[Δούρειος] Οι Τρεις Μάγοι

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Kambia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Kambia

Co-Admin
Διαχειριστές
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.685
Αντιδράσεις
1.476
Εταιρεία: Δούρειος

Παιχνίδι: Οι Τρεις Μάγοι

Ark: http://retrodb.gr/ark/?q=node/1200

Η εταιρεία Δούρειος (Doyrios) είναι περισσότερο γνωστή σε μας από τα επιτραπέζια τσέπης. Κυκλοφόρησε όμως και πολλά μεγάλα επιτραπέζια κυρίως εκπαιδευτικού περιεχομένου. Χαρακτηριστικό όλων των επιτραπεζιων ήταν η πολύ καλή ποιότητα των υλικών και τα ξύλινα πιόνια. Από όλα αυτά τα "μεγάλα" επιτραπέζια ξεχωρίζει η τριλογία: Oι 3 Μάγοι, Το Μπλε Φυλαχτό και η Σαλαμάνδρα της φωτιάς (και τα 3 παιχνίδια δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν απο τον Γερμανό Johann Ruttinger). Aς ξεκινήσουμε με τους Τρεις Μάγους.

61503.jpg



Υπόθεση: Κάποτε ένας βασιλιάς είχε στην κατοχή του ένα παιχνίδι με κάρτες Ταρό. Το παιχνίδι αυτό ήταν το αγαπημένο του αλλά δυστυχώς δεν ήταν πλήρες. Του έλειπαν 7 κάρτες. Γι αυτό το λόγο κάλεσε τους 3 πιο φημισμένους Μάγους για να τις βρουν. Ο καθένας τους έχοντας από έναν βοηθό ξεκινούν την αναζήτηση των καρτών σε 7 διαφορετικούς στοιχειωμένους χώρους. Νικητής ο Μάγος που θα συγκεντρώσει και θα φέρει πίσω στον βασιλιά και τις 7 κάρτες.

Το παιχνίδι παίζεται με 3 παίκτες, σε ένα ταμπλό αρκετά μεγάλο, πλούσια ζωγραφισμένο, γεμάτο αποκρυφιστικά σύμβολα και με κάρτες.... Ταρο!!!

61506.jpg

61499.jpg61500.jpg

Οι Τρεις Μάγοι έχουν αποσπάσει 2 βραβεία. Το 1985 με το βραβείο "Παιχνίδι του έτους" ως το ομορφότερο παιχνίδι και το βραβείο του καλύτερου οικογενειακού παιχνιδιού του έτους.

61505.jpg

61504.jpg

Αν το πετύχετε πουθενά στην αγορά μην το προσπεράσετε. Είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να έχει κανείς και να τα παίζει.

61501.jpg

Υγ. Thanks Phil :)

61502.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστουμε για την ομορφη παρουσιαση Ναταλι! :thanx2:

Φαινεται καλοφτιαγμενο και αρκετα ενδιαφερον! :)

Το γεγονος και μονο οτι ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ επιτραπεζιο παιχνιδι

το κανει αυτοματα συλλεκτικο! :)

Που θα μου παει καπου θα το συναντησω και τοτε...

...θα το τσακισω!!!!:biglaugh:
 
Ενδιαφέρον παιχνίδι φαίνεται!

Δεν γνώριζα την ύπαρξή του...
 
Σε περίπτωση που κάποιος το δει,το επιτραπέζιο αυτό,είναι ψεύτικη έκδοση και κυκλοφορούν κόπιες στο Vendora έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.Την πάτησα και το αγόρασα.Μεγαλη προσοχή.Ονομαζεται Κώστας και έχει πολλά του Δούρειου Ίππου.Μην αγοράσετε.Σας παραθέτω φωτογραφία του αυθεντικού για σύγκριση
 

Συνημμένα

  • IMG_20250516_201233.jpg
    IMG_20250516_201233.jpg
    124,6 KB · Προβολές: 5
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

Αυτό κανονικά θα πρέπει να το αναφέρεις στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα αγοραπωλησιών και μετά να ζητήσεις αυτό αν η αγορά είναι πρόσφατη.

Νομίζω ότι το να αναφέρεις εδώ την τάδε πλατφόρμα ή το όνομα κάποιου πωλητή δεν ωφελεί σε κάτι επίσης θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας οτιδήποτε ακόμα και ότι και εσύ είσαι πωλητής και έχεις το ίδιο αντικείμενο προς πώληση.

Επίσης η φωτογραφία του παιχνιδιού που έβαλες διαφέρει πολύ απο το πραγματικό αυθεντικό που βλέπουμε στο αρχικό post του θέματος. Έτσι λοιπόν άνετα κάποιος μπορεί να μπερδευτεί περισσότερο (περί αυθεντικού και μη αυθεντικού παιχνιδιού).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το έχω αναφέρει ήδη και έχω ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες, μιας και επρόκειτο για κομπίνα που κρατάει χρόνια.Ο συγκεκριμένος πωλητής έχει πολλά παλιά παιχνίδια του Δούρειου Ίππου.
Η φωτογραφία είναι από boardgame geek και είναι αυθεντική.Ειναι από χρήστη και όχι από πωλητη.Με μια απλή αναζήτηση,μπορείτε να την βρειτε.Επισης,το γνωρίζω το παιχνίδι και θυμάμαι πως ήταν.
Έχω εντοπίσει πολλές ανακρίβειες,όπως το μέγεθος του ταμπλό (που είναι διαφορετικό απ' ότι αναγράφεται στο κουτί του παιχνιδιού) καθώς και τον αριθμό καρτών.
Εγω για δική σας προστασία το αναφέρω.Οτι θέλετε μπορείτε να κάνετε και οποίον θέλετε πιστεύετε.
Αυτοί που γνωρίζουν το παιχνίδι,θυμούνται πως ήταν.
Προσέχετε από που αγοράζετε.Προτιμηστε συναλλαγές από κοντά αν είναι εφικτό και κάντε έρευνα πριν.
 
Ορίστε και οι αποδείξεις
 

Συνημμένα

  • IMG_20250516_190957.jpg
    IMG_20250516_190957.jpg
    1.020,4 KB · Προβολές: 2
  • IMG_20250516_190944.jpg
    IMG_20250516_190944.jpg
    1,2 MB · Προβολές: 3
  • IMG_20250516_182753.jpg
    IMG_20250516_182753.jpg
    904,8 KB · Προβολές: 3
  • IMG_20250516_191029.jpg
    IMG_20250516_191029.jpg
    1,1 MB · Προβολές: 3
Οριστε και το προφιλ του παιχνιδιου στο bgg μηπως και βοηθησει οποιον ενδιαφερεται

Το ειχα παιξει μια φορα οταν επισκεφτηκαμε ενα φιλικο σπιτι. Δε θυμαμαι τιποτα απο αυτο, πως παιζοταν, ποιος κερδισε κλπ, αλλα μου αρεσε σαν ποιοτητα (υλικο, πιονια κλπ)
 
Πίσω
Μπλουζα