[Δούρειος] Οι Τρεις Μάγοι

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.665
Αντιδράσεις
1.394
Εταιρεία: Δούρειος

Παιχνίδι: Οι Τρεις Μάγοι

Ark: http://retrodb.gr/ark/?q=node/1200

Η εταιρεία Δούρειος (Doyrios) είναι περισσότερο γνωστή σε μας από τα επιτραπέζια τσέπης. Κυκλοφόρησε όμως και πολλά μεγάλα επιτραπέζια κυρίως εκπαιδευτικού περιεχομένου. Χαρακτηριστικό όλων των επιτραπεζιων ήταν η πολύ καλή ποιότητα των υλικών και τα ξύλινα πιόνια. Από όλα αυτά τα "μεγάλα" επιτραπέζια ξεχωρίζει η τριλογία: Oι 3 Μάγοι, Το Μπλε Φυλαχτό και η Σαλαμάνδρα της φωτιάς (και τα 3 παιχνίδια δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν απο τον Γερμανό Johann Ruttinger). Aς ξεκινήσουμε με τους Τρεις Μάγους.

61503.jpg



Υπόθεση: Κάποτε ένας βασιλιάς είχε στην κατοχή του ένα παιχνίδι με κάρτες Ταρό. Το παιχνίδι αυτό ήταν το αγαπημένο του αλλά δυστυχώς δεν ήταν πλήρες. Του έλειπαν 7 κάρτες. Γι αυτό το λόγο κάλεσε τους 3 πιο φημισμένους Μάγους για να τις βρουν. Ο καθένας τους έχοντας από έναν βοηθό ξεκινούν την αναζήτηση των καρτών σε 7 διαφορετικούς στοιχειωμένους χώρους. Νικητής ο Μάγος που θα συγκεντρώσει και θα φέρει πίσω στον βασιλιά και τις 7 κάρτες.

Το παιχνίδι παίζεται με 3 παίκτες, σε ένα ταμπλό αρκετά μεγάλο, πλούσια ζωγραφισμένο, γεμάτο αποκρυφιστικά σύμβολα και με κάρτες.... Ταρο!!!

61506.jpg

61499.jpg61500.jpg

Οι Τρεις Μάγοι έχουν αποσπάσει 2 βραβεία. Το 1985 με το βραβείο "Παιχνίδι του έτους" ως το ομορφότερο παιχνίδι και το βραβείο του καλύτερου οικογενειακού παιχνιδιού του έτους.

61505.jpg

61504.jpg

Αν το πετύχετε πουθενά στην αγορά μην το προσπεράσετε. Είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να έχει κανείς και να τα παίζει.

61501.jpg

Υγ. Thanks Phil :)

61502.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστουμε για την ομορφη παρουσιαση Ναταλι! :thanx2:

Φαινεται καλοφτιαγμενο και αρκετα ενδιαφερον! :)

Το γεγονος και μονο οτι ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ επιτραπεζιο παιχνιδι

το κανει αυτοματα συλλεκτικο! :)

Που θα μου παει καπου θα το συναντησω και τοτε...

...θα το τσακισω!!!!:biglaugh:
 
Ενδιαφέρον παιχνίδι φαίνεται!

Δεν γνώριζα την ύπαρξή του...
 
Πίσω
Μπλουζα