Εξύμνηση Έλληνα Πειρατή των αρχών του 21ου αιώνα!

Και σε τιμές; Τα μισά από την επίσημη έκδοση;
 
500 δραχμές η δισκέτα ή κάτι τέτοιο.
 
Καλά έχω τύχει σε πειρατή που μου είχε στείλει μια 40ρια δισκέτες noname και παίζανε οι μισές, κάτι ashes of empire κλπ που ποτε δεν παίξανε.
Τότε για αυτές τις δισκέτες ήθελες 15.000 δρχ πόσο σεβαστό.

Από την άλλη εχω αγοράσει και ορίτζιναλ από μαγαζί τότε για αμιγκα (επειδή επαρχία δεν έβρισκες ότι ήθελες αλλά ότι είχε ξεμείνει) mig 29 fulcrum και δεν έπαιζε. Κάτι adventures και flight simulators η strategy ήταν σχεδόν μονόδρομος να τα πάρεις ορίτζιναλ για πολλούς λόγους.
 
Εποχές και αυτές!!!! Τώρα έχουμε τόσα πολλά, που δεν προλαβαίνουμε να τα ευχαριστηθούμε. Εγώ μια φορά, είχα πάει με έναν φίλο μου, σε σπίτι πειρατή, για δισκέτες Amiga!! 1990 ή 1991 και είχε ο άτιμος Amiga 3000 και 17" multiscan monitor!! Αυτά πρέπει να έκαναν πάνω από ένα εκατομμύριο δρχ εκείνη την εποχή!!!
Μηπως ηταν Καλλιθεα, κοντα στο γηπεδο και οχι μακρυα απο Συγγρου; Αν ναι μιλαμε για τον ιδιο, ο ανθρωπος ειχε σε ολο το διαμερισμα του υλικο απο την αρχη που εγραφε σε κασετες, μεχρι και για Dreamcast!

Τώρα πώς τα έβρισκε τα παίγνια δεν ξέρω. Να αγόραζε τα πάντα; Αμφιβάλλω γιατί παρέκαμπτε και το copy protection. Ίσως είχε τίποτα διασυνδέσεις με εξωτερικό. Να σκάει δηλαδή Mortal Kombat II στο σπίτι ενώ ακόμα καλά-καλά δυσκολευόμασταν να το βρούμε αυθεντικό ήταν εντυπωσιακό.
Δεν τον ξερω τον συγκεκριμενο, συνηθως ομως συνέβαιναν τα εξεις:

- Διασυνδεσεις με περιοδικα και λοιπο τυπο της εποχης. Παρα πολλα απο αυτα κυκλοφορουσαν ως και αρκετους μηνες νωριτερα, εξου οπου και βρισκοντουσαν τοτε αρκετα ακυκλοφορητα.
- Κλεμμενα απο εκθεσεις και παρουσιασεις, εξου επισης που υπαρχει πρωιμο και ακυκλοφορητο υλικο απο τοτε
-Διαρροες απο τις ιδιες τις εταιριες. Καθολου σπανιο ουτε και αυτο, να βγαινει κωδικας απο τα μεσα, πρωτιστως και κυριως για σαμποταζ. Δεν ειναι επισης τυχαιο που διαφορες μεγαλες και σοβαρες εταιρειες ειχανε παρα πολυ μικρες διαρροες, ειχαν απιστευτο ελεγχο σε σχεση με τις υπολοιπες.

- Οπου με την σειρα τους απο το 1995-96 τα εστελναν απο το εξωτερικο αμεσα σε σκληρους, μαζι με επιβατες, πολλες φορες φοιτητες κτλ που ηταν συνενοημενοι. Μετα το 1995-96 διαδυκτιακα, στις παλιες κλασικες zero day σελιδες.

Ειχα μιλησει μεσοτελη 90 με ατομα που ηταν στο πανεπιστημιο για το πως εβρισκαν τα διαφορα προγραμματα και αρχεια, και ειχα μιλησει με τον παραπανω πειρατη. Ενας αλλος μεγαλος και γνωστος στη Καλλιθεα, ειχε μισθωμενη γραμμη περιπου τελη 90.. Πρεπει να εδινε αδιανοητα χρηματα, αλλα τα εβγαζε και με κατα πολυ πολυ περισσοτερα μηδενικα πανω. Τελευταια φορα που ακουσα κατι γιαυτον, ειχε χτισει απο το μηδεν 3 -τρεις ολογραφως- πολυκατοικιες. Ηταν οι μερες που αν μπορουσες και το εκανες, απλα εβγαζες χρηματα. Πολλα συνηθως.
 
1@Omenforever[/USER]500-600 οκ, αλλά τότε πόσο στοίχιζαν τα παιχνίδια επισήμως; Θέλω να πω, λίγο πολύ αυτός έπαιρνε το 1/10 της επίσημης τιμής; το μισό; ή κάτι άλλο;

Εγώ θυμάμαι το 98 είχα πάρει ένα FS από τον ανεγκέφαλο, στο 1/6 ~1/7 της τιμής του ...

ΥΓ: Δεν είμαι εφοριακός...

 
Στις Amiga εποχες, αν δεν ηθελες τα παιχνιδια μεσα στη βδομαδα κυκλοφοριας τους, υπηρχαν τα αμιγκαδικα οπου ηταν φθηνοτερα απο τους πειρατες.

Με δικη σου δισκετα, κανα 250αρι δραχμες max αν θυμαμαι καλα

Αυτο με τι διαροες ηταν αληθεια. Ολη η Ελλαδα επαιζε Pang χωρις τα καβουρια και τα λοιπα. Πηγε τελη 90s για να μαθουμε οτι παιζαμε το λειψο το παιχνιδι χαχαχα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@Omenforever[/USER]500-600 οκ, αλλά τότε πόσο στοίχιζαν τα παιχνίδια επισήμως; Θέλω να πω, λίγο πολύ αυτός έπαιρνε το 1/10 της επίσημης τιμής; το μισό; ή κάτι άλλο;

Εγώ θυμάμαι το 98 είχα πάρει ένα FS από τον ανεγκέφαλο, στο 1/6 ~1/7 της τιμής του ...

ΥΓ: Δεν είμαι εφοριακός...


Τα παιχνίδια των αρχών των 90ς έκαναν -κατά προσέγγιση- από 4500 δρχ (2-4 δισκέτες) μέχρι κάπου τις 13500 δρχ (10+ δισκέτες, ΑΑΑ τίτλοι). 

 
Μηπως ηταν Καλλιθεα, κοντα στο γηπεδο και οχι μακρυα απο Συγγρου; Αν ναι μιλαμε για τον ιδιο, ο ανθρωπος ειχε σε ολο το διαμερισμα του υλικο απο την αρχη που εγραφε σε κασετες, μεχρι και για Dreamcast!
Όχι! Κάπου προς Χολαργό, νομίζω ότι ήταν!!! Αλλά ήταν 16χρονα - 17χρονα τότε, με Α3000, και εγώ που είχα αρχίσει δουλειά τρόμαξα να αγοράσω μια Α500!!!!
 
Θυμάμαι πάντως διαφημίσεις στο Pixel από "πειρατές". Από έναν μάλιστα, Αλέξης από Χολαργό, είχα πάρει αρκετες κασέτες για Spectrum. Έδινε και δώρο ένα παιχνίδι αν ψωνίζες πολλά. Θυμάμαι οτι σε μια αγορά, μου είχε κάνει δωρο το Wells & Fargo (ένα ισπανικό, νομίζω, "καουμπόικο", αλλά το Bubble Bobble που είχα πληρώσει δεν φόρτωσε ποτέ όσο και αν σκάλισα το "αζιμούθιο"
 
Όχι! Κάπου προς Χολαργό, νομίζω ότι ήταν!!! Αλλά ήταν 16χρονα - 17χρονα τότε, με Α3000, και εγώ που είχα αρχίσει δουλειά τρόμαξα να αγοράσω μια Α500!!!!
Ναι σιγουρα μιλαμε για διαφορετικο ατομο σε διαφορετικη περιοχη. Τα περιστατικα και η καταστασεις ομως ειναι παρομοιες, φανταζομαι θα ηταν και αρκετοι αλλοι ετσι.

Εχουμε μιλησει περι πειρατειας/πειρατων και σε αλλα θεματα, ειχα συμμαθητη παντως που στη πρωτη λυκειου αγορασε διαμερισμα, (και σε καμια περιπτωση τρυπα...) με τα τελος παντων δεδουλευμενα απο το CD-R του.

:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα πάρει ορίτζιναλ σε αμιγκα rise of the dragon 13.000 (παιχνιδαρα ήταν, τρελό swap με 1 φλοπι) και έπαιζα κόπια monkey island 1 και 2 όπου και τα 2 προς το τέλος κολαγανε και δεν τα τελειωνες ποτέ. Και εννοείται έπαιζα κι εγώ pang χωρίς καβούρια και τυχαία κατέβασα ένα αλλο σπασμένο που τα είχε μέσα όλα αργότερα.
 
Όχι! Κάπου προς Χολαργό, νομίζω ότι ήταν!!! Αλλά ήταν 16χρονα - 17χρονα τότε, με Α3000, και εγώ που είχα αρχίσει δουλειά τρόμαξα να αγοράσω μια Α500!!!!
Αν μετα επεκταθηκε και στις hardware μοντες σε XBOX (βλεπε τσιπακι Devil Mod), ξερω ποιον λες.
 
έπαιζα κόπια monkey island 1 και 2 όπου και τα 2 προς το τέλος κολαγανε και δεν τα τελειωνες ποτέ.
Aυτο ηταν το χειροτερο στις αντιγραφες.

Ενα παιχνιδι περιμενα πως και πως το 2002.Το φοβερο για την εποχη shenmue 2 της sega για dreamcast.Πηρα τηλεφωνο σε μαγαζια της Αθηνας που ειχε το gamepro και το αγορασα σε αντιγραφες.Κοστος για 4 cd + μεταφορικα courier.Kολλουσε στο τριτο cd.Mετα αντε να ξαναπληρωνω τα μεταφορικα.

Ξανακολλουσε παλι το τριτο cd.Mετα αντε παλι πληρωμη για το τριτο cd + courier απο αλλο μαγαζι που μου ειπε οτι δεν θα κολλαει.
Ευτυχως δεν κολλησε και μπορεσα να τερματισω το παιχνιδι.

Aυτο το παιχνιδι δεν το ηθελα σε αντιγραφες.Ειχα παει να το παρω γνησιο 3-4 μερες μετα την κυκλοφορια του αλλα δεν υπηρχε ουτε για δειγμα πουθενα.Οπου και να επαιρνα τηλεφωνο ητα sold out το παιχνιδι.Μεχρι και την zegetron ειχα παρει τηλεφωνο και δεν ειχαν και εκει ουτε για δειγμα.

Μπορει μολις ηρθε στη ελλαδα να εξαντληθηκε μεσα σε λιγες ωρες.Aν το ειχαν φερει το πρωι και πηγαινα βραδυ να το παρω πιστευω θα ηταν παλι sold out.

Μονο το μοναδικο παιχνιδι που με ενδιεφερε δεν ειχαν γνησιο.Τα υπολοιπα παιχνιδια της εποχης τα ειχαν ολα γνησια και ποσοτητες με το τσουβαλι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι δυστυχώς, προσπαθώ εμμέσως να βρω τα ίχνη του στη πόλη που έμενε μέσω γνωστών...   
 
Πίσω
Μπλουζα