένο δίσκο/cd που ψάχνουμε και αν τον έχει συναντήσει κάποιος άλλος,σε κάποιο κατάστημα.

Εγώ συγκεκριμένα,ψάχνω ελληνική pop μουσική δεκαετίας 80-90,αλλά και maxi singles,σε cd όμως,και όχι σε βινύλιο.Καμιά ιδέα?
 
Χαιρε αγαπητε φιλε. Δεν ξερω σε cd τι εχει το καταστημα που ξερω, παντως εχει και πολλα παλια βινυλια. Λειτουργει απο το 1978 και ειναι μαλλον το παλαιοτερο δισκοπωλειο της Θεσ/νικης. Βρισκεται στην περιοχη του υπουργειου Μακεδονιας-Θρακης στη Θεσ/νικη, κ. Αρης
 
μια βολτα στο Μοναστηρακι και στην Ομονοια θα βρειτε αρκετα τετοια μαγαζακια
 
Ευπαλίνος είπε:
Χαιρε αγαπητε φιλε. Δεν ξερω σε cd τι εχει το καταστημα που ξερω, παντως εχει και πολλα παλια βινυλια. Λειτουργει απο το 1978 και ειναι μαλλον το παλαιοτερο δισκοπωλειο της Θεσ/νικης. Βρισκεται στην περιοχη του υπουργειου Μακεδονιας-Θρακης στη Θεσ/νικη, κ. Αρης
Το συγκεκριμένο παλαιοδισκοπωλείο τυχαίνει να το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και το επισκέφτηκα πρόσφατα αναζητώντας κάποιο ορχηστρικό. Έχει εξαιρετική ποικιλία σε βινύλια καθώς ουσιαστικά δουλεύει κατά κύριο λόγο με αυτά και όχι με cd. Ορισμένοι δίσκοι είναι απολύτως δυσεύρετοι και τιμώνται προς αρκετές εκατοντάδες ευρώ...
 
Ξέρετε τι τιμές παίζουν περίπου στα παλιά cds,στην Αθήνα?Αν είναι να βρω 1-2 από αυτά που θέλω,δίνω και 20? για ένα cd,αλλά συνήθως τα παλιά έχουν χαμηλές τιμές.Βέβαια εξαρτάται και πόσο δυσεύρετα είναι!
 
Για παλιά (33 και 45) βινύλια καινούργια ή σαν καινούργια με λογικότατες τιμές, αλλά και ακριβές τιμές μόνο εκεί του πρέπει, είναι στο Μοναστηράκι ο Ζαχ_____ς (και η χοντρή, που έλεγε και το περιοδικό Θησαυρός). Προσοχή μην μπείτε σε λάθος στοά. Τζίζ!

Πήγα αυτή τη Κυριακή και ενώ δεν είχα στο νου μου να πάρω τίποτα, φορτώθηκα πάλι.
 
θα πας στην Άστιγγος στο Μοναστηράκι.

Εκεί θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
 
Δεν έχω πάει ακόμα,λόγω έλλειψης χρόνου,και μάλλον θα πάω σε 2 εβδομάδες.Ίσως από "συλλεκτικά" cds έχω μόνο κάποια της Άννας Βίσση από τη δεκαετία του 1980,τα οποία πωλούνταν μέχρι και πέρισυ,αλλά πλέον η Sony έχει σταματήσει να τα κυκλοφορεί.Από εκεί και πέρα έχω κάποια βινύλια από Μαντώ,Κακά Κορίτσια κλπ,τα οποία είναι φυλαγμένα,σε άθλια κατάσταση (από παλιό επαρχιακό δισκοπωλείο ενός θείου μου) και προτιμώ να τα βρω και σε αυθεντικά cds,έστω και μεταχειρισμένα.Kαι κάποιες κασέτες μου έχουν απομείνει,μια της Αλέξιας και μια της Πωλίνας.Θα ήθελα πολύ να φτιάξω μια δισκοθήκη,με cds και μόνο,από δεκαετίες 80 και 90 (ήδη στη δισκοθήκη μου το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από ξένα 90's μέχρι μέσα 00's)
 
θεσσαλονικη στην ναυαρινου ειναι καποιος πολυ γνωστος που εχει πολλα τωρα αθηνα μοναστηρακι θα βρεις αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα βρεις καινουργια τα περισσοτερα θα ειναι μεταχειρισμενα αν ψαξεις λιγο θα βρεις και καλες τιμες
 
thebest20 είπε:
Γεια σας!Ανοίγω ένα thread για να αναφέρουμε που υπάρχουν δισκοπωλεία/παλαιοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας,που πουλάνε παλιά cds ή κασέτες/βινύλια.Καλύτερα είναι να αναφέρουμε απλά περιοχή,και όχι ακριβής διεύθυνση,για να μη γίνεται διαφήμιση!Οι διευθύνσεις και τα υπόλοιπα με pm!Επίσης μπορούμε να αναφέρουμε για κάποιο συγκεκριμένο δίσκο/cd που ψάχνουμε και αν τον έχει συναντήσει κάποιος άλλος,σε κάποιο κατάστημα.

Εγώ συγκεκριμένα,ψάχνω ελληνική pop μουσική δεκαετίας 80-90,αλλά και maxi singles,σε cd όμως,και όχι σε βινύλιο.Καμιά ιδέα?
[edit] Αγγελία. Διάβασε σε παρακαλώ τους κανονισμούς http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?23002-%CA%E1%ED%FC%ED%E1%F2-%C1%ED%DC%F1%F4%E7%F3%E7%F2-%C1%E3%E3%E5%EB%E9%FE%ED [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eνα πολυ καλο μαγαζι που εντοπισα μολις περσι το καλοκαιρι βρισκεται στη περιοχή Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με πληθωρα ποικιλιας σε βινύλια/κασσέτες και cd! Ετυχε να βρεθω εκει πριν λιγες μερες και βρηκα πολλα πραγματα που με ενδιέφεραν..
 
Εγώ έχω να συστήσω τα εξής: ένα στην πλατεία Κυψέλης (όπου μένω) με υποκατάστημα στην οδό Θήρας κοντά στο Αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης (ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός σε αυτούς που ξέρουν την περιοχή, το έχει πάρα πολλά χρόνια και λέγεται Άρης στο μικρό), ένα στην οδό Αδριανού στην Πλάκα με πραγματικά δυσεύρετα cd & dvd (βρήκα μάλιστα και τη "Στροφή" σε dvd, εισαγωγής από την Κύπρο), ενώ για τους φίλους που κατάγονται ή πηγαίνουν συχνά στα Χανιά της Κρήτης έχω να συστήσω ένα πολύ καλό σε έναν παράδρομο της οδού Χάληδων η οποία πηγαίνει προς το παλιό λιμάνι (έχω ξεχάσει το όνομα του μαγαζιού), αλλά όποιος ξέρει την περιοχή, θα το βρει εύκολα · εγώ πάντως αν βρεθώ, ξέρω να πάω)
 
Πίσω
Μπλουζα