Ελληνικές 8bit εφαρμογές/παιχνίδια και ηλεκτρονική διαφύλαξη

Εγώ, μπορώ να ρωτήσω...

billy είπε:
Είχα κάποιον γνωστό με εκείνο το Hit-13 (πως στο καλό το λέγανε...)

billy είπε:
Ace, για τα Μidnight Stories πρέπει να έχεις δίκιο, προέρχονταν απο ξένο πρόγραμμα που το είχαν χακέψει !! (δεν θυμάμαι και ποιός είχε γράψει την πληροφορία αυτή, για να δώσω credit !! Νομίζω πως εσύ το είχες γράψει όμως !! :) )
...τί σε απασχολεί τώρα τελευταία;
 
Πολλά και διάφορα !! :D

Αλλά αυτό είναι ολόκληρο κεφάλαιο... ;)
 
http://www.omadeon.com/sourcecode/kombos1.html

kombos_ad1.jpg


kombos1_review.jpg


???
 
Οταν λεω οτι ο Nemo ειναι λαγωνικο ηλεκτρονικων απολιθωματων δεν υπερβαλω.

Nα σαι καλα. Θα του αποστειλω email!
 
Χωρις να θέλω να χαλάσω το υπέροχο θέμα συλλογής των ελληνικών προγραμμάτων...μήπως θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε και το midnight stories του Haralampakis productions; Εντάξει ήταν τσοντοπαραγωγή όμως προσωπικά την θεωρώ ότι καλύτερο είχα δει μεχρι τότε σε ψηφιοποιημένη εικόνα με..κίνηση στον cpc και ήταν ελληνική! Αν ξεπεράσουμε το πιπεράτο περιεχόμενο με τα δεδομενα της εποχής τότε σίγουρα ήταν...άξιος! :)

edit: Μόλις διάβασα ότι με πρόλαβαν κάποιοι άλλοι....επίσης δεν ήξερα ότι δεν ήταν ελληνική η σειρά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πουλούσε και το ΕΠΤΑ κάτι ψιλά apps & games...

δεν νομίζω να έχω κάτι όμως!
 
Τουλαχιστον εχεις τα ονοματα τους?

Αν βρεις κανα παλαιο συν-Αμστραντο-συντροφο ριχτου καμια ερωτηση μηπως του εχει ξεμεινει τιποτα
 
Να βοηθήσω δυστυχώς δεν μπορώ. Αλλά αναρωτιέμαι αν θεωρείτε πως πρέπει να προστεθούν δύο ακόμα τίτλοι Spectrum στη λίστα, δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν είναι ακριβώς Ελληνικοί, απλά δημιουργήθηκαν από Έλληνα (εμένα). Τους είχα πουλήσει το 1987 σε μια Βελγική εταιρεία ονόματι Spectre, τώρα αν ήταν developers ή publishers και πως ακριβώς διατέθηκαν στην αγορά δεν έχω ιδέα, ήμουν πολύ μικρός για να καταλαβαίνω τέτοια πράγματα. Τα ονόματά τους είναι Super Hangman (μια multilingual κρεμάλα σε Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά) και Flipper (επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι δύο παικτών). Τα αναζητώ πάρα πολλά χρόνια αλλά δεν πρέπει να τα είχε αγοράσει άνθρωπος.
 
Εχεις κρατησει καποιο image?

Στο WOS βρηκα καταχωρηση για εταιρεια Spectre αλλα εμφανιζεται οτι ειναι απο Χονγκ-Κονγκ και δεν εχει στους τιτλους της καποιο που να "φερνει" σε αυτα που αναφερεις.
 
Όχι δεν έχω κρατήσει τίποτα... για αυτό τα ψάχνω χρόνια. Η εταιρεία σίγουρα λεγόταν έτσι (spectre=spectrum στα Γαλλικά) αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτή πουθενά.
 
Eκανα μια ψακτικη για τη Γενναδειο διοτι θυμαμαι οτι ειχε κυκλοφορησει καποιους τιτλους αλλα δεν βρισκω καταχωρησεις στα περιοδικα της εποχης. Μπορει καποιος πιο παρατηρητικος να βοηθησει?

Παντως για το "Κριση στο Αιγαιο" βρηκα μεσα απο τη σελιδα καποιου προγραμματιστη οτι ειχε βγει απο τη Γενναδειο για PC. Για την παλιοτερη 8bit εκδοση δεν βρηκα κανενα hint...

Στη πρωτη σελιδα προστεθηκαν νεοι "καταζητουμενοι" τιτλοι
 
Καταρχήν εξαιρετική ιδέα - κάτι ανάλογο σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό διότι πράγματι είναι κρίμα να μην υπάρχει πουθενά συγκεντρωμένο ανάλογο vintage ελληνικό λογισμικό.

Ace είπε:
...τώρα σώθηκες!
Εγώ, είχα σκοπό να στείλω π.μ. στον billy για το θέμα αυτό, ειδικότερα μήπως έχει σε image, το Hitpack 13 ή τον Γράφο, ο οποίος ήταν ένας ελληνικός επεξεργαστής κειμένου για Amstrad CPC, αρκετά δημοφιλής για την εποχή, απ' ότι είχα καταλάβει...

Εγώ πάντως τον διαθέτω, σε κανονική δισκέτα 3" μεν, άνευ δυνατότητας να τον μετατρέψω σε image, δε.
Δίχως να είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο πακέτο ή εταιρία, υπήρχε και στα PC ένας επεξεργαστής κειμένου με το ίδιο όνομα "Grafos" γραμμένος σε Turbo PASCAL για DOS (τον έχω σε κάποια παλιά δισκέτα / CD) νομίζω από την εταιρία Comco (ή κάπως έτσι) η οποία για ένα φεγγάρι είχε αναλάβει την ανάπτυξη λογισμικού για τα PC της Amstrad (1512 κτλ) από την εδώ αντιπροσωπία μέχρι που τα τσουγκρίσανε άγρια αν θυμάμαι καλά οπότε η συνεργασία διακόπηκε (η αντιπροσωπία της Amstrad είχε βαρέσει κανόνι - δεν ξέρω είχαν προβλήματα πολλά - πολλοί μαζί της τότε) και η Comco (ή όπως την λέγανε τέλος πάντων) δήλωνε σε κάποια περιοδικό εποχής ζημιωμένη κτλ.

Όσον αφορά 8bit ελληνικό λογισμικό, στον Amstrad 6128 μου δεν είχα κάτι το ιδιαίτερο, άντε κανένα πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών ( :p ) και νομίζω ένα μουσικό DEMO που έπαιζε διάφορες ελληνικές γνωστές μελωδίες ενώ παράλληλα έκανε palette animation σε μια ροτόντα που σχεδίαζε στην οθόνη.

:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Eκανα μια ψακτικη για τη Γενναδειο διοτι θυμαμαι οτι ειχε κυκλοφορησει καποιους τιτλους αλλα δεν βρισκω καταχωρησεις στα περιοδικα της εποχης. Μπορει καποιος πιο παρατηρητικος να βοηθησει?
Παντως για το "Κριση στο Αιγαιο" βρηκα μεσα απο τη σελιδα καποιου προγραμματιστη οτι ειχε βγει απο τη Γενναδειο για PC. Για την παλιοτερη 8bit εκδοση δεν βρηκα κανενα hint...

Atina Cd - Rom'la savasacak


DIS HABERLER SERViSi

 




YUNANiSTAN'da yakinda piyasaya cikacak olan "Ege Denizi'nde kriz" adli bir CD-ROM oyunu, iki ulke arasinda yeni bir tahrik yaratmasi endisesini dogurdu.

Oyunun yapimcisi Genadios isimli firmanin yetkilisi , oyunda Yunanistan'in yarisini isgal eden Turk ordusuna karsi oyuncunun ulkesini kurtarmayi hedefledigini belirterek, oyunda, savasin 1 Ocak 2000 yilinda Turk Genelkurmayi'nin ana bilgisayarinda 2000 yilina girilmesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle basladigini ifade etti.

CD-ROM'un irkcilik gutmedigini ve Turkler'e karsi nefret asilamadigini savunan , oyunda Turk bilgisayarindaki ariza nedeniyle, birdenbire Turk -Yunan savasinin yasandigi 1919 yilina donuldugunu, bunun uzerine Turk ordusunun genel alarma gecerek, Yunanistan'in yarisini isgal ettigini belirtti.

Bundan sonrasinin oyuncunun inisiyatifine gectigini ve kendi stratejisini kullanarak "Yunanistan'i kurtaracak yegane guc" haline geldigini soyleyen bilgisayar firmasinin yetkilisi, oyuncunun savas gemisi, zirhli arac ve savas ucagi almak ve Turk ordusundan istihbarat toplamak icin 30 milyon dolari bulundugunu ifade etti.

Firmaya gore, zaferi kazanmak son derece guc ve eger kazanilirsa Yunanistan'da hayat, Turkiye'yi isgal etme amaci gudulmeden, normale donuyor. 15 gun icinde piyasaya sunulacak oyunun internet'te de bulunabilecegi belirtildi.
:p :p:p:p

Υ.Γ. Wally εχεις private message .....
koutic1150x150.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
:p :p:p:p


Υ.Γ. Wally εχεις private message .....

Δεν πετάς και μια μετάφραση του κειμένου γιατί πάει καιρός που έφυγαν οι Τουρκοι και έχουν σκουριάσει τα τούρκικά μας; :Ρ)
 
Google translate:

Αθήνα CD - ROM με the're gonna

 

 


Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Ειδήσεις


 

 

 


Στην Ελλάδα, πολύ σύντομα, η "κρίση στο Αιγαίο," το όνομά του ένα παιχνίδι CD-ROM, μια κίνηση μεταξύ των δύο χωρών yaratmasi endisesini dogurdu.



Παιχνίδι yapimcisi Genadios ονομάζεται υπαλλήλους της εταιρείας, το παιχνίδι του μισού Ελλάδα καταλαμβάνει ο τουρκικός στρατός εναντίον των παραγόντων της hedefledigini διάσωσης εδάφους δήλωσε στο παιχνίδι, τον πόλεμο, 1 Ιανουαρίου, 2000 Στην τουρκική Genelkurmayi'nin κύρια υπολογιστές που το 2000 τέθηκε προκύπτουν εξαιτίας ενός basladigini πρόβλημα είπε.



CD-ROM Turkler'e ενάντια στο ρατσισμό και το μίσος asilamadigini άμυνα gutmedigini στο παιχνίδι λόγω της δυσλειτουργίας bilgisayarindaki τουρκικά, ελληνικά, τουρκικά αγώνα για την αιφνίδια yasandigi donuldugunu 1919 μ.Χ., γενικός συναγερμός του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια των gecerek, ettigini Ελλάδα είπε ένα δεύτερο κατεχόμενα.



Είναι παίκτης sonrasinin gectigini πρωτοβουλία και τις στρατηγικές τους με τη βοήθεια «Η Ελλάδα θα σώσει τη μόνη δύναμη" σε εταιρεία πληροφορικής geldigini soyleyen ως εξουσιοδοτημένοι, τα πλοία καταπολέμηση του παίκτη, τεθωρακισμένα οχήματα και πλατάνια καταπολέμηση να λάβει και τουρκικές στρατιωτικές πληροφορίες για τη συλλογή 30 εκατομμύρια δολάρια για να παρακάμψει είπε.



Σύμφωνα με την εταιρεία, και, σε περίπτωση νίκης είναι εξαιρετικά ζωή kazanilirsa ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, την Τουρκία με σκοπό την κατεχόμενη gudulmeden, επιστρέφει στο φυσιολογικό.
15 ημερών από το διαδίκτυο στο παιχνίδι θα ξεκινήσει στις bulunabilecegi είπε.

Ό, τι καταλάβατε, κατάλαβα.
 
Έχω σίγουρα τα κουτιά των Η Μύγα και Dak-Naf 2. Για τα παιχνίδια δεν ξέρω σίγουρα.

Επίσης, έχω και τα κουτιά αλλά νομίζω και τα ίδια τα προγράμματα των Κρεμάλα - Μαθαίνω ορθογραφία και Hangman της Inte*Learn, εταιρείας που υπάρχει μέχρι ακόμα άλλωστε.

Πρέπει να έχω και το Hitpack 13. Νομίζω πως το κράτησα γιατί μια στο τόσο το άνοιγα, συμπλήρωνα όλο το δελτίο με το ίδιο στοιχείο (π.χ. όλα τα ματς Χ) και μου έβγαζε το μήνυμα "Προ-πο με 13 standards να το παίξεις μόνος σου! Εγώ δεν ασχολούμε!(sic)" που είχε πλάκα και το λέμε ακόμα με τον αδερφό μου.

Αν θέλεις να βάλεις και scanαρισμένα τα κουτιά και τις... οδηγίες (μισή σελίδα) από τα προγράμματα μάλλον μπορώ να συμβάλω λίγο με αυτά που ανέφερα παραπάνω (αρκεί να τα βρω).
 
Εξαιρετικα νεα, ειχα αρχισει να απελπιζομαι :)

Θα σε ενοχλησω καποια στιγμη αφου εντοπιστει καποιος εκ των δημιουργων

thanx!
 
xdir είπε:
και νομίζω ένα μουσικό DEMO που έπαιζε διάφορες ελληνικές γνωστές μελωδίες ενώ παράλληλα έκανε palette animation σε μια ροτόντα που σχεδίαζε στην οθόνη.
:D
Το έχω κι εγώ αυτό σε 3" δισκέτα, καλό mix ήταν.

Έχω και τον Γράφο επίσης σε 3" δισκέτα, χωρίς να έχω τρόπο να τον μεταφέρω σε .dsk.
 
Πίσω
Μπλουζα