Επιστολές πρός ΕΡΤ και Ραδιοτηλεόραση

Πορφυρα κ Αιμα-Ρωμανος Διογενης

Ονειροπαρμενος

Εκεινες και εγω

Το ημερολογιο ενός θυρωρου

Φιλικα
 
Μπραβο παιδια αναμενουμε τωρα και τη δικη τους επισημη κινηση!!!!Λουνα παρκ οπωσδηποτε!Το σπιτι με τον φοινικα, Πορφυρα και Αιμα.....
 
μπραβο παιδια!!! χιλια μπραβο και απο εμενα και εχετε την αμεριστη συμπαρασταση μας,σιγουρα ολα οσα γραφετε στις παραπανω επιστολες χαρακτηριζουν και αντιπροσωπευουν απολυτα και τις δικες μας επιθυμιες και αποριες...εχει παρα πολυ μεγαλη σημασια αυτη η προσπαθεια να γινεται απο ανθρωπους με μερακι ανιδιοτελεια και καθαρη αγαπη και εκτιμηση στους ταλαντουχους αυτους ανθρωπους δημιουργους και εκτελεστες αυτων των πολιτιμων δουλειων αλλα πανω απ ολα "καταγραφων της βρεφικης ακομα τοτε ελληνικης τηλεορασης και ελληνικης πραγματικοτητας" αλλα δειγματως ενος πολιτισμου που αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει...το ηθος των διμιουργων και των σημαντικοτατων ηθοποιων μας καταγραφεται πληρως σε ολα τα κειμενα που καλουνται να "ζωντανεψουν" και βεβαια δεν μπορει κανενας να προσπερασει το γεγονος οτι σημαντικοι ηθοποιοι του θεατρου μας και του κινηματογραφου περασαν απο την τοτε τηλεοραση (στα σπαργανα) και δεν εχει μεινει τιποτα απο αυτους...βουγιουκλακη-βλαχοπουλου κα..τωρα ως προς το τι θα ηθελα να δω...εκτος απο την σκεψη του να δω καποιες σειρες μονο νοερα μιας και δεν εχει μεινει τιποτα απο αυτες...μετα μου ρχεται στο μυαλο το γεγονος οτι ειναι ειναι τοσες πολλες που το μονο που μπορω να ξεστομισω ειναι " κυριε προεδρε της ερτ, οτι εχετε ευχαριστηση"!!!!!! ελπιζω να μην σας κουρασα και ευχομαι απο καρδιας να υπαρξει ουσιαστικη βοηθεια και ανταποκριση
 
Νομίζω ό,τι και να βλέπαμε απο εκείνη την εποχή θα ήταν ωραίο. Προσωπικά θα ήθελα να δω τους Μυστικούς αρραβώνες, την Κραυγή των Λύκων, τους Πανθέους, το Λούνα Παρκ και το Μεθοριακό Σταθμό. Δεν έχω ιδέα βέβαια από την τηλεόραση εκείνης της εποχής απλά αυτές μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.
 
Να διαλέξω το top5 από κάθε χρονιά? :)

(με σειρά προτεραιότητας)

1971:

To Μικρό Θέατρο

Το Μεγάλο Θέατρο

Άγνωστος Πόλεμος

13ο Ανακριτικό Γραφείο

Πρώτη Γραμμή

1972:

Στησιχόρου 73

Παράξενος Ταξιδιώτης

Ταβέρνα (λόγω Νόρας μόνον)

Στα δίχτυα της αράχνης

Κεκλεισμένων των θυρών


1973:


Έμποροι των Εθνών

Εν τούτω Νίκα

Μαρίνα Αυγέρη

Γειτονιά (λόγω Νόρας)

Χωρίς Ανάσα


1974:


Γυφτοπούλα

Θέατρο της Δευτέρας

Δίκαιοι

Αστερισμός των Λύκων

Από την κωμωδία στο δράμα


1975:


Βασίλισσα Αμαλία

Τερέζα Βάρμα Δακόστα

Περίπλους

Ρωμαίος και Ιουλιέτα 75

Μενεξεδένια Πολιτεία

1976:

Γιούγκερμαν

Ταξίδι

Αθάνατες ιστορίες αγάπης

Μεγάλη Περιπέτεια

Η δικαιοσύνη μίλησε (Νόρα)

1977:

Θεατρίνα

Αφροδίτη

Πορφύρα και Αίμα

Πανθέοι

Υποψίες

1978:

Αναδυομένη

Ετυμηγορία

Εγνατία

1979:

Μυστικοί Αρραβώνες

Η μεγάλη παρέλαση (το εορταστικό)

Συνταγματάρχης Λιάπκιν

Οι Παραστρατημένοι

Τυχεροί και άτυχοι

1980:

Οι Άθλιοι των Αθηνών

Λάουρα

Αργώ

Για την τιμή και το χρήμα

Κόντρα στον άνεμο
 
Κατ' αρχάς το μπράβο που εννοείται στα "ενεργά" μέλη του Retromaniax, για μια κίνηση που προστίθεται στον κατάλογο των όσων άλλων σημαντικών έχουν μέχρι τώρα κάνει (με αποκορύφωμα σίγουρα την δημιουργία της DB, αλλά και τις συνεντεύξεις καλλιτεχνο-culto-προσωπικοτήτων των 80ies και ουχί μόνον).

Μακάρι να γίνει εφαλτήριο για να ευοδωθεί ο σκοπός της - αν και προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με την διάθεση ελπίδων, ΕΙΔΙΚΑ στις μέρες "παγκοσμίου οικονομικής κρίσης" και "τοπικών...μνημονίων" που ζούμε : οι στην ΕΡΤ πιο πολύ υποθέτω πως καίγονται για τις μειώσεις μισθών που συντελούνται, όπως και για τα λοιπά συνδικαλιστικά τους, υποθέτω - εξ' ου κι αναρωτιέμαι ποιός καν ΕΧΕΙ πλέον να διαθέσει μεράκι (από την κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας και προς τα κάτω), ούτως ώστε να παρθεί το θέμα "ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού" όσο ζεστά χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν οι περαιτέρω απώλειες, συν το να ταξινομηθούν με βάση τις (διακαείς) επιθυμίες του κοινού, οι προτεραιότητες της απόδοσης σε αυτό.

Τέλος πάντων, αυτό που "όφειλε" το φόρουμ να κάνει, για μία ακόμη φορά το πραγμάτωσε, και το μπαλάκι είναι πλέον έτι επισημότερα στην πλευρά των σχετικών υπευθύνων της ΕΡΤ, που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να λάβουν υπ' όψιν μια πολύ ξεκάθαρη "φωνή" - τη συλλογική αυτή όσων συνυπογράφουν την κίνηση με την παρουσία τους στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.
 
Να προσυπογράψω κι εγώ με τη σειρά μου και να αναφέρω τις σειρές που ήδη έχουν προαναφερθεί και πιο συγκεκριμένα Πορφύρα και Αίμα (Ρωμανός Διογένης), Η γυφτοπούλα, Εν τούτω Νίκα, Γιούγκερμαν, Πανθέοι, Συνταγματάρχης Λιάπκιν.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όσους πήραν την πρωτοβουλία και να ευχηθώ σύντομα να δακρύσουμε από τη νοσταλγία και τη συγκίνηση μπροστά στις τηλεοράσεις μας.
 
Μπράβο σας, παιδιά, και για την πρωτοβουλία και για τα κείμενα των επιστολών. Ελπίζω ότι θα έχει συνέχεια η επικοινωνία με τους ιθύνοντες, ειδικά αν επισκεφτούν το φόρουμ και τη βάση και δουν πόσο προσεκτική και εμπεριστατωμένη είναι η εργασία που γίνεται αλλά και πόση αγάπη δείχνουν τα μέλη του φόρουμ για την ελληνική τηλεόραση.

Όσον αφορά το ερώτημα του Bernard: Μα φυσικά το "Μια Αθηναία στην Αθήνα" θα ήθελα να δω!
 
appoul είπε:
Όσον αφορά το ερώτημα του Bernard: Μα φυσικά το "Μια Αθηναία στην Αθήνα" θα ήθελα να δω!
Χεχε, αν έγραφες κάτι άλλο θα έπεφτα από τα σύννεφα! :D
 
Kαλη επιτυχια στην πρωτη μας προσπαθεια με λιγη καλη θεληση μπορουμε να κανουμε πολλα.
 
Το να διαφυλάττεις αυτές τις σειρές-διαμάντια είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση. Μόχθησαν τόσοι άνθρωποι, από τον τεχνικό μέχρι τον σκηνοθέτη, από το καστ των ηθοποιών μέχρι τον τελευταίο κομπάρσο. Και ναι, θα ήθελα να ξαναδώ:

Σειρές

1. Τα Καθημερινά

2. Η Ετυμηγορία

3 Ο φάρος

4. Το παλιό το κατοστάρι

5. Γιούγκερμαν

6. Η έκτη εντολή

Τηλεπαιχνίδια

(έστω μερικά αποσπάσματά τους υπό μορφής ντοκιμαντέρ)

1. Ζωντανό σταυρόλεξο

2. Τηλεοπτική τρίλιζα

3. Γράμματα και αριθμοί

4. Τα τετράγωνα των αστέρων

Ντοκιμαντέρ

Η ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα

Αυτά ενδεικτικά. Σίγουρα υπάρχουν πλήθος ακόμα σειρές που θα ήθελα να ξαναδώ, έστω και μερικές σκηνές τους. Ό,τι έχει σωθεί όμως πρέπει να ψηφιοποιηθεί και να προβληθεί δημοσίως τώρα, πριν χαθεί όλο το υλικό. Και τότε, θα χαθεί πολιτισμός.

Προσυπογράφω , λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου, αυτήν την προσπάθεια.
 
Ειμαι ενα απο τα 22 μελη που προσυπεγραψαν τις δυο επιστολες και ειμαι πολυ χαρουμενη που εκανα κατι τετοιο.

Ελπιζω κι εγω, οπως και ολοι, σε ενα ευχαριστο και ουσιαστικο αποτελεσμα.
 
Εύχομαι οι επιστολές μας να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θετικά να σκεφτόμαστε :D

Όσον αφορά το τί θα ήθελα να ξαναδώ: Γιούγκερμαν και Λούνα παρκ :)
 
Ελπιζω να υπαρχει απαντηση και να ειναι και θετικη :)

Απο σειρες θα ηθελα μεταξυ αλλων να δω το Λουνα Παρκ
 
Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια και εύχομαι επιτυχία. Για τους ''επιτιθέμενους'' μόνο μια φράση: δεν είμαστε όλοι συλλέκτες (που μπορεί να χαρακτηριστούν πονηροί ή δεν ξέρω τι άλλο. Και άλλωστε δικαίωμα στη συλλογή έχουν όλοι, ο καθένας με τα γούστα του) . Σε κάποιους από εμάς αρκεί και μισό λεπτό από κάποια σειρά για να μας συγκινήσει. Αληθινά και ανθρώπινα.
 
Ειμαι και εγω απο τα ατομα που προυσυπεγραψαν τις επιστολες...προσπαθησα να βγαλω ενα TOP 10 απο "αγνοουμενες σειρες" που θα θελα να ξαναδω, και πιστεψτε με μου ηταν πολυ δυσκολο....τοσα και τοσα ειναι τα διαμαντια που θα ηταν ωραιο να γνωριζαμε και εμεις οι νεωτερες γενιες...αναμεσα σε αυτα επελεξα

1. Γιουγκερμαν

2. Οι εμποροι των εθνων

3. Μυστικοι αρραβωνες

4. Πορφυρα και αιμα

5. Οι δικαιοι

6. Πανθεοι

7. Το φως του αυγερινου

8. Συνταγματαρχης Λιαπκιν

9. Λουνα Παρκ (εστα και καποια επεισοδια, αφου αν θυμαμαι καλα ηταν ψιλοαυτοτελη)

10 Το ημερολογιο ενος θυρωρου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο παιδιά και μακάρι να βρούν ανταπόκριση! Εγώ δεν θυμάμαι τις εν λόγω σειρές αλλά πολύ θα ηθελα να τις δω σε DVD. Για να δούμε...
 
Μπραβο σε ολους πολυ καλη η προσπαθεια που εγινε! :thumbup:

Θα μου αρεσε να εβλεπα το Λουνα Παρκ και τα Καθημερινα !!
 
Νομίζω ότι τα παιδιά της RetroDB πάλι έκαναν το θαύμα τους.

Συγχαρητήρια στον Bernard.c και στην παρέα του.

Αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι εδώ είμαστε.
 
Μπράβο και πάλι μπράβο, παιδιά, για την προσπάθειά σας !!! Μακάρι οι επιστολές να πετύχουν το σκοπό τους και να ... επιστρέψουν από το παρελθόν παλιές αγαπημένες εικόνες, τις οποίες, μετά από χρόνια, θα ξαναδούμε με συγκίνηση !!! Αυτές οι "παλιές εικόνες" όχι μόνο αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, αλλά, σε καθέναν από εμάς, που τις προλάβαμε, έχουν αφήσει κάτι "πολύτιμο" και πολύ όμορφο μέσα μας ... κάτι που μάς βοήθησε να "σταθούμε γερά" στα πόδια μας για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας !!!

Προσωπικά, δεν θα με χάλαγε καθόλου να ξαναδώ σωσμένο ένα ολόκληρο επεισόδιο Λούνα Παρκ με τα όλα του : Με την εισαγωγή του με τη ζωγραφισμένη δια χειρός Αργυράκη ρόδα του λούνα παρκ να γυρίζει, με το τηλεπαιχνίδι του, με τον προσκεκλημένο από τον καλλιτεχνικό χώρο, με τα σκετσάκια του και, φυσικά, στο τέλος με τον κυρ Γιώργη να μάς προσφέρει άφθονο γέλιο με τις γκρίνιες του !!!

Αλλά και "Ημερολόγιο ενός θυρωρού" ... και "Δρόμος" .... και "Λάουρα" ... και "Κόσμος και Κοσμάς" .... και "Νύχτα" [που διηγιόταν την ιστορία της Ευγενίας Πλαπούτα στην κατοχή] και "Ρόκος Χοϊδάς" με Κομνηνό ..... και τόσα τόσα άλλα ....
 
Πίσω
Μπλουζα