Μάλλον θα έκανα λάθος.Θα μπέρδεψα τις σείρες.Τώρα ξέρω.Ευχαριστώ για τη διόρθωση ώστε να μη μπερδευτούν και άλλοι.Τουλάχιστον για τη Brooke Shields έπεσα μέσα η πέτυχα δύο στα δύο άκυρο;?
Μάλλον θα έκανα λάθος.Θα μπέρδεψα τις σείρες.Τώρα ξέρω.Ευχαριστώ για τη διόρθωση ώστε να μη μπερδευτούν και άλλοι.Τουλάχιστον για τη Brooke Shields έπεσα μέσα η πέτυχα δύο στα δύο άκυρο;?
Να πω την αλήθεια, δεν εβλεπα τα εορταστικά επεισόδια σειρών, ειχαν μεγαλη διαρκεια και τα βαριομουν...Σωστα Betty Boop. Στο Χάι Ροκ δεν έλεγε κατι η μικρή Ιωάννα, το έλεγε στο "Ο Πέτρος και τα κορίτσια του" το οποιο δεν ηταν εργο της Μαβίλη. Και οντως ο Φιλιππίδης ηταν εκείνος που αποκαλούσε την δισκέτα του παιχνιδιού "δισκοτα".
Betty Boop εσυ θυμάσαι το εορταστικό με την Γαρμπή στο Λαβ Σορρυ; Είχαν γίνει 2 εορταστικα, το ενα ηταν το χριστουγεννιάτικο με την Μοσχολιού κι τον Καλλιρη κι το δεύτερο ηταν της καθαρής Δευτέρας με την Γαρμπή κι την Κονιτοπουλου. Το χριστουγεννιάτικο, πριν 2 χρόνια, είχε προβληθεί ξανά απο το mega ανήμερα πρωτοχρονιάς. Της Καθαρής Δευτέρας δεν νομιζω οτι έχει προβληθει ποτε ξανά.
Τα είπατε όλα!Αν δεν απατώμαι η χωματερή στην Αττική πέφτει στα Λιόσια. Κάθε μέρα θάβονται εκεί τόνοι απορριμάτων. Δεν νομίζω πως αν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς τηλεοπτικών απορριμάτων στα Λιόσια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, τα πρώτα σκουπίδια που θα έπρεπε να πεταχτούν ήταν τα σήριαλ της Μαβίλη. Εκνευριστικά, σαχλά, με υποτίμηση της στοιχειώδους νοημοσύνης ακόμα και του χαμηλότερου IQ, διάλογοι που προκαλούσαν εμετικές διαθέσεις και αποτροπιασμό ακόμα και σε προνήπια, σειρές που δεν μπορούσαν να σταθούν ούτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Αιθιοπίας. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε χώρες που πολιτιστικά βρίσκονται διακόσια χρόνια πίσω όπου εκεί το επίπεδο θεωρείται πιο ανεβασμένο.
Και όμως αγαπητοί μου οι ''σειρές'' αυτές είχαν υψηλή τηλεθέαση την εποχή που παιζόντουσαν, Δεν μπορεί οι θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων ετών ότι μας ψεκάζουν, μάλλον θα είχαν πολύ πιο πρόσφορο έδαφος την εποχή προβολής του ''Χάλι εντ!'' (από αυτοκριτική πάντως σκίζουν! όντως χάλι μαύρο!). Γιατί ακόμα και οι ψεκασμένοι της εποχής μας δεν θα άντεχαν να δουν το δεύτερο επεισόδιο αυτών των ανεκδιήγητων σήριαλ. Και αναγκαστικά θα είδαν το πρώτο, καθότι είχαν πέσει απο ηλεκτροπληξία λόγω εκτεταμένης πυρκαγιάς οι πομποί όλων των υπόλοιπων καναλιών. Εν κατακλείδι, δια ταύτα και συμπερασματικά μια λέξη αξίζει στις σειρές της Μαβίλη. Μπλιαχχχχ!!!!!
Μάλλον και η συγκεκριμένη χωματερή δεν θα επαρκούσε για να χωρέσει αυτό το επιστέγασμα της εβδ- εννοώ, ανοσιολόγημα της τέχνης. Πιθανόν θεωρήθηκε τότε ότι ο ξενικος τίτλος έχει ένα coolness (δεν το κρύβω ότι μαθαίνοντας για την ύπαρξη της σειράς, μόνο και μόνο η λέξη Ροκ, ωσάν ρόκα με συγκίνησε ιδιαίτερα), βέβαια, είναι συνταγή Δαλιανίδη κι εδώ, ένας δημιουργός άνω των δεύτερων -ήντα, να προσπαθεί να ακολουθήσει τον παλμό της εποχής, ως ο θείος που κάθεται με τη νεολαία στα οικογενειακά τραπέζια, αποτυγχάνοντας παταγωδώς. Εννοείται πως τα ευφυολογήματα - λογοπαίγνια των σειρών της (ΧΑ χα, ε τι πλάκα), αποτέλεσαν τη βάση του έργου του Σεφερλή άρα ναι, από μια άποψη, άνοιξε το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ για τα επόμενα χρόνια.Αν δεν απατώμαι η χωματερή στην Αττική πέφτει στα Λιόσια. Κάθε μέρα θάβονται εκεί τόνοι απορριμάτων.
Μα να μην μου αρέσει καμία σειρά της Μαβίλη, ούτε κι εμένα! Κι η ακόμη χειρότερη ήταν το Χάλι Εντ, στο νήμα του οποίου εδώ στο retromaniax έχω γράψει περισσότερα. Στο χάι ροκ, και μόνο που συμμετείχαν νήπια, είναι Χ από μένα! Ποτέ δεν μου άρεσε να παίζουν νήπια και παιδιά στις σειρές.Πειράζει που δεν μου άρεσε καμμία από αυτές τις σειρές; Ωστόσο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι στην εποχή τους το "Χάι Ροκ" και το "Λαβ Σόρυ" είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.
Συμφωνώ λέξη προς λέξη! Οι σειρές αυτές μου θύμιζαν τα αποχαυνωτικά καρτούν της σοβιετικής προπαγάνδας.Αν δεν απατώμαι η χωματερή στην Αττική πέφτει στα Λιόσια. Κάθε μέρα θάβονται εκεί τόνοι απορριμάτων. Δεν νομίζω πως αν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς τηλεοπτικών απορριμάτων στα Λιόσια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, τα πρώτα σκουπίδια που θα έπρεπε να πεταχτούν ήταν τα σήριαλ της Μαβίλη. Εκνευριστικά, σαχλά, με υποτίμηση της στοιχειώδους νοημοσύνης ακόμα και του χαμηλότερου IQ, διάλογοι που προκαλούσαν εμετικές διαθέσεις και αποτροπιασμό ακόμα και σε προνήπια, σειρές που δεν μπορούσαν να σταθούν ούτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Αιθιοπίας. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε χώρες που πολιτιστικά βρίσκονται διακόσια χρόνια πίσω όπου εκεί το επίπεδο θεωρείται πιο ανεβασμένο.
Και όμως αγαπητοί μου οι ''σειρές'' αυτές είχαν υψηλή τηλεθέαση την εποχή που παιζόντουσαν, Δεν μπορεί οι θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων ετών ότι μας ψεκάζουν, μάλλον θα είχαν πολύ πιο πρόσφορο έδαφος την εποχή προβολής του ''Χάλι εντ!'' (από αυτοκριτική πάντως σκίζουν! όντως χάλι μαύρο!). Γιατί ακόμα και οι ψεκασμένοι της εποχής μας δεν θα άντεχαν να δουν το δεύτερο επεισόδιο αυτών των ανεκδιήγητων σήριαλ. Και αναγκαστικά θα είδαν το πρώτο, καθότι είχαν πέσει απο ηλεκτροπληξία λόγω εκτεταμένης πυρκαγιάς οι πομποί όλων των υπόλοιπων καναλιών. Εν κατακλείδι, δια ταύτα και συμπερασματικά μια λέξη αξίζει στις σειρές της Μαβίλη. Μπλιαχχχχ!!!!!