Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ταινια..!! Την ειδα 4 φορές σε δυο μερες..!! Αυριο πρωι πρωι τρέχω στο βιβλιοπωλειο της γειτονιας να δω αν υπαρχει το βιβλίο, αν μπορω να το παραγγείλω...Μακαρι να το βρω..!! Φυσικά και η ταινία φαινεται να δειχνει τα κακά κειμενα μονο της μιας πλευράς..!! Κι όπως θα έλεγε και η μάνα μου.. "τί? Μονο κακά?..κακά ψυχρά κι ανάποδα"!!
Πρόσφατα ειδα και μια τανία που μάλλον προσεγγίζει και την άλλη πλευρά, πολύ πιο καινουργια αυτη, την "Ψυχη Βαθιά"..! Κι αυτη
καταπληκτική, αλλά η Ελένη έχει το κακτιτίς ρετρό παραπάνω!! Και Ωωω, τι συμπτωση..!! Μιλάμε για δυο αντιθετες πλευρές, μεσα στην Ελλάδα..!! Εγω από την "Ελένη" κρατάω την φράση "απελευθερωθηκαμε απο τους Τουρκους, για να σκλαβωθουμε απο τους ίδιους τους Έλληνες"!!
Φυσικά και δεν θα σχολιάσω αυτα που μολις διαβασα και δεν γνωριζα, οτι πολεμηθηκε και λογοκριθηκε τοσο πολύ ακόμα και με χρηση βιας, απο τους ανθρώπους, που καταδικάζουν την λογοκρισία και τη βια ως αναποσπαστο κομματι της ιδεολογίας τους! Εδω πάει ένα βαρυγδουπο
LOL (Αμερικάνικο κιόλας, ετσι για τιμωρία..
)
Rinus Cesar είπε:
Η σκηνή που θυμάμαι έντονα είναι η εξής : Η πρωταγωνίστρια, που είναι μάνα, για να γλιτώσει το κοριτσάκι της από τους αντάρτες, αποφασίζει ... να του αφαιρέσει ένα πόδι !!! Και παίρνει ένα πριονάκι και ... το δείχνει στη μικρούλα, η οποία φωνάζει : "όχιιι, δεν θέλω να μείνω κουτσή" !!! Ευτυχώς, όμως, τελικά δεν προέβη στην αποτρόπαια πράξη της .....!
Rinus, δεν ηταν ετσι η σκηνη.. Πανω στην απελπισια της η Ελένη, με πυρακτωμενο σιδερο εκαψε το πόδι της κορης της και δνε το πριόνησε..
Kαι ναι, προέβη σε αυτη την αποτρόπαια πράξη απελπισίας, μια μανα που δεν ήθελε να της πάρουν το παιδί,, μέθοδος που απ ότι ειδα να αναφερεται στην ταινία, την εφαρμοζαν οι μαναδες στα παιδια τους και επι τουρκοκρατίας..!!