Εξύμνηση Έλληνα Πειρατή των αρχών του 21ου αιώνα!

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.909
Αντιδράσεις
1.113
Σας άρεσε ο τίτλος; :p

Λοιπόν, κάπου στις αρχές του 2001, όταν η αναζήτηση Abandonware είχε αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής αλλά και αντικείμενο διωγμού από τις εταιρείες, ένας ευφυής νέος διαφήμιζε σε διάφορα forum την εξής συλλογή παιχνιδιών σε CD, με την ονομασία "Adventurous Guide", την οποία πωλούσε με αντικαταβολή:

aa.jpeg 

Ένας από τους αγοραστές της ήμουν και εγώ, παρόλο που είχα αρκετά από τα προσφερόμενα παιχνίδια. Μάλιστα, αυτός ο άνθρωπος είχε φτιάξει και site στο geocities για να διαφημίζει το προϊόν του, και είχε μπει στον κόπο να φτιάξει και το παραπάνω καλαίσθητο εξώφυλλο για τη θήκη του CD του. Το κορυφαίο όμως είναι ότι είχε κάνει και το "κάτι παραπάνω" δημιουργώντας ένα interface για τη συλλογή: Έτσι, με το που έμπαινε το CD άνοιγε ένα παράθυρο από το οποίο ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει ποιο παιχνίδι ήθελε να εγκαταστήσει βάσει κριτηρίων αλφαβητικής σειράς, έτους κυκλοφορίας, εταιρείας, και βαθμολογίας! Μερακλής λέμε ο τύπος!

Παρατηρήσεις:

1) Η επιλογή των παιχνιδιών είναι ΦΟΒΕΡΗ. Τα περισσότερα είναι καθαρόαιμα Adventures.

2) Το κόστος της συλλογής δεν το θυμάμαι, αλλά μου είχε φανεί πολύ λογικό.

3) Το παιδί αυτό ήταν από το Αίγιο, δεν θυμάμαι το όνομα του όμως (όχι ότι θα το αποκάλυπτα, αλλά σίγουρα θα προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί του). Τα στοιχεία του πάντως ήταν εμφανή πάνω στο δεματάκι που έστελνε.

4) Προφανώς αυτό που έκανε ήταν κάτι το παράνομο, αλλά τόσα χρόνια μετά νομίζω ότι μπορούμε να τον συγχωρέσουμε. (Και φόνο να έκανε, 18 χρόνια μετά θα είχε αποφυλακιστεί με τον γνωστό νόμο.)

Φίλε Adventurοπειρατή, όπου και να βρίσκεσαι, θέλω να σε ευχαριστήσω για την άψογη συναλλαγή! (Αν ποτέ το δεις αυτό, στείλε μου ένα pm  :D )

Και ερωτώ: Θυμάται κανείς άλλος την εν λόγω συλλογή; 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το 2001 δεν ειχα καν ιντερνετ ουτε υπολογιστη αλλα τιμη και δοξα στον πειρατη που αναφερεσαι φιλος πραγματικα φοβερη συλογη που τα περισσοτερα απο αυτα καποια στιγμη ολα αυτα τα χρονια τα εχω τερματισει και γω.Ειδικα εν ετη 2001 οσον και να τα πουλουσε προσωπικα θα τα αγοραζα αν ειχα υπολογιστη γιατι οντως μιλαμε για φοβερη συλογη.
 
Είχε πέσει κι εμένα στα χέρια μου αυτό το διαμαντάκι - από δεύτερο χέρι. Αλλά ήταν σαφώς πριν το 2001, Τάσο, αν δεν κάνω λάθος το είχα προμηθευτεί τη χρονιά που πήρα το πρώτο μου PC, δηλαδή το 1997 - άργησα βλέπετε να δεχτώ ότι δεν με κάλυπτε πια η Amiga. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα σκληρό δίσκο 2.1GB και ανησυχούσα ότι θα μου γεμίσει με το που αγόρασα τον υπολογιστή λόγω της συγκεκριμένης συλλογής, αφού βέβαια CD burners δεν έπαιζαν ακόμα.

Υποψιάζομαι ότι ξέρεις πολύ καλά την χρονολογία της συλλογής, αλλά δεν ήθελες να σου χαλάσει τον πιασάρικο τίτλο!
 
Είχε πέσει κι εμένα στα χέρια μου αυτό το διαμαντάκι - από δεύτερο χέρι. Αλλά ήταν σαφώς πριν το 2001, Τάσο, αν δεν κάνω λάθος το είχα προμηθευτεί τη χρονιά που πήρα το πρώτο μου PC, δηλαδή το 1997 - άργησα βλέπετε να δεχτώ ότι δεν με κάλυπτε πια η Amiga. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα σκληρό δίσκο 2.1GB και ανησυχούσα ότι θα μου γεμίσει με το που αγόρασα τον υπολογιστή λόγω της συγκεκριμένης συλλογής, αφού βέβαια CD burners δεν έπαιζαν ακόμα.

Υποψιάζομαι ότι ξέρεις πολύ καλά την χρονολογία της συλλογής, αλλά δεν ήθελες να σου χαλάσει τον πιασάρικο τίτλο!
Αχ ρε Άλκη, ωραία συζήτηση για να την κάναμε από κοντά μετά από τόσους αιώνες που έχουμε να τα πούμε από κοντά...

Δες τί παίζει:

1) Τα αρχεία του interface της συλλογής έχουν ημερομηνία δημιουργίας τις αρχές του 2001. Αυτό συμβαδίζει πλήρως και με τις αναμνήσεις μου.

2) Το 1997 αποκλείεται να υπήρχε η εν λόγω συλλογή. Θυμήσου ότι το Home of the Underdogs εμφανίστηκε στα τέλη του 1998 (το είχα λεηλατήσει κυριολεκτικά από το υπολογιστικό κέντρο της σχολής μου). Τα αρχεία του πειρατή ήταν ταυτόσημα με αυτά που είχα ήδη κατεβασμένα από το HOTU.

3) Ο Αιγιώτης πειρατής προφανώς είχε και αυτός πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ εκείνη την εποχή (όταν οι περισσότεροι δεν ήξεραν τί είναι αυτό, ή βογκούσαν με pstn) και απλά μάζεψε επιμελώς τα αρχεία. Σκέψου ότι o άτιμος έχει βάλει μέσα και τα αρχεία της copy protection. Αδύνατον αυτό να έχει γίνει στην Ελλάδα του 1997 όταν ακόμα και ο όρος "abandonware" ήταν άγνωστος.

4) Ενδεχομένως είχες πρόσβαση σε άλλη πειρατοσυλλογή, που και αυτή όμως είναι πρακτικά αδύνατο να χρονολογείται προ του 1998;

5) Μόλις βρήκα και το email του πειρατή μας, το δίνει μέσα στον "client" του CD του.. Του έστειλα email και ακόμα και δεν μου έχει έρθει πίσω. ΛΕΤΕ να υφίσταται ακόμα το email του;! Θα ενημερώσω άμεσα για οποιαδήποτε απάντηση!

Να είσαι καλά αγόρι μου, αναπολώ πάντα τις συζητήσεις μας και τη συγκατοίκησή μας στο γνωστό έντυπο.
 
Σίγουρα είναι παλιά η συλλογή διότι τα παιχνίδια αυτά απαιτούν Dos δηλαδή σίγουρα Windows 98 το πολύ. Σε Windows xp δεν θα μπορουσες να περάσεις ούτε ένα παιχνίδι. Μερακλής ο τύπος, για να τα κατεβάσω αυτά τα παιχνίδια μου πήρε χρόνια να τα βρω εδώ κι εκεί
 
Αν είχε φτιάξει και κανα 2-3 παιχνιδάκια θα τον λέγαμε και Ευκλείδη τον πειρατή....
 
Το 2000 τα παιχνίδια αυτά ήταν abandonware συνήθως τα έβρισκες στο home of the underdogs και οι εταιρείες δεν ασχολούνταν και πολύ μόνο που για να κατεβάσεις πχ 20 mb ήθελες 2 ώρες με την 56ρα στο νετ καφέ. Το CD αυτό το αγόραζες άμεσα δηλαδή. Αυτό με τα re-release gog και δεν συμμαζεύεται είναι τελευταία μόδα. Να πληρώσεις πχ 10 ευρώ για να παίξεις eye of the Beholder 1 του 1990. Κλέβουν εκκλησία και μαγκιά τους αφού μπορούν.
 
Κάντε την έρευνά σας, εχω την εντύπωση πως τον ξέρω όμως... αναμείνατε στο ακουστικό σας παρακαλω...
 
Χμ, δεν λέω, δυνατά επιχειρήματα και δεν αποκλείω να είχα κάτι παρόμοιο και όχι την ίδια ακριβώς συλλογή. Όμως οι ομοιότητες είναι πολύ μεγάλες γιατί ήταν και εκείνο γαλάζιο και είχε και εκείνο 100 adventures. Επίσης ρε συ δεν είναι απαραίτητο να έγινε κάτι τέτοιο την εποχή του γρήγορου internet, εμείς δηλαδή που είχαμε 2.000-3.000 δισκέτες Amiga στο internet τις βρήκαμε;
 
Ποιος ξέρει μπορεί ο πειρατής να είχε μαγαζί και πούλαγε κόπιες και τα είχε όλα καβατζα, η μπορεί να πούλαγε σε αγγελίες την εποχή που έβρισκες εκατοντάδες σε Pixel κλπ, η μπορεί απλά να ήταν gamer και είχε μαζέψει πράμα και έκανε απόσβεση. Πάντως η λογική λέει ότι βγάζεις cd με dos παιχνίδια στην εποχή του dos δηλαδή win98 (οπότε το πολύ μέχρι το 2000) αλλιώς με pop up μενού μόλις βάλεις το cd και να πας να περάσεις dos παιχνίδι σε xp δεν τρέχει καν. 99,99% είναι πριν το 2000.
 
Shinobi, θυμήσου ότι τα XP μας ήρθαν τέλη του 2001. Μέχρι τότε εγώ προσωπικά κράδαινα περήφανα έναν P3 στα 500ΜΗΖ με 98 second edition μέσα.

Όπως και να έχει ελπίζω ο πειρατούκλης να εμφανιστεί και να μας ενημερώσει πλήρως :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τη χρονιά που πήρα το πρώτο μου PC, δηλαδή το 1997 - άργησα βλέπετε να δεχτώ ότι δεν με κάλυπτε πια η Amiga.
Καημός μεγάλος, αυτή η αλλαγή!!! Ακόμα και με 68030 που είχα χρυσοπλήρώσει, έβλεπα ότι δεν....!!!! Ασ όψεται το "Privateer 2 - The Darkening"!!
 
Κατι που συνδεεται εμεσως με την πολυ ομορφη παραπανω ιστορια.

Το ολο σκηνικο, μου θυμιζει κινησεις και υλικο απο "δικα μας παιδια" στα πανεπιστημια. Γρηγορες συνδεσεις, προσβασιμοι υπολογιστες, πολλοι καμμενοι με κοινα ενδιαφεροντα και ασχολιες, επιθυμια για χρηματα, εξου και που γεμιζαν απο το πουθενα με παιχνιδια /προγραμματα πανεπιστημια και τει κτλ, οπως το παραπανω.

Ειχα μιλησει λιγο γιαυτους και στο θεμα εδω:



Δεν εχω καταφερει ομως να εντοπισω ατομα απο το 1992-2000 που ηταν στην αρχη της φασης δυστυχως.

Υγ. Αν θυμασαι απο ποιες κοινοτητες ηταν μελος, ισως καταφερεις να τον εντοπισεις ετσι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι έναν πειρατή που είχε συλλογές με διάφορα abadonware , όχι μόνο adventures.  Έβαζε αγγελίες σε ένα Ελληνικό site δημοπρασιών/μικρών αγγελιών, το οποίο δεν υπάρχει πια, κάπου στο 2003. Είχα πάρει ένα dvd από αυτόν, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχε μενού ή κάποια αναφορά στο όνομα του. Δεν το έχω το dvd , δυστυχώς, οπότε δεν μπορώ να διασταυρώσω κάποιο στοιχείο. 

Νομίζω πως έμενε εκτός Αθηνών, μάλλον στην Πάτρα.
 
Ασχετο:

Οταν επεσε το Geocities, χαθηκαν πολλες σελιδες "πειρατων".

Θυμαμαι εναν Βαγγελη οπου ψωνιζα παιχνιδια Dreamcast. Ειχε δορυφορικο ιντερνετ και του ερχοντουσαν συνεχως DATs απο Γερμανια γεματα παιχνιδια και εφαρμογες για PC και κονσολικα. Ανεβαζε τις νεες παραλαβες στη σελιδα του. Μπανιζες, εκανες τηλεφωνακι, συναντηση και μια χαρα
 
Ανεβαζε τις νεες παραλαβες στη σελιδα του. Μπανιζες, εκανες τηλεφωνακι, συναντηση και μια χαρα
Εποχές και αυτές!!!! Τώρα έχουμε τόσα πολλά, που δεν προλαβαίνουμε να τα ευχαριστηθούμε. Εγώ μια φορά, είχα πάει με έναν φίλο μου, σε σπίτι πειρατή, για δισκέτες Amiga!! 1990 ή 1991 και είχε ο άτιμος Amiga 3000 και 17" multiscan monitor!! Αυτά πρέπει να έκαναν πάνω από ένα εκατομμύριο δρχ εκείνη την εποχή!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά αν πάμε πιο πίσω, στα mid-90s, θα θυμηθώ τον "Δημήτρη" από Αθήνα. Εγγύηση ο τύπος...
 
Για δώσε λίγο πόνο περί "Δημήτρη" να μαθαίνουμε οι νεώτεροι...
 
Ο τύπος που εγώ γνώρισα ως Δημήτρη (άγνωστο αν πραγματικά τον έλεγαν έτσι) είχε τα πάντα, και τον έπαιρνες χύμα τηλέφωνο. Έστελνε τα παιχνίδια γρήγορα, και γραμμένα σε ποιοτικές δισκέτες. Τώρα πώς τα έβρισκε τα παίγνια δεν ξέρω. Να αγόραζε τα πάντα; Αμφιβάλλω γιατί παρέκαμπτε και το copy protection. Ίσως είχε τίποτα διασυνδέσεις με εξωτερικό. Να σκάει δηλαδή Mortal Kombat II στο σπίτι ενώ ακόμα καλά-καλά δυσκολευόμασταν να το βρούμε αυθεντικό ήταν εντυπωσιακό.
 
Πίσω
Μπλουζα