Εκτός πραγματικότητας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας freaktmp
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Οπως μου είχε πει γνωστό μου άτομο που δούλευε σε κάποιον οργανισμό, παίζεται και money laundering στις περιπτώσεις αυτές, ένας έχει Α πόσο που θέλει να το νομιμοποιήσει, πουλάει 'κατι' (οχι απαραίτητα retro σύστημα) σε υψηλές τιμές - χτυπάνε τις τιμές άλλοι (η ο ίδιος μέσω fake accounts) "μέσα στο κόλπο" , αν την πατήσει κανείς άσχετος 'εκτός κόλπου' απλά ο αρχικώς πωλητής έχει έξτρα κέρδος, ο σκοπός του είναι να το πουλήσει και μετά με ψευτο-συναλλαγη απλά δικαιολογεί το ποσό στην φορολογική του αρχή ('το πούλησα μέσω ebay") πληρώνει τον αναλογούντα φόρο και ολα εντάξει... το θέμα είναι οτι πρακτικές σαν αυτές ωθούν τις τιμές - πλασματικά - προς τα πάνω.

Αναριωτιέμαι μια Amiga 3000T με το κουτί της θα την κάνουν ανταλλαγή με τριάρι στη Βούλα ή θα ζητάνε και περισσότερα;
Mαζυ με το τριαρι και θεση σταθμευσης στην πυλωτη, συζητησιμο

απο οτι γνωρίζω ακόμα μπορεί να βρείτε μονοφωνικά -φορητά- κασετόφωνα ("new, old-stock" συνήθως) αυτά έχουν και την θύρα 'remote'

Καλα, δεν το εξεταζω γιατι θελω να το χρησιμοποιησω, αλλα για συλλεκτικους λογους επειδη γραφει επανω Oric.

Δεν εχω αναγκη απο κασετοφωνα, για αυτη την δουλεια εχω το Arduitape και το TZXduino.

Εξαλλου εχω ηδη ενα κασετόφωνο!

>επειδη γραφει επανω Oric.

κάτσε λίγο να "φτιάξω" μερικά κασετόφωνα....

1732825915044.png
:biglaugh:

Περίμενα να ολοκληρωθεί η δημοπρασία. Τελικά δεν πουλήθηκε. Μάλλον τα 2000 ευρώ ήταν υπερβολικά πολλά για κάτι που δεν δουλεύει.

duh-f1242f06d8e1d7a196c36b82044513f2-meme.jpg

Δεν ασχολήθηκα να διατηρήσω όλες τις φωτογραφίες γιατί τα περισσότερα τα έχουμε ξαναδεί, αλλά το συμπεριλαμβανόμενο έντυπο υλικό έχει ένα ενδιαφέρον.

1.jpg2.jpg3.jpg

Οπως μου είχε πει γνωστό μου άτομο που δούλευε σε κάποιον οργανισμό, παίζεται και money laundering στις περιπτώσεις αυτές, ένας έχει Α πόσο που θέλει να το νομιμοποιήσει, πουλάει 'κατι' (οχι απαραίτητα retro σύστημα) σε υψηλές τιμές - χτυπάνε τις τιμές άλλοι (η ο ίδιος μέσω fake accounts) "μέσα στο κόλπο" , αν την πατήσει κανείς άσχετος 'εκτός κόλπου' απλά ο αρχικώς πωλητής έχει έξτρα κέρδος, ο σκοπός του είναι να το πουλήσει και μετά με ψευτο-συναλλαγη απλά δικαιολογεί το ποσό στην φορολογική του αρχή ('το πούλησα μέσω ebay") πληρώνει τον αναλογούντα φόρο και ολα εντάξει... το θέμα είναι οτι πρακτικές σαν αυτές ωθούν τις τιμές - πλασματικά - προς τα πάνω.

Ίσως όχι και τόσο τρελός αυτός που αγόρασε το ελαττωματικό Telestrat.

Η απάντηση έχει δοθεί πιο πάνω από τον xc8

Σαφώς και υπάρχει η περίπτωση τρελού και "παλαβού" ατόμου (βλάκα τον λένε στο χωρίο μου)

Η παραπάνω όμως νομιμοποιητική διαδικασία χρησιμοποιείται από όσους δεν μπορούν να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους σε offshore
(θέλει χρήματα και τεχνογνωσία η διαδικασία)
και ψάχνουν λιγότερο γνωστούς τρόπους να νομιμοποιήσουν μίζες και χρηματισμούς κάτω από το τραπέζι.

Ένα Παράδειγμα...
Θέλω να χρηματίσω / δωροδοκήσω τον χρήστη πχ telonio (μεγαλοεκδότης του περιοδικού retroid :bow:)

Ανεβάζει ο telonios μια αγγελία -που ούτε κάν υπάρχει σε φυσική μορφή- ενός Amstrad CPC 6128
με όλες τις αυθεντικές δισκέτες , βιβλία με πρασινο και εγχρωμο monitor (βάλε και σεμεδάκι της γιαγιάς πάνω λεμε)
με την υποσημείωση ultra rare σπάνιο κομμάτι κτλ κτλ

Εγώ εννοείται το περιμένω και τo αγοράζω κατευθείαν στην εξωφρενική τιμή των 3000e !

Στον telonio μένει το αποδεικτικό της πώλησης , ουσιαστικά μπορεί και να μην το πούλησε καν
και εγώ του μετέφερα ένα ποσό - μιζα - που δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αλλιώς.

Και όπως ανέφερε σωστά ο xc8...οχι απαρατητα retro συστημα ώστε να ανεβάσετε την τιμή πώλησης.

Φανταστείτε ακριβά μηχανικά ρολόγια χειρός, έπιπλα ...

υγ
Βάζω φωτογραφία ενός Amstrad CPC 6128 έτσι για να ελαφρύνουμε το κλίμα της μαφίας του "λευκού κολάρου" που κατακλύζει το thread !

cpc 6128.jpg

Για μια στιγμή κόλλησα και είπα γνωστά μου φαίνονται αυτά.

Για μια στιγμή κόλλησα και είπα γνωστά μου φαίνονται αυτά.

Σου αγοράζω τον υπερ-σπάνιο,συλλεκτικό αυτόν Amstrad CPC στην φιλική τιμή των 4000e

Oλοι γνωρίζουν οτι το πράσινο monitor ανεβάζει την τιμή και την σπανιότητα του μηχανήματος :clap:

Θέλω να χρηματίσω / δωροδοκήσω τον χρήστη πχ telonio (μεγαλοεκδότης του περιοδικού retroid
Μεγαλοεκδοτης Ε? Μωρε καλα λενε οτι τα λεφτα στα λεφτα πανε!
με την υποσημείωση ultra rare σπάνιο κομμάτι κτλ κτλ
Στο σεμεδακι αναφερεσαι, βεβαια

Πίσω
Μπλουζα