Είσαι ρετρό, απόδειξέ το

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αυτό το θυμάστε;

feb3988a7827af48443675b788ac73d1fd2dbb3b_xl.webp

Το block του παλιού τηλεφώνου! Χαχαχα!
Σε περίεργη θέση έβαλαν το λουκέτο. Συνήθως το έβαζαν στο μηδέν, για να μην κάνεις υπεραστικά. Βέβαια, δεν μπορούσες να πάρεις ούτε τοπικά νούμερα που είχαν το 0... Με το λουκέτο στο 1, ίσως μπορούσες να κάνεις κάποια υπεραστικά, δεν θυμάμαι όλους τους κωδικούς. Τώρα βέβαια δεν μπορούσες να πάρεις ούτε τοπικά αν είχαν μέσα το 1... Παράνοια...

Σε περίεργη θέση έβαλαν το λουκέτο. Συνήθως το έβαζαν στο μηδέν, για να μην κάνεις υπεραστικά. Βέβαια, δεν μπορούσες να πάρεις ούτε τοπικά νούμερα που είχαν το 0... Με το λουκέτο στο 1, ίσως μπορούσες να κάνεις κάποια υπεραστικά, δεν θυμάμαι όλους τους κωδικούς. Τώρα βέβαια δεν μπορούσες να πάρεις ούτε τοπικά αν είχαν μέσα το 1... Παράνοια...

Χμ.. έχεις δίκιο γιατί και εγώ στο μηδέν θυμάμαι αυτό το λουκέτο. Άραγε υπήρχε τρόπος να το παραβιάσεις (χάκινγκ τηλεφώνου) και να πάρεις τηλέφωνο χωρίς να σπάσεις το καντράν του τηλεφώνου;

Χμ.. έχεις δίκιο γιατί και εγώ στο μηδέν θυμάμαι αυτό το λουκέτο. Άραγε υπήρχε τρόπος να το παραβιάσεις (χάκινγκ τηλεφώνου) και να πάρεις τηλέφωνο χωρίς να σπάσεις το καντράν του τηλεφώνου;
Ναι Βαγγέλη, κλήση με τα κουμπιά.

Μπορούσες να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι τα τηλέφωνα στα 80s λειτουργούσαν με παλμούς. Κάθε αριθμός αντιστοιχούσε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό παλμών. Για παράδειγμα, το 1 δημιουργούσε έναν παλμό, το 5 πέντε παλμούς, και το 0 δέκα παλμούς.

Αν ήθελες να καλέσεις έναν αριθμό, μπορούσες να κάνεις το εξής:
Σήκωνες το ακουστικό για να ακούσεις τον τόνο κλήσης.
Χτυπούσες γρήγορα το διακόπτη (το κουμπί που κατέβαζε το ακουστικό) όσες φορές χρειαζόταν για κάθε αριθμό. Δηλαδή:
Για το 5, χτυπούσες γρήγορα τον διακόπτη 5 φορές.
Περίμενες για λίγο και συνέχιζες με τον επόμενο αριθμό.

Ήταν χακιά της εποχής, αρκετά διαδεδομένη. ;)

Πόσες φορές σας έχουμε τριψει με βιξ , πάμπολλες

Η μυρωδια του με παραπεμπει αυτοματα σε πυρετο (σε τι αλλο, θα μου πειτε). Η δυναμη του συνειρμου, βλεπετε.
Παντως ηταν καλο. Εμενα με επιανε.

Η μυρωδια του με παραπεμπει αυτοματα σε πυρετο (σε τι αλλο, θα μου πειτε). Η δυναμη του συνειρμου, βλεπετε.
Παντως ηταν καλο. Εμενα με επιανε.
Και μένα μπαμπι, ήταν καλό το έβαζες και μετά πήγαινες για ύπνο κατευθείαν στα ζεστά, σήμερα δεν ακούγεται

Πίσω
Μπλουζα