Εποχές και αυτές!!!! Τώρα έχουμε τόσα πολλά, που δεν προλαβαίνουμε να τα ευχαριστηθούμε. Εγώ μια φορά, είχα πάει με έναν φίλο μου, σε σπίτι πειρατή, για δισκέτες Amiga!! 1990 ή 1991 και είχε ο άτιμος Amiga 3000 και 17" multiscan monitor!! Αυτά πρέπει να έκαναν πάνω από ένα εκατομμύριο δρχ εκείνη την εποχή!!!
Μηπως ηταν Καλλιθεα, κοντα στο γηπεδο και οχι μακρυα απο Συγγρου; Αν ναι μιλαμε για τον ιδιο, ο ανθρωπος ειχε σε
ολο το διαμερισμα του υλικο απο την αρχη που εγραφε σε κασετες, μεχρι και για Dreamcast!
Τώρα πώς τα έβρισκε τα παίγνια δεν ξέρω. Να αγόραζε τα πάντα; Αμφιβάλλω γιατί παρέκαμπτε και το copy protection. Ίσως είχε τίποτα διασυνδέσεις με εξωτερικό. Να σκάει δηλαδή Mortal Kombat II στο σπίτι ενώ ακόμα καλά-καλά δυσκολευόμασταν να το βρούμε αυθεντικό ήταν εντυπωσιακό.
Δεν τον ξερω τον συγκεκριμενο, συνηθως ομως συνέβαιναν τα εξεις:
- Διασυνδεσεις με περιοδικα και λοιπο τυπο της εποχης. Παρα πολλα απο αυτα κυκλοφορουσαν ως και αρκετους μηνες νωριτερα, εξου οπου και βρισκοντουσαν τοτε αρκετα ακυκλοφορητα.
- Κλεμμενα απο εκθεσεις και παρουσιασεις, εξου επισης που υπαρχει πρωιμο και ακυκλοφορητο υλικο απο τοτε
-Διαρροες απο τις ιδιες τις εταιριες. Καθολου σπανιο ουτε και αυτο, να βγαινει κωδικας απο τα μεσα, πρωτιστως και κυριως για σαμποταζ. Δεν ειναι επισης τυχαιο που διαφορες μεγαλες και σοβαρες εταιρειες ειχανε παρα πολυ μικρες διαρροες, ειχαν απιστευτο ελεγχο σε σχεση με τις υπολοιπες.
- Οπου με την σειρα τους απο το 1995-96 τα εστελναν απο το εξωτερικο αμεσα σε σκληρους, μαζι με επιβατες, πολλες φορες φοιτητες κτλ που ηταν συνενοημενοι. Μετα το 1995-96 διαδυκτιακα, στις παλιες κλασικες zero day σελιδες.
Ειχα μιλησει μεσοτελη 90 με ατομα που ηταν στο πανεπιστημιο για το πως εβρισκαν τα διαφορα προγραμματα και αρχεια, και ειχα μιλησει με τον παραπανω πειρατη. Ενας αλλος μεγαλος και γνωστος στη Καλλιθεα, ειχε μισθωμενη γραμμη περιπου τελη 90.. Πρεπει να εδινε αδιανοητα χρηματα, αλλα τα εβγαζε και με κατα πολυ πολυ περισσοτερα μηδενικα πανω. Τελευταια φορα που ακουσα κατι γιαυτον, ειχε χτισει απο το μηδεν 3 -τρεις ολογραφως- πολυκατοικιες. Ηταν οι μερες που αν μπορουσες και το εκανες, απλα εβγαζες χρηματα. Πολλα συνηθως.