bernard.c είπε:
1. ΕΡΤ (1977-1980, ασπρόμαυρο)
[/b]
Κατ' αρχήν, να πω ότι πριν το πρωτοπετύχω στο Youtube -που τελικά είναι πετσοκομμένο, όπως αποδείχτηκε-, και πριν δω τα καρέ και το βίντεο του ChristosM, δεν το ήξερα καν.
Τεχνικά, για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής είναι καλό. Είναι απλό, αλλά δεν νομίζω κανείς να είχε την απαίτηση για κάτι καλύτερο... Δεν έχω ιδέα πώς τα κατάφερναν ακόμα και αυτά τότε, χωρίς χρήση κομπιούτερ... Ή αν από τότε δίναν "παραγγελιές" έξω...
Η μουσική πολύ σοβαρή, όπως και το "Χαίρετε" του Χούντα...
Τέλος, αν δείτε το βίντεο του ChristosM και το Υοutube, εύκολα συμπαιρένει κανείς την εύκολη λύση "γύρνα το σήμα προς τα πίσω, βάλε τη μουσική και έχεις το σήμα τέλους"...
7 στα 10, με προοπτική για παραπάνω, όταν μου λυθούν οι απορίες...
bernard.c είπε:
3. ΕΡΤ (1982-1989, έγχρωμο)
[/b]
Το απόλυτο σήμα των ελληνικών '80s!!!
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε ένα θαυμάσιο μουσικό θέμα, που παραμένει θαυμάσιο παρ'όλες τις σφαγές και τα remix (μη χέ...) που έχει υποστεί όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα...
Σίγουρα επιστρατεύτηκε ό,τι καλύτερο σε τεχνογνωσία υπήρχε και το αποτέλεσμα είναι ένα τέλειο δέσιμο μουσικής και εικόνας και στο σήμα αρχής και στο σήμα τέλους.
Όμως, ένα ψεγάδι που δύσκολα, ίσως, το βλέπει κανείς, και εγώ το είδα με την εικοστή φορά -και είπα "όχι ρε π... μου", είναι το εξής: "Καινούριο" σήμα και να έχει "λεκεδάκια και τριχούλες του ενός καρέ" πάνω του, σαν οποιαδήποτε ταινία;;; ΟΚ, θα το γράψαν σε κινηματογραφικό φιλμ, αλλά δεν το πρόσεξαν ή κάναν την πάπια;;; Κάντε κίνηση καρέ-καρέ ειδικά όταν είναι στα μπλε περαθυράκια και όσο ανοίγουν για να βγουν τα γράμματα, και, λογικά, θα το προσέξετε...
Όσο για το σκηνικό, απλό, αλλά πολύ όμορφο... Θυμηθείτε τα αντίστοιχα "ΕΡΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", "ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ" και "ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"...
Χάνει το 10άρι, λόγω του "ωχ-αδερφέ,-ποιός-θα-το-προσέξει" ψεγαδιού....
9,5 στα 10!
Υ.Γ. ΚΛΟΥ: Προσέξτε πότε ο δεξιός παρουσιαστής (Αντώνης Ζησιμάτος) καταλαβαίνει ότι είναι στον αέρα: Μετά το "Καλησπέρα σας" (που με το ζόρι ακούγεται) του αριστερού (Γιώργος Δουατζής)!!!! Κάντε καρέ-καρέ από τη στιγμή που αρχίζουν να εμφανίζονται οι δύο παρουσιαστές πίσω από το σήμα (όταν ξεκινάει το dissolve), μέχρι που αλλάζει πλάνο από διπλό σε μονό: Ο Ζησιμάτος (ο δεξιός) κοιτάει βαριεστημένα αριστερά, κάτω, πάλι αριστερά (σου λέει "δεν με δείχνει τώρα, παίζει το σήμα") και όταν κοιτάει δεξιά όπου βλέπει τη φάτσα του "φάτσα-κάρτα", κάνει την "ενστικτώδικη" κίνηση "πακεταρίσματος" των χαρτιών, κοιτώντας -επιτέλους- και την κάμερα...!!!!!!!!!!!