ntsmrtz
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 578
μα δεν υπάρχει κάποιος Mod να κλειδώσει το θέμα?
το βλέπω εδώ και κάτι μήνες να το συζητάτε και όποτε διαβάζω τον τίτλο με πιάνει κόμπος στο στομάχι!
υπάρχει λόγος να (ξανα)χαλάει η διάθεσή μας? να φύγει ΠΑΡΑΥΤΑ! (παρακαλώ)
(αστειεύομαι βέβαια )
ιανουάριος του 90, Α' λυκείου, μία βδομάδα πριν τους ελέγχους (ελέω καταλήψεων), η μητέρα μου αποφασίζει ΧΩΡΙΣ να μου το πει ότι την επόμενη μέρα θα έρθει να ρωτήσει τους καθηγητές.
έλα όμως που η επόμενη μέρα ήταν πέμπτη...
και είχαμε κανονίσει τα παιδιά να την κάνουμε κοπάνα για εξάρχεια-στουρνάρη-gaming-pixel-16bitη βόλτα...
λίγες ώρες αργότερα, μεσημέρι, στο τραπέζι, η μητέρα μου ρωτάει:
-γιατί είσαι αδιάφορος στα μαθήματα της Ν..... ? (Ν:φιλόλογος)
-μα δεν είμαι..!
-άλλα μου είπε όμως η Ν..... το πρωί.
(παύση λίγων δευτερολέπτων...κρύος ιδρώτας, στομάχι κόμπος, ελαφρύ τρέμουλο, έχοντας περάσει ΟΛΟ το χρωματικό φάσμα...recry2:και κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες να μη καρφωθώ)
- οι άλλοι καθηγητές τι είπανε?
- αν εξαιρέσεις την Ν και όλους τους υπολοίπους, ο μαθηματικός και η φυσικός είπαν τα καλύτερα.
εν κατακλείδι, εκτός μαθηματικού και φυσικού, όλοι/ες οι υπόλοιποι με "στόλισαν" κανονικά. μέχρι και αυτόν που μας έκανε θρησκευτικά ρώτησε!! έλεος...
το σημαντικότερο όμως ήταν ότι δεν είχε καταλάβει ότι εγώ δεν ήμουν στο σχολείο
(ή έτσι πίστευα...)
μετά από αρκετά χρόνια της το είπα της μητέρας μου, που δεν χρειαζόταν βέβαια γιατί ήδη το ήξερε, αφού ο λόγος για να έρθει να ρωτήσει ήταν το ενημερωτικό σημείωμα που είχε έρθει στο σπίτι από τον υπεύθυνο καθηγητή (ο αντιπαθητικός θεολόγος) που έλεγε ότι είχα ήδη 38 απουσίες...
ωραίες εποχές! (sorry για το μακροσκελές μήνυμα)
το βλέπω εδώ και κάτι μήνες να το συζητάτε και όποτε διαβάζω τον τίτλο με πιάνει κόμπος στο στομάχι!
υπάρχει λόγος να (ξανα)χαλάει η διάθεσή μας? να φύγει ΠΑΡΑΥΤΑ! (παρακαλώ)
(αστειεύομαι βέβαια )
ιανουάριος του 90, Α' λυκείου, μία βδομάδα πριν τους ελέγχους (ελέω καταλήψεων), η μητέρα μου αποφασίζει ΧΩΡΙΣ να μου το πει ότι την επόμενη μέρα θα έρθει να ρωτήσει τους καθηγητές.
έλα όμως που η επόμενη μέρα ήταν πέμπτη...
και είχαμε κανονίσει τα παιδιά να την κάνουμε κοπάνα για εξάρχεια-στουρνάρη-gaming-pixel-16bitη βόλτα...
λίγες ώρες αργότερα, μεσημέρι, στο τραπέζι, η μητέρα μου ρωτάει:
-γιατί είσαι αδιάφορος στα μαθήματα της Ν..... ? (Ν:φιλόλογος)
-μα δεν είμαι..!
-άλλα μου είπε όμως η Ν..... το πρωί.
(παύση λίγων δευτερολέπτων...κρύος ιδρώτας, στομάχι κόμπος, ελαφρύ τρέμουλο, έχοντας περάσει ΟΛΟ το χρωματικό φάσμα...recry2:και κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες να μη καρφωθώ)
- οι άλλοι καθηγητές τι είπανε?
- αν εξαιρέσεις την Ν και όλους τους υπολοίπους, ο μαθηματικός και η φυσικός είπαν τα καλύτερα.
εν κατακλείδι, εκτός μαθηματικού και φυσικού, όλοι/ες οι υπόλοιποι με "στόλισαν" κανονικά. μέχρι και αυτόν που μας έκανε θρησκευτικά ρώτησε!! έλεος...
το σημαντικότερο όμως ήταν ότι δεν είχε καταλάβει ότι εγώ δεν ήμουν στο σχολείο
(ή έτσι πίστευα...)
μετά από αρκετά χρόνια της το είπα της μητέρας μου, που δεν χρειαζόταν βέβαια γιατί ήδη το ήξερε, αφού ο λόγος για να έρθει να ρωτήσει ήταν το ενημερωτικό σημείωμα που είχε έρθει στο σπίτι από τον υπεύθυνο καθηγητή (ο αντιπαθητικός θεολόγος) που έλεγε ότι είχα ήδη 38 απουσίες...
ωραίες εποχές! (sorry για το μακροσκελές μήνυμα)