Ελληνική σειρά τέλους 80s - μόνο για "ψαγμένους"...
(...Κατόπιν ΑΠΟΛΥΤΗΣ αντιγραφής post που έχω κάνει και σε άλλο φόρουμ...

)
...Λοιπόν :
Έχω φάει φλασιά τον τελευταίο καιρό, πώς λεγόταν μια ελληνική "νεανική" σειρά, που παιχτεί στην πάλαι-ποτέ κραταιά ΕΡΤ-1, τέλος δεκαετίας '80. Τώρα πότε ακριβώς....
Πρέπει να ήταν '87 με '88 (βία '89).
Οι ηθοποιοί ήταν κατά βάση έφηβοι, άγνωστα εννοείται ονόματα, κι ούτε νομίζω κανείς να ξεχώρισε αργότερα στο χώρο, οι ελάχιστοι ενήλικες ήταν επίσης "άγνωστοι", ο σκηνοθέτης...μάλλον μια από τα ίδια (...ΜΑΛΛΟΝ λέω), γιατί κάτι τέτοια τα συγκράταγα...
Από ονόματα λοιπόν μη ρωτάτε, δεν ξέρω τίποτα.
Τα μόνα που μου έχουν μείνει, είναι η "αίσθηση" μιας καλογυρισμένης σειράς να με στοιχειώνει σήμερα, και το γενικό στόρι :
Μια παρέα παιδιών, στην τελευταία τάξη του λυκείου, αγόρια κατά βάση, αλλά και 2-3 κορίτσια, και η σειρά να "αποτυπώνει" τις "ευαίσθητες" και από τις πιο "μαγικές" μέρες, με παρέες, μουσικές, της ηλικίας λίγο πριν την "ενηλικίωση", το πέρασμα στο πανεπιστήμιο, κτλ κτλ.
Άλλες λεπτομέρειες γιόκ, εκτός από ΜΙΑ, ίσως χαρακτηριστική :
Δύο από τα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, γνωρίζουν τις χαρές του έρωτα, και το κορίτσι την "χαρά" της εγκυμοσύνης, και τελικώς παίρνουν την απόφαση να μην προχωρήσουν με σπουδές, αλλά να "κάνουν οικογένεια"..., ενώ οι υπόλοιποι της παρέας συνέχισαν κανονικά...
...Η σειρά ΕΙΧΕ κάνει αίσθηση τότε, ήταν καλοπαιγμένη και πολύ "ατμοσφαιρική" (..λυρικότατη κι εμψυχωτική), και είχε προβληθεί ξανά μέσω επαναλήψεων κρατικής, μέσα στη δεκαετία του '90, και αν θυμάμαι καλά, το πολύ να ήταν στο κλασσικό όριο των 13 επεισοδίων, αλλά ίσως και λιγότερων, πχ 6,7...
Όποιος σπάσει λίγο το κεφάλι του, και θυμηθεί κάτι από εκείνα τα χρόνια, ας κάνει τον κόπο να ενημερώσει, έστω και μια ιδέα, μια λέξη από τον τίτλο της σειράς, τον οποίο είναι αυτό που λέμε "...να, εδώ στο στόμα μου το έχω..." αλλά δεν μου έρχεται με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ...
*...υπάρχει μια περίπτωση, έχοντας δει κάτι λίστες στο web, να ήταν σειρά 13 επεισοδίων, του '88, του Μανούσου Μανουσάκη και του Βασίλη Νεμέα (σενάριο), με τίτλο "Τα Καλύτερά Τους Χρόνια", αν και ο τίτλος ΔΕΝ μου χτυπάει "καμπανάκι" (και καμμία άλλη webική λεπτομέρεια δεν παίζει...)
Τί λέει ρετρο-μανιακοί ;
Μας έρχεται τίποτα ;