Δορυφορικές Μελαγχολίες (πρόβλημα με NOVA)

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
198
Αν και η ιστορία που θα σας πω ξεκίνησε τον Μάιο, δεν είχα αναφέρει κάτι γιατί ήλπιζα να σας την διηγηθώ όταν φτάσει στο τέλος της. Επειδή όμως μπήκε Αύγουστος και τέλος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα (τουλάχιστον όχι χαρούμενο), είπα να πω τον πόνο μου.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι φανατικός υποστηρικτής της συνδρομητικής τηλεόρασης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα είμαι συνδρομητής από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Filmnet το 1995, με μόνη διακοπή όταν έκανα τη στρατιωτική μου θητεία. Το 2004 έκανα τη μετάβαση στην δορυφορική τηλεόραση, με την οποία ήμουν ακόμα πιο ενθουσιασμένος ειδικά από το 2006 που αγόρασα και PVR. Ποτέ δεν είχα το παραμικρό παράπονο από την υπηρεσία, ίσως βέβαια γιατί δεν είχε τύχει να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετακόμισα σε καινούργιο διαμέρισμα πριν από τρεις μήνες. Αποφάσισα με την ευκαιρία να προμηθευτώ τον αποκωδικοποιητή PVR της NOVA και να ζητήσω τα high definition κανάλια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς: το μπαλκόνι του σαλονιού μου δεν βλέπει νότο, η απόσταση μέχρι το πίσω μπαλκόνι κρίθηκε μεγάλη αφού θα έπρεπε να ανοιχτούν πολλές τρύπες και σαν να μην έφταναν όλα αυτά επειδή μένω στον τρίτο κι από πάνω μου έχει μπαλκόνια, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί η κεραία στην ταράτσα και να περνάει το καλώδιο μπροστά τους. Μου προτάθηκε λοιπόν να μπει ο αποκωδικοποιητής επάνω μαζί με την κεραία, να περνάει το σήμα από την κεντρική εγκατάσταση και να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα τηλεχειρισμού για να μπορώ να αλλάζω κανάλι. Όταν έγιναν όλα αυτά, ο τηλεχειρισμός αυτός δεν δούλεψε ποτέ. Έτσι τα ξηλώσαμε όλα και επανήλθαμε στην αρχική λύση του να μπει η κεραία στο πίσω μπαλκόνι και να τραβήξουμε τα καλώδια μέχρι το σαλόνι, σε μια αρκετά μεγάλη απόσταση και περνώντας από αρκετούς τοίχους. Με τα πολλά, έγινε.

Τις πρώτες μέρες ήμουν ενθουσιασμένος. Απολάμβανα την φοβερή ποιότητα εικόνας όχι μόνο στα κανάλια HD, αλλά και στα υπόλοιπα. Βλέπετε είχα συνηθίσει να βλέπω μέσω ενός σήματος που πήγαινε από τον αποκωδικοποιητή με SCART στο PVR, κι από κει με άλλο SCART στην τηλεόραση 47''. Συνυπολογίστε και ότι στο PVR έγραφα σε long play γιατί είχε σχετικά μικρό χώρο, και καταλαβαίνετε τι απώλεια ποιότητας είχα. Έτσι λοιπόν το HDMI καλώδιο μου φαινόταν ευλογία. Όμως η χαρά μου δεν κράτησε πολύ. Οι εγγραφές που έκανα -κατά κανόνα οι ταινίες που βλέπω είναι σε μαγνητοσκόπηση- κάποια στιγμή πάγωναν κι έπρεπε να τις προχωρήσω μπροστά για να ξεκολλήσουν. Έχανα έτσι πολλά λεπτά εγγραφής, κι αυτό μπορεί να γινόταν 3-4 φορές σε μια ταινία! Με πιο προσεκτική παρακολούθηση διαπίστωσα ότι σε άτακτα χρονικά σημεία μες στη μέρα μου εμφανίζεται μήνυμα λάθους Ε32-4 και δεν έχω εικόνα.

Να επιταχύνω λίγο γιατί έχω φτάσει διαστάσεις e-book. Έχω περάσει ατέλειωτες ώρες στην αναμονή της εξυπηρέτησης πελατών, και ακόμα περισσότερες σε συζητήσεις μαζί τους. Έχουν έρθει τρεις διαφορετικοί τεχνικοί. Χώρια από όσα δοκιμάσαμε μέσω τηλεφώνουν, έχει γίνει επαναρρύθμιση της κεραίας, αντικατάσταση του αποκωδικοποιητή, αντικατάσταση της κάρτας συνδρομητή, και σήμερα έγινε και αντικατάσταση του LMD της κεραίας. Το πρόβλημα δεν λύνεται με τίποτα, και επειδή δεν είναι και κάτι που μπορεί να δει κανείς άμεσα αλλά πρέπει να το παρακολουθώ μέρες έχω χάσει ατέλειωτο χρόνο. Γενικά αν και διαφαίνεται επιθυμία να εξυπηρετηθώ, έχω μου έχουν συμβεί σκηνικά απείρου κάλλους. Αναφέρω χαρακτηριστικά τα εξής: Όταν αναρωτήθηκα τι γίνεται με τον λογαριασμό που πληρώνω κανονικά για μια υπηρεσία που υπολειτουργεί, με συνέδεσαν με το αντίστοιχο τμήμα. Εκεί μια κυρία με άφησε 15' στην αναμονή "για να το συζητήσει με τον προϊστάμενο". Σημειωτέον σε εκείνο το σημείο πίστευα ακόμα ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στις εγγραφές αφού δεν είχα δει ότι το σήμα χάνεται και ζωντανά. Η απάντηση-έπος που μου δόθηκε ήταν η εξής: "Οι εγγραφές είναι μια υπηρεσία η οποία δεν χρεώνεται, επομένως αφού έχετε πρόβλημα μόνο στις εγγραφές δεν μπορούμε να σας πιστώσουμε για κάτι που δεν σας έχουμε χρεώσει".

"Κύριε μπορεί η μπριζόλα που σας φέραμε να είναι μπετόν, αλλά δεν βρίσκουμε το λόγο να σας επιστρέψουμε τα χρήματα σας γιατί το μάσημα δεν σας το χρεώνουμε".
Είναι κι άλλα πολλά για τα οποία θα μπορούσα να μιλάω για ώρες, όπως πχ. ένας ανεκδιήγητος τεχνικός που μου έλεγε συνέχεια τι πρόβλημα του δημιουργούσα που έμενα μακριά λες και του ζήτησα εγώ να έρθει! Και όταν επιτέλους μου έκανε την τιμή, έφερε και την γκόμενά του μαζί! Στρογγυλοκάθησε στον καναπέ ενώ εκείνος υποτίθεται ότι δούλευε. Φυσικά διαμαρτυρήθηκα έντονα στη NOVA για όλα αυτά τα τραγελαφικά και απαίτησα άλλον τεχνικό, αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο η "εντολή" που έδιναν πήγαινε συνέχεια σε αυτόν!

Ο άνθρωπος που ήρθε σήμερα φάνηκε πιο σοβαρός, αλλά λύση ούτε τώρα δόθηκε. :( Το μισητό Ε32-4 ξαναβγήκε ενώ χάζευα την Ολυμπιάδα. Τετάρτη φεύγω για διακοπές. Λογικά όταν γυρίσω θα τα ξηλώσω όλα να σταματήσω τουλάχιστον να πληρώνω. Ειλικρινά δεν το θέλω, τις 10 μέρες που περίμενα να γίνει η εγκατάσταση άνοιγα την TV και έφριττα με αυτά που έβλεπα, αλλά τι να κάνω; Μπορώ να πληρώνω τόσα λεφτά για να βλέπω ταινίες με τον φόβο μήπως χάσω το τέλος;

Αυτά, sorry για το παραλήρημα.
 
Καταρχάς, για να απαντήσω στην τελική απορία σου: Όχι. Δεν αξίζει τον κόπο.

Ούτε να πληρώνεις τόσα λεφτά και να είσαι με τον φόβο, ούτε είναι και τέτοιες οι εποχές να πληρώνεις για μια υπηρεσία που τελικά δεν έχεις.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα απ' όσα αναφέρεις.

Μ' ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα, έπεσα εδώ. Φαντάζομαι ότι θα το σκέφτηκες και πριν από μένα, αλλά μήπως υπάρχει κάτι που ίσως σε βοηθάει / σε δίνει καμιά ιδέα?
 
Ευχαριστώ αλλά ναι, έχω κάνει προ καιρού αναβάθμιση τόσο στον δέκτη όσο και στην κάρτα.

Είμαι πραγματικά σκασμένος γιατί η απόλαυση των high definition ντοκιμαντέρ θα μου λείψει τρελά... Εγώ το πιστεύω ειλικρινά ότι η υπηρεσία αξίζει τα λεφτά της (όταν δουλεύει). Ακόμα και σήμερα που το ψηφιακό σήμα υπάρχει και ελεύθερο, το γρήγορο internet ανθεί και η ΑΕΚ σε λίγο δεν θα υπάρχει...
 
Είναι γνωστή η απαράδεκτη συμπεριφορά της νοβα προς τους συνδρομητές της... Είναι και απο τις ποιό ακριβές υπηρεσίες στον κόσμο!

Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις λιγάκι την οτετν, αν το περιεχόμενο της σε καλύπτει. Το σκέφτομαι σοβαρά να το εγκαταστήσω στους γονείς μου που έχουν βγει στη σύνταξη.
 
Δεν ξέρω φίλε, εγώ επαναλαμβάνω ότι 17 χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα και δεν λυπόμουν καθόλου τα χρήματα που έδινα. Στο κάτω κάτω για όποια υπηρεσία τεχνολογίας (ή και μη) ρωτήσεις, όλοι ότι είναι γνωστή η απαράδεκτη συμπεριφορά τους σου λένε. Λογικό αφού όσοι έχουν παράπονο κάνουν πολύ περισσότερη φασαρία από τους ικανοποιημένους. Δεδομένου του πόσες προσπάθειες και αντικαταστάσεις μου έκαναν δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για αδιαφορία ή κακή συμπεριφορά, έστω και με τις εξαιρέσεις που ανέφερα. Αν μη τι άλλο προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με κάθε τρόπο.

Όχι δεν με καλύπτει η OTE TV για διάφορους λόγους... συν όλα τα άλλα έχω και Forthnet. Πρέπει να δω και τι διαφορετική τιμολόγηση θα μου γίνει τώρα που θα κόψω τη NOVA...
 
Το νέο επεισόδιο του δράματος έχει ως εξής: Κάλεσα σήμερα τον τεχνικό από την Σύρο όπου παραθερίζω. Του είχα αφήσει το μηχάνημα και την κάρτα για έλεγχο -θυμίζω, και τα δύο έχουν αντικατασταθεί χωρίς να λυθεί το πρόβλημα. Μου είπε ότι ο έλεγχος έδειξε πρόβλημα στον σκληρό δίσκο του PVR και θα γίνει νέα αντικατάσταση.

Εσάς πόσο πιθανό σας ακούγεται να έπεσα όχι σε μία, αλλά σε δύο προβληματικές συσκευές; Προσωπικά το βλέπω χλωμό... Περισσότερα θα ξέρω την άλλη Δευτέρα που θα έχουμε επιστρέψει και εγώ και αυτός από τις διακοπές, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι θα λυθεί το πρόβλημα.
 
Φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε με την δεύτερη αντικατάσταση του αποκωδικοποιητή. Συνεχίζουμε...
 
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.

Εχω απλο αποκωδικοποιητη NOVA και η τηλεοραση μου εχει PVR.

Υπαρχει καποια πατεντα για να γραψω/προγραμματισω προς εγγραφη εκπομπες απο NOVA?
 
Wally είπε:
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.
Εχω απλο αποκωδικοποιητη NOVA και η τηλεοραση μου εχει PVR.

Υπαρχει καποια πατεντα για να γραψω/προγραμματισω προς εγγραφη εκπομπες απο NOVA?
Μόνο αν συνδέσεις το δέκτη αναλογικά πχ Component ή composite και στο ενδιάμεσο να βάλεις συσκευή macrovision remover.

Όλα αυτά θα είναι δυνατά αν ο δέκτης σου υποστηρίζει εγγραφή απο αναλογική πηγή,
 
Χμμμμμ...πακετο

Θανξ παντως!!
 
Τωρα που το ξανασκεφτομαι, κάπου είχε πάρει το μάτι μου HDCP remover... Ριξτο ενα ψάξιμο στο Google.
 
Μacrovision χωρις να'μαι 100% για την NOVA εχουν μονο τα κινηματογραφικα καναλια,αν θες να γραψεις ντοκυμαντερ και σειρες εισαι cool.
 
Πίσω
Μπλουζα