Ελληνικά Retro Hardware καταστήματα και πηγές.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Αντιδράσεις
254
Παιδιά, είναι πολύ μα πολύ δύσκολο να βρεις τελικά retro hardware σε λογικές τιμές. Μια λύση μπορεί να είναι το fleamarket, αλλά τις περισσότερες φορές οι τιμές είναι απίστευτα υπερβολικές σε σημείο να ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου. Είχα δει καταχώρηση ενός τύπου που ζητούσε για έναν Oric Atmos 450 Ευρώπουλα, ή για QL manual 40 ευράκια, πράγματα τρελλά δηλαδή. Τι θα λέγατε στο χώρο αυτό να συγκεντρώναμε όλες τις πηγές που τυχόν γνωρίζουμε για παλιά μηχανήματα και ανταλλακτικά;

Ξεκινώ εγώ με το κατάστημα Electronics X-change στο κέντρο της Αθήνας. Μπορείτε να το δείτε και στη διεύθυνση http://www.elx.gr/.

Δεν ξέρω από πρώτο χέρι τι παίζεται με το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά τη Δευτέρα που θα το επισκευτώ, θα μπορέσω να σας δώσω παραπάνω πληροφορίες.

Πολυ καλα εκανες φιλε και ανοιξες αυτο το thread!!!

Αυτη η εταιρια Φιλε pooky(1) ειχε ερθει στην εκθεση θεσσαλονικης περυσi.

Ειχα ξεχασει την ονομασια της και δεν μπορουσα να την βρω στο internet.

Θυμαμαι που ειχε εκθεματα οπως ZX Spectrum+ commodore vic20 amstrad

και κρατησου τωρα....το pixel No 1!!!!Κανε μια βολτα και πες μας τι παιζει εκει!!

...για το συγκεκριμένο μαγαζί έχω ακούσει διάφορα...

1) Δίνουν εξάμηνη εγγύηση για το υλικό που αγοράζεις.

2) Υπάρχουν και παλιά Pixel, αλλά πολύ λίγα στον αριθμό (και όχι τα πιό παλιά που ψάχνουμε).

3) Εχουν σε display το 1ο τεύχος όντως, αλλά εννοείται ότι δεν το πουλάνε ούτε φυσικά το δανείζουν !!

Billy ημουνα σιγουρος πως δεν το πουλανε το τευχος!Μπορουν ομως να σε αφησουν να το ξεφυλλισεις!!!.......

Με μια ψηφιακη φωτο.....μπορεις να κανεις τα παντα χε χε......παει τρελαθηκα!!!!!

Ημουνα στο μαγαζι χτες το μεσημερι - υπαρχουν διαφορα καλουδια στις βιτρινες (παιζει πολυ spectrum+ LoL) μεχρι και κασσετες για spectrum αυθεντικες ειδα - και game&watch κλπ κλπ κλπ. Σε μια βιτρινα λοιπον διπλα απο παλια gameboys υπαρχει ενα αντιτυπο του 1ου PIXEL σε υπεραψογη κατασταση.

Ρωτησα οσο πιο αδιαφορα γινοταν αν το πουλανε - και μου απαντησαν οτι ναι ΟΤΑΝ θα εχουν και 2ο αντιτυπο - συχνα πυκνα σκαει μυτη και 2ο αντιτυπο...χτες δεν υπηρχε οποτε δεν ειχα τυχη.

Εν αναμονη :)

:eek: Τι θες να πεις telamona......οτι ισως να καταφερεις να το τσιμπησεις? :D

Πω πω πω!!!Τευχος Νο 1 .....Λυποθυμω!!!!!

Για πες μας εντυπώσεις από τιμές, διαθεσιμότητα, ποιότητα και κατάσταση υλικού, αλλά και από αντιμετώπιση των πωλητών; Ξέρουν τίποτε ή χαμένος κόπος;

Λοιπόν μόλις γύρισα από το κατάστημα αυτό και μπορώ να πω ότι τα συμπεράσματά μου είναι απόλυτα ικανοποιητικά και θετικά. Τα μηχανήματα ήταν σε κοινό display, 6 μήνες εγγύηση και καλές τιμές. Πολλά παλιά μηχανάκια ελεγμένα και πολλές παλιές παιχνιδομηχανές σε πολύ καλές τιμές όπως και παιχνίδια. Τα παιδιά γνώστες του αντικειμένου και για το 20λεπτο που κάθησα εκεί έμπαινε αρκετός κόσμος για να δώσει κάτι, κυρίως παιχνίδια.

Μπήκε και ένα παιδί που πουλούσε μια Megadrive, την πήραν και του είπαν σε μια ώρα να περάσει αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που θα της έκαναν. Στο display υπήρχε και ΖΧ-81, ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα από κοντά το εν'λόγω μηχάνημα μετά από 20+ χρόνια και είχα ξεχάσει πόσο μικρό είναι!

Αmigες υπήρχαν αρκετές και τις έδιναν μόνο με τροφοδοτικό, όχι με mouse, joystick ή επέκταση μνήμης, αυτά τα πουλούσαν χωριστά. Ειδικά για mouse δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, είναι πολύ σπάνια από ότι μου είπαν. Σκέφτομαι να πάρω μια ακόμα για ανταλλακτικά. Θα δούμε πως θα πάει.

Δεν ειδα εγκαιρα το προηγουμενο ποστ σου pooky αλλα μια χαρα τα εγραψες στο επομενο - αυτα ειδα και εγω. Ειναι καλη περιπτωση το μαγαζι και με τη "βοηθεια" της retroκοινοτητας μπορει να γινει ΤΟ στεκι για ανταλλαγες/πωλησεις.

Το Pixelακι νο1 το ειδες στη βιτρινα αριστερα απο το service ? :cool:

Ναι το είδα!!!!! Τόσο κοντά και όμως τόσο μακριά! Κάτι σαν την εποχή και τα χρόνια που πέρασαν!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά:

*ΑΕΟΝ αρχίζει να ετοιμάζει τα διαρρηκτικά του εργαλεία & σύνεργα!

:D :D:D

Δυστυχώς η αγορά ενός 8-bit ή έστω 16-bit home είναι στην Ελλάδα τουλάχιστον απαγορευτική για τα μικρά βαλάντια. Εγώ ενδιαφέρομαι για 2 συγκεκριμένα micros και ψάνω τα τελυταία 2 χρόνια σε διάφορα sites δημοπρασιών. Μίλησα και με μερικούς... "συλλέκτες" και τα συμπεράσματα που έχω βγάλει είναι τα εξής:

1.Οι άνθρωποι ξέρουν ότι θα βγάλουν από την μίγα ξύγκι. "Το θες φίλε; Θα το πληρώσεις. Αν όχι εσύ, κάποιο άλλο θύμα που θέλει να θυμιθεί το kick-off, swοrd of Sodan κ.τ.λ".

2. "Ρε φίλε για να βλέπεις το όνομα μου συνέχεια σε δημοπρασία στο διαδικτυακό μοναστηράκι σημαίνει ότι εγώ βγάζω χρήματα από σένα και από όσους "μουρλούς" ψάχνουν τις αναμνήσεις τους σε πληκτροκλόγια από γομολάστιχα. Δεν το κάνω από χόμπυ. Άρα όσο πιο ψηλά λήξει η δημοπρασία τόσο καλύτερα για μένα.". Τι κι αν Oric Atmos στα 400+ ? δημιουργεί προηγούμενο υπεραξίας;

3. "Ναι ξέρω τι είναι ο Dragon 32 και ότι ο Newbrain σχεδιάστηκε από την Sinclair. Είχα κάποτε τρέλα σαν και εσένα αλλά μετά κατάλαβα ότι μπορώ να βγάλω χρήματα από αυτό.".

Δεν κατακρίνω τα παραπάνω. Από τη στιγμή που κάτι καταντάει συλλεκτικό και κάποιοι είναι διατεθιμένοι να το πληρώσουν αδρά θα βρεθούν και οι καλοθελητές. Απλά εγώ βαρέθηκα την ιστορία fleamarket.

Σημείωση: Στο e-bay έχω δει πολύ πιο τίμες αγοραπωλησίες. Να είναι του Ελληνα πάλι αυτό; Δε ξέρω.

Φιλε shock ετσι ειναι αλλα αυτο συμβαινει σε ολες τις συλεκτικες αγορες!

Εγω θα σας πω πως το fleamarket ειναι ολιγον τι απατη!!

Πιστευω πως καποιες φορες οι ιδιοι οι ιδιοκτητες μπαινουν με αλλα στοιχεια και πονταρουν στο ιδιο το εμπορευμα που πουλανε για να ανεβουν οι τιμες!!

pooky(1) μολις παραλαβω τον QL Θα αγορασω μια Amiga απο την elx γιατι εχω ενα μικρο προβλημα στο drive!!!

Φίλε shock το fleamarket ΔΕΝ ενδείκνειται για αγορές παλιών μηχανημάτων. Γίνεται αυτό που λέει ο Akmakas. Κάνεις καμιά δεκαριά accounts και μετά μπαίνεις και ποντάρεις σαν τρελλός. Μικρά ποσά για να φαίνεται ότι το topic σου είναι hot σώνει και καλά, μπας και βρεθεί κανένας που θα χτυπήσει τη δημοπρασία σου. Μετά έρχεται και το ίδιο το flea και σε χαρατσώνει με κάποιο ποσοστό, δεν ξέρω πόσο αλλά αρκετά μεγάλο. Αθάνατη Ελλάδα.

Akmakas, αν δεν θέλεις την παλιά σου Amiga την αγοράζω εγώ. Θέλω το πληκτρολόγιο. Δεν με ανδιαφέρει για το drive μια και η δική μου έχει καινούργιο.

Αν η πλακέτα λειτουργεί ακομα καλύτερα. Αν θέλεις το τροφοδοτικό και το mouse κράτησέ το.

Αν θέλεις να πάρεις κάποια από το elx, πες μου αν θες να στην κάνω restore. Μην ανησυχείς για πληρωμή, θα μου δώσεις ένα αντίγραφο του beast 2. !!!!!!!!

Αχ βρε pooky(1) που εισουνα κρυμενος τοσο καιρο...οταν θα κατεβω στην Αθηνα

θα παμε και με τα αλλα παιδια για φραπαδουμπα!!!

Σε ευχαριστω πολυ για την προθυμια σου!! :)

Η Amiga μου spooky(1)ειναι σε αριστη κατασταση!!!To μονο

προβληματακι που εχει ειναι το drive αλλα πηρα εξωτερικο!!!

Ανταλακτικα πες μου τι θες και θα κοιταξω να βρω(πληκτρολογιο γιατι?)

Οταν θα ερθει ο :D QL:D μου θα σου ζητησω μια χαρη!!!

Επιδη εισαι κοντα,θα ηθελα να πας και να μου διαλεξεις την καλυτερη Amiga

(Κυριος να εχει καλο drive)και να μου την στειλεις με αντικαταβολη

οσο εχει θα στην πληρωσω και φυσικα τα εξοδα αποστολης δικα μου!

Τωρα απο παιχνιδια οτι εχω θα στα γραψω ολα!!!

Απο ανταλακτικα εχει ενας φιλος μου 3 πλακετες 4 πληκτρολογια ενα mouse

και αλλα πραγματα Εχουμε χρονο ολα θα γινουν!!!!

Εννοείται, δεν χρειαζόταν να μου το πεις. Από Amiges έχει αρκετές και με μαμίσιο drive αλλά και από μετατροπή. Πληκτρολόγιο θέλω μια και στο δικό μου δεν δουλεύει ένα μπλοκ πλήκτρων. Φυσικά ο Χρήστος θα μου το αλλάξει αλλά καλό είναι να υπάρχει και μια καβάτζα. Αλλά δεν σκάω μια και θα πάρω μία ακόμα από elx.

Εννοείται πως τη δική σου θα την κάνω καινούργια και θα στη στείλω.

Κατέβα Αθήνα για φραπογάλιασμα και retro ρέχλα!!!!!! Θα πάμε Stournari palace μια και το περιβάλλον εκεί δονείται από αναμνήσεις!!!!!!!!!

Akmakas πες του πόσο δίνει μια πλακέτα και ένα πληκτρολόγιο. To mouse χτύπα το εσύ, είναι ΠΑΝΣΠΑΝΙΟ!!!!!!!!!!

Εχω ενα πληκτρολογιο να το μονταρω και να σου το στειλω!(Για ανταλακτικα)

Τα πληκτρα ειναι κιτρινα αλλα δουλευουν !!!Στειλε σε PM την διευθυνση σου!!!!

Τωρα τροφοδοτικο και Mouse εχω το original ειμαι οκ!

Για τα ανταλακτικα που εχει ο φιλος μου μπορω να παρω τζαμπα οτι θελω

αλλα λιγο υπομονη γιατι ειχαμε ψιλομαλωσει και με τον χρονο θα τα βρουμε!

Οδος Στουρναρη.....!!!!!Οι σελιδες του pixel ηταν γεματες απο αυτη την λεξη...........

Παιδιά για ανταλακτικά ρίξτε και μια ματιά σε on-line μαγαζιά του εξωτερικού. Εχουν πληκτρολόγια καινούρια μέχρι και 1200άρες motherboards (όχι βέβαια καινούριες).

Google is your friend!

1200:D !!!!Και απο αυτη εχω και με σκληρο 250MB:D !!!!!

Πίσω
Μπλουζα