Ελληνικά Retro Hardware καταστήματα και πηγές.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Με έφτιαξες τώρα. Πάω να βρω τον λαστιχάτο μου.....

akmakas είπε:

telonio βάλε καμία φώτο στο thread συλλεκτικοί υπολογιστές να

χαζέψουμε.......
:) :) :)

akmaka εχω βάλει ήδη φωτογραφίες στο thread συλλεκτικοί υπολογιστές
http://www.ellhnismos.org/retro/showthread.php?t=134&page=3. Μου έχεις απαντήσει εκεί! Ααααχ, αγορίνα μου έχεις καεί απο τον spectrum ε; Σε καταλαβαίνω απολύτως και εγω στο κάψιμο είμαι αδερφέ! :D

Ναι φίλε τα είχα δει και λιποθύμησα...Τωρα τα ξαναείδα........και...

Ο akmakas λιποθύμησε

Λοιπόν το οτι στο elx πουλάνε συνήθως μηχανήματα που είναι εγγυημένα και δεν δουλεύουν (!) το έχουμε πει όχι και λίγες φορές. Διαβάστε τώρα και αυτό.

Είχα παει να ρίξω μια ματιά αν υπάρχει κανένα παιχνίδι για sega. Βλέπω λοιπόν οτι έχει ενα dreamcast μεσα στο κουτί του αλλα δεν του έδωσα και ιδιαίτερη σημασία και δεν το πήρα αφου το έχω ήδη. Αφού το σκέφτηκα καλύτερα την επόμενη ημέρα, γιατί όπως είπε και ο φίλος Maddog ένα dreamcast δεν είναι ποτέ αρκετό και με όποιο το ρίσκο να μην δουλεύει, τηλεφώνησα στο μαγαζί:

-Φίλε μου μήπως το έχεις ακόμα;

-Ναί το έχω.

-Ωραία, κράτησέ μου το σε παρακαλώ θα περάσω το απόγευμα να το πάρω,

ορίστε και το όνομά μου. Έντάξει;

-Εντάξει.

Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν το αγόραζες όταν το είδες; Ok εντάξει, βλακεία το παραδέχομαι. Τρώω το πακέτο να παω στο κέντρο με ηλεκτρικό και λεωφορίο αφου την συγκεκριμένη ημέρα είχα μείνει και χωρίς αμάξι. Μπαίνω στο μαγαζί.

-Γεια χαρά, είμαι ο τάδε που είχα πάρει τηλέφωνο για το dream.

-Χμμμ το δώσαμε πρίν απο λίγο.

-Μα υποτίθεται οτι σας είχα δώσει το όνομά μου για να το κρατήσετε!

-Αααα ναί; Αν έγινε αυτό τότε ζητάω συγνώμη.

Φεύγω και ξανατρώω το πακέτο για να γυρίσω σπίτι.

Τα σχόλια δικά σας.

Εδώ ήθελε μια μικρή φασαρία..Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα..

Θα τους έβαζα να με πληρώσουν τα εισιτήρια θα τους μπηνελίκωνα

και θα έφευγα......

αντε θα σας πω και εγω αλλη μια ιστοριουλα για αυτα τα καλοπαιδα...

Ειχα παει να αγορασω ενα 2600 για backup.

Τους βαζω να το δοκιμασουν.Εκπληξη!Δεν λειτουργουσε...

Αλλαζουν τον μαμισιο μετασχηματιστη με ενα απο αυτους τους συγχρονους που διαλεγεις volt,polarity κτλ.

Παω σπιτι,βαζω τη κονσολα...δεν ειχε ηχο.

Κοιταω... ηταν PAL UK.Τρωω 4 ωρες απο τη ζωη μου,ετσι για το γαμωτο και τελικα με βοηθεια απο το Atariage.com καταφερνω μεσα στο χωμα και τη βρωμα να βρω τα ποντεσιομετρα και ο ηχος ΟΚ (εχω ποσταρει τον τροπο για οποιον αλλον την πατησει).

Λεω δεν το επιστρεφω,μου εμεινε και ο καλος μετασχηματιστης...

Τωρα τελευταια το 2600 δεν ειχε καλη εικονα και υπεθεσα οτι τα φτυνει σιγα σιγα

Τις προαλες ο Telonios μου χαρισε ενα MAsterSystem Pal UK (no sound)

To βαζω την πρωτη φορα,ψιλοχαλια η εικονα.

Το ανοιγω να δω μηπως εχει τιποτα ποντεσιομετρα να φτιαξω εικονα-ηχο...αλλα τιποτα.

Το ξανακλεινω.Παω να το ανοιξω και ολα τα γραφικα ηταν corrupted.

Tα παιρνω γιατι με επιασαν και οι τυψεις αφου το παιδι μου το εδωσε και εγω του εβγαλα τα ματια.

Εκεινη τη στιγμη αρχιζω να μυριζω κατι..ηταν ο μετασχηματιστης!!!!

Περιτο να σας πω οτι οταν εβαλα δικο μου μετασχηματιστη στο 2600 και στο MasterSystem η εικονα ηταν παλι ΚΑΜΠΑΝΑ!! :D

Φοβαμαι οτι δεν λειτουργει τιποτα εκει μεσα δυστυχως :(

telonio είπε:
Λοιπόν το οτι στο elx πουλάνε συνήθως μηχανήματα που είναι εγγυημένα και δεν δουλεύουν (!) το έχουμε πει όχι και λίγες φορές. Διαβάστε τώρα και αυτό.
Είχα παει να ρίξω μια ματιά αν υπάρχει κανένα παιχνίδι για sega. Βλέπω λοιπόν οτι έχει ενα dreamcast μεσα στο κουτί του αλλα δεν του έδωσα και ιδιαίτερη σημασία και δεν το πήρα αφου το έχω ήδη. Αφού το σκέφτηκα καλύτερα την επόμενη ημέρα, γιατί όπως είπε και ο φίλος Maddog ένα dreamcast δεν είναι ποτέ αρκετό και με όποιο το ρίσκο να μην δουλεύει, τηλεφώνησα στο μαγαζί:

-Φίλε μου μήπως το έχεις ακόμα;

-Ναί το έχω.

-Ωραία, κράτησέ μου το σε παρακαλώ θα περάσω το απόγευμα να το πάρω,

ορίστε και το όνομά μου. Έντάξει;

-Εντάξει.

Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν το αγόραζες όταν το είδες; Ok εντάξει, βλακεία το παραδέχομαι. Τρώω το πακέτο να παω στο κέντρο με ηλεκτρικό και λεωφορίο αφου την συγκεκριμένη ημέρα είχα μείνει και χωρίς αμάξι. Μπαίνω στο μαγαζί.

-Γεια χαρά, είμαι ο τάδε που είχα πάρει τηλέφωνο για το dream.

-Χμμμ το δώσαμε πρίν απο λίγο.

-Μα υποτίθεται οτι σας είχα δώσει το όνομά μου για να το κρατήσετε!

-Αααα ναί; Αν έγινε αυτό τότε ζητάω συγνώμη.

Φεύγω και ξανατρώω το πακέτο για να γυρίσω σπίτι.

Τα σχόλια δικά σας.
Δεν δικαιολογω αυτο που εκανε αλλα επειδη εχω καποια σχεση με το εμποριο αν το εχει απουλητο 3 μηνες και του παρουσιαστει πελατης το συμφερον του ειναι να το δωσει στον σιγουρο παρα στον 90% πιθανοτητα να ερθει. :)

AARDVARK δεν διαφωνώ ουσιαστικά με αυτά που γράφεις αλλα εδω μιλάμε για dreamcast. Μία κονσόλα που έχει αγαπηθεί απο πολύ κόσμο. Ενα dreamcast boxed σε άριστη κατάσταση και χαμηλή τιμή χαλαρά μπορεί να το πουλήσει κάποιος. Σε καμία περίπτωση μια τέτοια κονσόλα και ειδικά σε ένα ρετρό κατάστημα δεν θα έμενε διακοσμητική στο ράφι για 3 μήνες. Τι να άλλο να πω πια για αυτά τα άτομα; Ο αντιεπαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!

Σωστός AARDVARK, αλλα ένα Dreamcast συνήθως κάθεται στο ράφι max 2-3 μέρες. Οπότε είναι αδικαιολόγητοι οι τύποι ....

Kατι εντελως ασχετο με το θεμα του telonio .Εχω να παω στο ELX κανα 2 μηνες αλλα οποτε πηγαινα παντοτε εβλεπα (οχι Boxed) τουλαχιστον 2 dreamcast να σκονιζονται (με το που μπαινεις αριστερα οχι δεξια στα Home computers) και ειχα την εντυπωση οτι δεν φευγαν τοσο ευκολα.Τωρα οτι εχω καει και εγω με αγορα saturn που δεν λειτουργουσε (ειχε εγγυηση αλλα ποιος το παει πισω) ειναι αλλο θεμα.

Αυτά είναι. Αγοράζεις πανβρώμικα μηχανήματα με 6 μήνες εγγύηση και δεν δουλεύουν. Τι άλλο μπορεί ζητήσει κανείς;

Τουλάχιστον αυτούς μπορείς να τους βρεις και να τους βρίσεις. Φανταστείτε αγορά από fleamarket ή χειρότερα από έξω, με πωλητή αλεξιπτωτιστή. Εχει 3 πράγματα να πουλήσει και δεν τον ενδιαφέρει το reputation. Άντε βγάλε άκρη.

Από ότι κατάλαβα αυτό δεν είναι retro shop αλλά junk shop :biglaugh:

Oh YES !! RESPECT Maddog !!:stfu:

Τελικά μόνο το ΕLX υπάρχει?

Ευτυχώς όχι πλέον. Υπάρχει το http://www.retromarket.gr. Εχει μπόλικο πράμα και το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι σοβαροί άνθρωποι με σεβασμό στα ρετρό. Κάνε μια επίσκεψη στο site, αλλά και στο μαγαζί τους.

(Βαγγέλη θέλω ποσοστά!)

Υπάρχει και το the console club στη λεωφόρο ηρακλείου 378.Φοβερό κατάστημα,με το που μπήκα ζαλίστικα από την αφθονία των παιχνιδιών που είχε...nes,megadrive,gameboy,gamegear,saturn,dreamcast,snes,playstation 1-2-3,xbox-xbox 360,gamecube,wii,ds,psp αλλά και οι αντίστοιχες κονσόλες και περιφερειακά και συνεχώς ανανεώνουν το stock!

To μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν ότι μερικές φορές σου σπάνε τα νεύρα περιμένοντας να εξυπηρετηθείς εξ'αιτίας του χαμού που γίνεται καθημερινά

Το Elx το πάω με τα χίλια.Ότι έπαιρνα πάντα δούλευε τέλεια και οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές.Το retromarket από την άλλη μου φαίνεται πανάκριβο όπως και το console club από το οποίο τελικά και πήρα το Dreamcast μου(ε αφού μένω ούτε 5 λεπτά από εκεί)60 ευρώ παρακαλώ χωρίς VMU,με ένα χειριστήριο και σε μία απλή σακουλίτσα.

Τι να κάνουμε αυτά έχει η συλλογή retro...

Btw το ELX έκλεισε νομίζω λόγω των συμβάντων τον Δεκέμβρη.Όμως βλέπω το site ανανεωμένο τώρα,τι παίζει ξέρει κανείς;

Το console club της ηρακλείου, όντως έχει μεγάλη ποικιλία, αλλά με απογοήτευσαν οι τιμές στα retro-stuff που έχει.

Το retromarket, ανήκει σε ενεργό μέλος του φόρουμ μας και χωρίς να χρειάζεται να του κάνω διαφήμιση, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του...

Πίσω
Μπλουζα