Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας plati
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ELMP_AFISA_640.jpg

Y.Γ.

 


Btw στην φωτο απο την

 


https://twitter.com/mouseio/status/427908838080016384/photo/1/large







Ευγενική δωρεά του ιδιοκτήτη του καταστήματος MICROBYTES computer shop, ένα από τα πιο γνωστά την δεκαετία του '80.

διακρινονται ...





Ναυμαχια = ναυμαχια της Cosmon Software ???

(οπως επισης Λεξικο και Φυσικη)

Προκειται αραγε για τα Φυσικη Α Λυκειου [spectrum] - Micropolis και Λεξικο [spectrum] - ACC απο

που αναφερονται εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14689-%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%DD%F2-8bit-%E5%F6%E1%F1%EC%EF%E3%DD%F2-%F0%E1%E9%F7%ED%DF%E4%E9%E1-%EA%E1%E9-%E7%EB%E5%EA%F4%F1%EF%ED%E9%EA%DE-%E4%E9%E1%F6%FD%EB%E1%EE%E7

??

BfA80jLCcAAruoQ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα κανω μια βολτα...να βγαλω και καμια φωτο

ωραια ευρηματα!
 

Παρουσίαση Acorn BBC - Συνέδριο ΠΕΚΑΠ Βόλος 29 Μαρτίου .
 
capital_vision-conference_2014_640.jpg

 

 





βʼ 1ος ομιλητής: Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης (ISTLab) και της ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού και Ασφάλειας (SENSE).

Τίτλος ομιλίας: "42 χρόνια ιστορίας του Unix σε ένα αποθετήριο"



βʼ 2ος ομιλητής: Νεκτάριος Κοζύρης, Καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικών Μεγάλης Κλίμακας/Υψηλών Επιδόσεων στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΕΤ Α.Ε.

Τίτλος ομιλίας: "50 χρόνια εξέλιξης στις τεχνολογίες virtualization των υπολογιστών: Από τις πρώτες μηχανές της IBM στα σύγχρονα clouds"



βʼ 3ος ομιλητής: Ανδρέας Δρυμιώτης, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Δέλτα Πληροφορικής"

Τίτλος ομιλίας: "Από τους πρώτους υπολογιστές στην Ελλάδα, στην ψηφιακή εποχή"

 




--ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ--

 


13.00: Έναρξη Συνεδρίου. Παρουσίαση ομιλητών από τον κύριο Γιάννη Ριζόπουλο


13.05 β 13.10: Χαιρετισμός από τον κύριο Γεώργιο Τσεκούρα


13.10 β 13.30: Ομιλία κύριου Διομήδη Σπινέλλη


13.30 β 13.50: Ομιλία κύριου Νεκτάριου Κοζύρη


13.50 β 14.20: Ομιλία κύριου Ανδρέα Δρυμιώτη


14.20 β 14.30: Ερωτήσεις κοινού

 



Να θυμίσω ότι όσων αφορά τους ομιλητές της ομιλίας που θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης που θα διοοργανώσει το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής το Σάββατο 1η Νοεμβρίου.

Διομήδης Σπινέλλης - πέρα απο τις άλλες μετέπειτα σημαντικές ιδότητές του (καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ( και και για ένα μικρό χρονικό διάστημα Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων ) ,ήταν υπεύθυνος για το computerιστικο μέρος του «τηλεπαιχνιδιού» «Κόκκινοι Γίγαντες-Ασπροι Νάνοι» ,ενώ μοιράστηκε μαζί μας και τον κώδικα που έτρεχαν το Τexas Instruments του θρυλλικού τηλεπαιχνιδιού μαζί μας .

Κόκκινοι Γίγαντες - Άσπροι Νάνοι: Πηγαίος κώδικας ( Δ. Σπινέλλη)

- Ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Γενικός Διευθυντής της της "Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη",

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?24146-%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%DD%F2-%E2%E9%EF%F4%E5%F7%ED%DF%E5%F2-%EA%E1%F4%E1%F3%EA%E5%F5%DE%F2-%F5%F0%EF%EB%EF%E3%E9%F3%F4%FE%ED&p=489486&viewfull=1#post489486

μετέπειτα Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Δέλτα Πληροφορικής"( θυγατρικής της "Ηλεκτρονικοί Διερευνηταί Δοξιάδη") και αργότερα της Delta Singular, μετά το 2005 επέστρεψε στην Unisystems A.E. (την μετεξέλιξη της Δοξιάδης ,ενώ ήτανε και για ένα μικρό χρονικό διάστημα και σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου Jr ως υπεύθυνος Σύμβουλος Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Γραφείο Πρωθυπουργού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θανξ Νεμο.

Παιδια, μιας και βλεπω οτι δεχονται ερωτησεις, ειναι ευκαιρια να ρωτησουμε καποια πραγματα κυριως τον Δρυμιωτη.
 


Ομιλία κ. Νεκτάριου Κοζύρη - 3ο συνέδριο Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής 01.11.2014
 
Να σαι καλα Νεμο!

Θα το παρακολουθησω το βραδυ
 
θέλω κι εγώ να κάτσω να τα δω, αλλά είναι μεγάλα και βαριέμαι είναι η αλήθεια! :P Πρέπει να βρω το κουράγιο.

Ευχαριστούμε Νεμο!!
 
Χαιρομαι που βλεπω τετοιες συνεντευξεις, στεναχωριεμαι που δεν εγιναν απο εμας (που πιστευω θα εμβαθυναμε λιγο περισσοτερο στα τεχνικα και τα μηχανογραφικα).

Να σαι καλα βρε Nemo που τα κοινοποιεις.
 
Χθες 19.5.2023 παραβρέθηκα σε μια εκδήλωση του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στο Ναυτικό Όμιλο (Μικρολίμανο)!
Είχαν μαζευτεί οι άνθρωποι των περιοδικών πληροφορικής που αγαπήσαμε στα 80s!
Χάρηκα πολύ γιατί γνώρισα από κοντά έναν από τους 2 παρουσιαστές (κ. Κυριακόπουλος) της θρυλικής συναυλίας του PIXEL στο γήπεδο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 1987! Όλοι πήγαμε για την κλήρωση της AMIGA και περιμέναμε να τελειώσει τα τραγούδια ο Κηλαηδόνης με την Αγνή!!! Κάποια στιγμή από την ανυπομονησία του AMIGόπληκτου πλήθους άρχισαν γηπεδικά συνθήματα με το γνωστό περιεχόμενο!
Παρουσιάζω μερικές φωτό των αγαπημένων μας micro που είχαν στηθεί σε μια γωνιά της αίθουσας!

IMG_20230518_190143.jpg

IMG_20230518_222444.jpgIMG_20230518_222434.jpgIMG_20230518_222437.jpg
 
Ωραίες οι φώτο, αγαπημένα μηχανήματα. Παρεπιπτόντως, η εργασία μου βρίσκεται 200 μέτρα από το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (στο Μοσχάτο). Μέσα ήμουν και εγώ το 87 Takero72, τρελαμένος. To 1987 ήταν μια αξέχαστη χρονιά, είδα την Amiga να παίζει Defender Of The Crown στην Μηχανοργάνωση στο παλέ, και άκουσα το Axel F να παίζει ενώ οι νότες του έτρεχαν στην οθόνη. ;)
 
Καλή δουλειά! Ελπίζω να μην πέσουν στην παγίδα και υποβαθμίσουν την αξία της συλλογής λογισμικού. Μιλάω από πρώτο χέρι – είχα ασχοληθεί με την καταλογογράφηση του λογισμικού στο αρχείο του TNMoC (Bletchley). Το λογισμικό δεν "τραβάει" κόσμο, εκτός, βέβαια, από παιχνίδια και κάποιες πολύ γνωστές εφαρμογές. Οι γλώσσες "τρώνε χώρο", δεν μιλάμε για cracked/hacked λογισμικό – αυτά... κατ' ευθείαν ανακύκλωση.

Οι μέχρι τώρα εμπειρίες μου δεν είναι από το συγκεκριμένο μουσείο, αλλά έχω συναντήσει και μιλήσει με άλλα άτομα που είχαν εμπλακεί σε παρόμοιες καταστάσεις με άλλα μουσεία ή σχεδίαζαν κάτι σχετικό.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και ένα cracked παιχνίδι έχει κάποια ιστορική αξία. Από πίσω υπάρχει ολόκληρη σκηνή: gfx/intros/cracktros/groups, και δεδομένου του web-rot, σιγά-σιγά αυτά τα διαμάντια αρχίζουν να εξαφανίζονται. Είναι δουλειά εκεί, χρόνος/κόπος/αγάπη.

Ας είναι καλά sites όπως το Internet Archive, BitSavers – αυτό είναι έπος! – και τα 'abandonware' sites, όσα υπάρχουν και αντιστέκονται. Αυτοί σώζουν ιστορία. Πρέπει να ήταν μερικές εβδομάδες πριν που έψαχνα, και υπήρχε μέχρι τα μέσα του 2000... μπα, τίποτα... πάει κι αυτό και τα mirrors που είχε, κρίμα.
 
Πίσω
Μπλουζα