Εδώ Λιλιπούπολη! Εδώ Λιλιπούπολη! (1976)

Μόνιμα πλέον το cd στο αυτοκίνητο λόγω της μικρής :)

Τραγουδάμε μαζί τα αγαπημένα της "Μι' Αρκούδα Καφέ" και φυσικά το "Χρυσαλιφούρφουρο" #)
 
Εδώ υπάρχουν όλες οι εκπομπές που μετέδωσε το 1ο Πρόγραμμα επί Νέριτ, από 12/1/2015 μέχρι 10/6/2015, πριν δηλαδή μεταφερθεί η εκπομπή στο 2ο.

https://soundcloud.com/protoprogramma

Αναμένουμε τη συνεχεια από το σάιτ της ΕΡΤ πλέον!
 
"Sorry! We can't find that user."

:( :( :(
 
Ψάξε user ertradioprograms
 
Wally είπε:
Ψάξε user ertradioprograms
Α, νά'σαι καλά!

Το tracklist είναι εδώ:


(δυστυχώς δεν έχω ιδέα αν είναι η πλήρης σειρά και με σωστή σειρά). Περιλαμβάνει και λίγα ξενόγλωσσα δελτία, έτσι για ξεκάρφωμα :D
jDownloader rulez!
 
Τραγούδι "μια κολυμβήτρια κινέζα"

Χθες μιλούσαμε για κάτι άσχετα με το θέμα με τη μάνα μου στο τηλέφωνο και θυμηθήκαμε το εν λόγω τραγουδάκι. "Μια κολυμβήτρια κινέζα δίνει βουτιά στη μαγιονέζα...". Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να το ακούσω και δεν θυμάμαι επίσης αν ήταν σε κάποιο βιβλίο του δημοτικού. Πάντως έχει πολλή φαντασία όποιος το έγραψε! Περιέργως το βρήκα και στο YT.

 
Εδώ Λιλιπούπολη!

Φοβερό κομμάτι, ένα κάρο αναμνήσεις στον παιδικό σταθμό, όπως και με τη Ροζαλία, που πάμε μαζί στη συναυλία.
 
Ή "Το κίτρινο χρώμα". Στη Λιλιπούπολη υπήρχαν πολλά τραγούδια που αναφέρονταν σε ένα χρώμα, και οι στιχουργοί βάζανε όσα πιο πολλά αντικείμενα αυτού του χρώματος μπορούσαν να σκεφτούν. Θυμάμαι αυτή τη στιγμή:

Άσπρο χρώμα: Κύλα Γιαουρτοπόταμε

Καφέ: Αρκούδα καφέ (τρέχει φορτωμένη μ' έναν ξύλινο μπουφέ)

Πράσινο: Ο χορός των μπιζελιών

Ροζ: Ρόζα Ροζαλία

Κόκκινο (λείπει από το CD με τα τραγούδια της Λιλιπ): Η κυρία Φωτεινή (φτιάχνει σούπα κόκκινη) στην οποία σούπα "Βάζει μέσα δυο ντομάτες / παπαρούνες μυρωδάτες / κόκκινα κεράσια τρία / και μια πυροσβεστική αντλία)


Όταν η Λιλιπούπολη μεταδιδόταν πρώτη φορά στο Χατζιδακικό Τρίτο Πρόγραμμα έκανα ό,τι μπορούσα για να μη χάνω εκπομπές (είχα κι ένα Πολυτεχνείο να παρακολουθώ και με εμπόδιζε). Πολλά από αυτά τα τραγούδια, ίσως και όλα, πρωτοακούστηκαν σε εκπομπή που είχε σχετικό θέμα. Από αυτές μόνο την εκπομπή με το ροζ σύννεφο στο οποίο ανακάλυψε τη ροζ λατέρνα ο Δρ. Δρακατόρ έχω ξανακούσει στις (δυστυχώς ελάχιστες) εκπομπές που έχουν επιβιώσει και ξαναμεταδόθηκαν πριν κάποια χρόνια.
 
  • Like
Reactions: PT8
Δεν τη πρόλαβα τη λιλιπούπολη, αλλά ως βίγκαν πολλά χρόνια, ο χορός των μπιζελιών (μαζί με τη Φρουτοπία) είναι τα αγαπημένα μου τραγούδια. Μήπως υπάρχει κάποια λίστα με τα επεισόδια της Λιλιπούπολης; Βλέπω οι κασετίνες που πουλιόντουσαν δεν έχουν πάνω από 50-60 τραγούδια, ενώ διάβασα ότι ως στιγμής μάλλον έχουν βρεθεί 212 εκπομπές!!! Που είναι αυτές;
 
Πίσω
Μπλουζα