Chris27
RetroN00b
- Αντιδράσεις
- 1.467
Μισο, ρε παιδια, εγω που παιζει ναμαι και ο πιο παλιουρας, 'δω περα μεσα, ναι συμφωνω τηλεφωνα, η κοινοτητα και το καφενειο, μετα τα περιπτερα και πολυ αργοτερα τα σπιτια. Αλλα ραδιοφωνο, ειχαν τα περισσοτερα νοικοκυρια. Εγω με το που ψιλοκαταλαβα τον εαυτο μου θυμαμαι το tesla να παιζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Ακομα θυμαμαι το προγραμμα, απο την πολυ πλυση εγκεφαλου. Το πρωι ειχαμε "καλημερα παιδακια" για παιδια προσχολεικης ηλικιας, μετα επερνε σειρα η μαμα με τα "μικρη πυκρη μου αγαπη" (η ιστορια ενος νεου που αγαπησε αυτην που δεν αξιζε, και που γνωρισε την στοργη και την αφοσιωση, απο αυτην που δεν μπορεσε ν' αγαπησει), μετα η εκπομπη της Ελληνιδας νοικοκυρας, με την θεια Κυριακουλα, μετα ο Λαμπιρης με την Τζοβανα (ρε σε τι λουκια εμπλεκε κι αυτος ο ανθρωπος, με το που ελεγε δοξα τω Θεω, αντε παλι Παναγια μου βοηθα), μετα λαικα τραγουδια, ελαφρα τραγουδια, δημοτικα τραγουδια κτλ κτλ. Απο τις βραδυνες εκπομπες μου εχουν μεινει ο "Στεφεν Παουερ" (ο Ελληνας Τζεημς Μποντ) , με τον Νικο Τζογια, κι αυτο που δεν εχανα με την καμια ειταν το θεατρο της εβδομαδος και το θεατρο της Τεταρτης, μηλαμε για τριων τεσαρων χρονων παιδακι. Οπως λεει και ο φιλος μου ο μαστρο Γιαννης, εχω μνημη ελεφαντα. Εκεινο που δεν θυμαμαι ειναι πιες ωρες γυρναγε το ραδιοφωνο η μανα μου, απο Ενοπλων σε δευτερο η τριτο προγραμμα. (ξορκισμενο με τον απηγανο το ατιμο αλτσχαιμερ, στα ορη, στ' αγρια βουνα, στα ξυλα, στα λαγκαδια) πουλεγε και η εθνικη μας ξεματιαστραΚοίτα να δεις, στην εποχή των γονιών μας, τηλέφωνο υπήρχε στην κοινότητα (σαν να λέμε στο Δημαρχείο) και στο καφενείο.... Επίσης ραδιόφωνο είχαν ελάχιστα σπίτια και πλήρωναν συνδρομή (νομίζω ετήσια)....
Μετά, στην δική μας εποχή, αποκτήσαμε τηλέφωνο σε κάθε σπίτι, ραδιόφωνο σε κάθε σπίτι, τηλεόραση σε κάθε σπίτι.
Και τώρα, στην εποχή των παιδιών μας, ο καθένας μας έχει ένα τηλέφωνο και ένα ράδιο και μια τηλεόραση και έναν Υ/Η και μια φωτογραφική μηχανή ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ (εννοώ το κινητό τηλέφωνο).
....το έχω ξαναγράψει, τα βήματα σε αυτόν τον τομέα είναι απίστευτα και ταχύτατα. Πριν περίπου 120 χρόνια πασχίζαμε να πετάξουμε στον αέρα (πρώτα αεροπλάνα) χωρίς να μας κατευθύνει ο αέρας (αερόστατα), και μέσα στα επόμενα 50 χρόνια φτάσαμε στο φεγγάρι και προσεληνώσαμε διαστημική άκατο με τους πρώτους αστροναύτες.
Επίσης πριν 50 χρόνια αν ήθελες να κάνεις μια πολύπλοκη πράξη, έβγαζες λογαριθμικούς κανόνες και μολύβι και χαρτί και όλα τα σχετικά.
20 χρόνια μετά, είχα προγραμματιζόμενο κομπιουτεράκι με γλώσσα basic.
Καλα, για την σημερινή κατάσταση δεν μιλάμε, το ανηψάκι μου 5 χρονών έχει τάμπλετ με υπολογιστική δύναμη χιλιάδες φορές ανώτερη από αυτήν του Η/Υ που χρησιμοποίησαν στο πρόγραμμα Apollo για τη Σελήνη.