Ενώ όλοι τρέχουν για IDE interfaces κάποιοι άλλοι....

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Anestis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ρε Ανεστη κανε μας ενα Briefing ρε αδερφε! ;)

Δεν τα ξερουμε τα Σπανιολικα :D

Κατσε να δω WOS...δεν μπηκα σημερις

Εγώ πάντως περιμένω από μέρα σε μέρα το Divide+ :cool:

@Wally, κάνε κλικ τη φωτό που είδες με τα σπανιόλικα και θα σε πάει σε μια σελίδα που σου ζηταει τα στοιχεία σου μάλλον για να το παραγγείλεις. Αριστερά κάτω, θα δεις μια διάτρητη κάρτα που γράφει....Manic Miner. Παρόμοιες με αυτές που προγραμμάτιζαν πριν 25-30 χρόνια. :eek: :eek: :eek:

Wally είπε:
Ρε Ανεστη κανε μας ενα Briefing ρε αδερφε! ;) Δεν τα ξερουμε τα Σπανιολικα :D

Κατσε να δω WOS...δεν μπηκα σημερις
Τι πιο απλό αποθηκευτικό μέσω από ένα κομμάτι χαρτί με τρυπούλες...

Σαν τον παλιό καλό καιρό. Χε,χε! να ανταλάζουμε τα χαρτάκια

Με το καλό να δεχθείς το divIDE+ σου Rygar. Εγώ αυτό που είδα από το απλό divIDE μετά απο 2-3 μήνες λειτουργίας αν και ευχαριστημένος τα διαθέσιμα firmware με καλύπτουν μερικώς (ως gamer μόνο) και έτσι συνεχίζω να πιστεύω στο MB02+ μου.

Ανέστη, εάν μου επιτρέπεις, τι επιπλέον κάνει το MB02+ και σε τί πιστεύεις ότι είναι καλύτερο; Είναι καλύτερο π.χ. στο θέμα των firmwares ή και hardwarικά; Εγώ αυτό που πήρα έχει και IDE interface και μου κόστισε 67 λίρες με το passthrough connector που, γελοίο κατ'εμέ, το δίνουν έξτρα, λες και θα χρησιμοποιήσεις το divide χωρίς joystick! Αλήθεια πόσο σου κόστισε το MB02;

Σιγά για το MB02+?

Να πω την αλήθεια η ιδέα του να υπάρχει ένας σκληρός δίσκος πίσω από το spectrum με εξωτερικές τροφοδοσίες, καλώδια κλπ, δε με ενθουσιάζει, το αντίθετο θα έλεγα....

Ο λόγος που προτιμώ το DivIDE + είναι η compact flash καρτούλα, το ότι δεν απαιτεί extra τροφοδοσία και το οτι έχει pass through για να βάλεις και αλλα interfaces επάνω (joystick, multiface κλπ).

Είναι η καλύτερη και πιο compact επιλογή.

gtsamour είπε:
Ο λόγος που προτιμώ το DivIDE +
Κάτσε να το πάρεις πρώτα :D

Σοβαρά τώρα, το ΜΒ02 έχει πολλές δυνατόητες και ελάχιστη σχέση με το πολύ απλούστερο Divide+. Ομως επειδής να πούμε δεν είχα ποτέ Spectrmάκι, παρά μόνο το τελευταίο 5μηνο, για μένα είναι ιδανικό το Divide+. Θα ήθελα όμως να μας πει ο Ανεστης πόσο το πήρε.

To δικό μου θα έρθει με UK Royal Mail, το δικό σου θα έρθει με Πολωνικό ταχυδρομείο. Κάνε κανένα τάμα να φτάσει (και να δουλεύει)... ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑ :D

Rygar είπε:
Θα ήθελα όμως να μας πει ο Ανεστης πόσο το πήρε.
Επείδη έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε νομίζω πως τα είχα πληρώσει μαζί με το kempston mouse και το proface AT internal γύρω στα 250-270 ευρώ. Δεν είμαι σίγουρος όμως.

Συμφώνω με ότι λέτε σχετικά με την απλότητα του divIDE απλά εκεί που με χάνει εμένα είναι στα limitationς των firmware που υπάρχουν την παρούσα στιγμή. Αν καταφέρω και πάρω στα χέρια μου το ESX DOS ( http://www.esxdos.org/ ) τότε θα αλλάξει δραματικά πιστεύω η άποψη μου για το divIDaki μου.

Όσο για το divIDE vs divIDE+ για μένα πέρα από όλα τα άλλα το δεύτερο κερδίζει για ένα βασικό λόγο το ResiDOS

Anestis είπε:
Αν καταφέρω και πάρω στα χέρια μου το ESX DOS ( http://www.esxdos.org/ ) τότε θα αλλάξει δραματικά πιστεύω η άποψη μου για το divIDaki μου.
Εχω διαβάσει γι'αυτό. Αλλά τί εννοείς "εαν καταφέρεις", είναι π.χ. commercial και δεν πωλείται πλέον;

EDIT: Αστο, χαζομάρα ρώτησα. To έψαξα λίγο και τελικά πρόκειται να κυκλοφορήσει για Divide, μάλιστα είναι γραμμένο ειδικά για αυτό. Επίσης διάβασα ότι θα βγει και OS συμβατό με CP/M 2.2 που θα παίζει στο Divide+. Καραγουστάρω!!! Ρε εμείς θα πάρουμε σύνταξη και αυτά ακόμα θα υποστηρίζονται!

Rygar είπε:
Εχω διαβάσει γι'αυτό. Αλλά τί εννοείς "εαν καταφέρεις", είναι π.χ. commercial και δεν πωλείται πλέον;
EDIT: Αστο, χαζομάρα ρώτησα. To έψαξα λίγο και τελικά πρόκειται να κυκλοφορήσει για Divide, μάλιστα είναι γραμμένο ειδικά για αυτό. Επίσης διάβασα ότι θα βγει και OS συμβατό με CP/M 2.2 που θα παίζει στο Divide+. Καραγουστάρω!!! Ρε εμείς θα πάρουμε σύνταξη και αυτά ακόμα θα υποστηρίζονται!
:P

EXS Dos In action

Πίσω
Μπλουζα