Επιστολή - Πρόταση για επαναφορά των "καθαρών" ενοτήτων και νημάτων

Το σχόλιο του Αντώνη είναι το πιο αντιπροσωπευτικό του αιτήματός μας: Να μην χαθεί και, κυρίως, να μην κλειδωθεί όλο το υλικό που αναρτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ετοίμαζα για το φόρουμ και θα αναρτούνταν ανήμερα των Χριστουγέννων, ένα αφιέρωμα για το προπολεμικό Ελληνικό ραδιόφωνο, θέμα που προέκυψε μετά από μεγάλη έρευνα σε εφημερίδες της εποχής. Τι έγινε όλο αυτό; Χάθηκε καθώς το έγραφα στο φόρουμ και απλά έκανα save μέχρι να το ανεβάσω ως νήμα. Πολλες άλλες έρευνες που έκανα και αναρτούσα εδώ επίσης πάνε...

Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, απλώς να είναι πιο προσεκτική η διαγραφή/κρύψιμο/"πάγωμα" των σχολίων ή και ολόκληρων νημάτων. Γιατί σε αρκετά από αυτά κρύβονται ώρες έρευνας από πίσω και αυτό δεν πρέπει να είναι αμελητέο...

Τουλάχιστον αυτή είναι η βασική θέση μας, μέχρις απαντήσεως εκ των Διαχειριστών. Είμαστε μαζί τους, εννοείται, απλά να υπάρχει κάποια φειδώ στις ενέργειές τους.

Θα αναφερθώ σε πολύ αγαπημένες μου ενότητες του φόρουμ αυτού: ''τηλεοπτικές διαφημίσεις'', ''σχολικές αναμνήσεις'', ''βιβλία'', ''περιοδικά'': με πολύ πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο και με εξέπληξε το γεγονός ότι εξαφανίστηκαν...
Ελπίζω να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την διαγραφή πολλών θεμάτων...δεν ξέρω πόσο χρόνος θα χρειαστεί για την επαναφορά τους...

θέλω να πάρω και γω θέση και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν είναι μεγάλο το μήνυμα μου

καταρχήν δεν πρόκειται να ευλογήσω τα γένια μου αλλά από την άλλη δεν ξέρω και τους νόμους και τις νομοθεσίες. δεν θα μιλήσω για τα "άκακα" θέματα που σαφώς είναι κρίμα που τα πήρε η μπάλα , θα μιλήσω για τα "κακά" θέματα που για κάποιο από αυτά πιθανόν ήρθε τ εξώδικο...

"Βαρυσήμαντες δηλώσεις" - όλες αυτές που δημοσιεύτηκαν κάποιες ήταν σοβαρές και κάποιες αστείες όλες όμως δημιουργούσαν ένα θέμα συζήτησης ανάλογα με την περίπτωση , είναι δηλώσεις που ίσως έχουν όντως ειπωθεί από τα πρόσωπα ίσως και όχι , αν και οι περισσότερες ήταν από συνεντεύξεις προσώπων με το όνομα του δημοσιογράφου από κάτω αλλά όπως και να' χει όλες έχουν ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ και στο διαδίκτυο και στα εκάστοτε πρωτοσέλιδα...

"Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών" όπως και "Οι σταρ και τα παιδιά τους" επίσης όλα αυτά έχουν δημοσιευτεί κάπου κάποτε , στο παπαρατσικό Ciao ας πούμε κάποια; ακόμα και εκεί αλλά έχουν δημοσιευτεί και έχουν κυκλοφορήσει. Πως θα έρθει η τάδε σταρ να παραπονεθεί γιατί δημοσιεύσαμε φωτογραφία της λοιπόν; δεν την τραβήξαμε εμείς με δική μας φωτογραφική μηχανή!

δεν νομίζω να υπάρχει άλλο "επικίνδυνο" θέμα (δεν μου ρχεται) , αλλά να έρθω λίγο και στο θέμα της "φιλοξενίας" και ξαναλέω δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου...χρόνια ολόκληρα έψαχνα σε τόνους περιοδικών , έκανα θέματα με αναλυτικές παρουσιάσεις περιοδικών με ημερομηνίες που ούτε οι ίδιοι εκδοτικοί οίκοι , έκανα κουίζ με τεράστιο κόπο και χρόνο που ήταν άκρως διασκεδαστικά και γενικότερα όλα τα θέματα που έχω ανοίξει εγώ (και ήταν πάρα πολλά) τα έκανα από μεράκι , από αγάπη για το φόρουμ (που το είχα πάντα στην πρώτη λίστα μου) και όπου ήταν ενημερωτικά προς ενημέρωση όλων εμάς χωρίς κανένα όφελος βέβαια και πάντα με αγάπη σε αυτό που έκανα και "χάριζα" στους άλλους...τίποτα από όλα αυτά δεν έχω κρατήσει back up γιατί ήξερα πως τα είχα αποθηκευμένα στην "ντουλάπα" του σπιτιού μου (γιατί σπίτι μου διαδικτυακό το θεωρώ το φόρουμ) και ήξερα πως ότι ήθελα θα ανατρέξω και θα το βρω...τώρα νιώθω όχι απλά έξωση αλλά "σου καίω και τα πράγματα σου όλα"!

δεν νομίζω να υπάρχουν θέματα "πνευματικών δικαιωμάτων" σε ότι ανεβάζαμε γιατί όλο το διαδίκτυο είναι πλημμυρισμένο από εξώφυλλα , φωτογραφίες , σχόλια και όλη την ζωή όλων των διασήμων...

δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν , δεν είμαι γνώστης νομικών θεμάτων και αν κάνω κάπου λάθος σε όλα τα παραπάνω από όσα είπα , κάπου που ρώτησα σε κάποιον ειδικό μου είπε πως σε τέτοια θέματα διαδικτύου αν κάποιος ενοχληθεί από κάτι , αρχικά γίνεται κάποια ΣΥΣΤΑΣΗ να κατέβει , αυτό που ενοχλεί κατεβαίνει ή σβήνεται και λήγει εκεί το θέμα. Αν δεν γίνει αυτό τότε προχωράνε τα πράγματα παραπάνω...

αυτά είχα να πω , το retromaniax εκτός από όλα τα άλλα που προανέφερα μου "γνώρισε" και φίλους , ανθρώπους με την ίδια αγάπη με μένα , κάποιους τους γνώρισα από κοντά , με κάποιους χαθήκαμε , με κάποιους έχουμε ακόμα επαφή , νομίζω είναι κρίμα να χαθεί όλο αυτό που είχε δημιουργηθεί τόσα χρόνια τώρα

σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία για όλα αυτά τα χρόνια...
Τόνι μου αγαπημενε ήσουν μέσα στα δύο τρία άτομα που μου ήρθαν στο μυαλό μόλις έμαθα τα μαντάτα. Το υλικό που χεις δημοσιεύσει εδώ μέσα δεν υπάρχει ούτε στα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά μέσα της χώρας. Το μεράκι κι η συνέπεια σου έφτιαξαν το ρετρομανιαξ αυτό που έγινε και το έμαθε όλη η χώρα.
Οι παρουσιάσεις ταινιών του Aretara δεν υπάρχουν ούτε από επαγγελματίες κριτικούς ταινιών. Τι να λέμε τώρα...
Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτό που έγινε εδώ μέσα. Σε όσους δε λένε να δουμε τους νόμους κλπ, να ξαναπώ πως δεν είμαστε παιδάκια είκοσι χρονών. Και τη νομοθεσία ξέρουμε, και τα λάθη μπορούμε να αναγνωρίσουμε, και ποτέ μας πετάνε σα λεμονοκουπες ξέρουμε.
Δε μπορεί να καταλάβει ο καθένας που δεν έχει ασχοληθεί με έρευνα και αρχειοθέτηση τι έχει γίνει εδώ μέσα. Δεν είναι ζήτημα να ευλογαει κανείς τα γένια του. Προσωπικά μόνο από πληροφορίες του φόρουμ έχω "ζωντανέψει" πάνω από εκατό διακόσιους ούτε και ξέρω πόσους καλλιτέχνες. Ανθρώπους για τους οποίους δεν είχε γραφτεί ούτε μισή αραδα σ' ολόκληρο το δίκτυο. Κι ήρθα εγώ με βοήθεια από μέλη, με πληροφορίες που συνδιασα από εδώ μέσα και έφτιαξα τα βιογραφικά τους. Ξέρει κανείς τι απαιτεί αυτό; Τι λεπτομέρεια; Πόσες ώρες; Για να τα βρουν οι επόμενοι, όχι για να μου πουν μπράβο. Αυτή τη δουλειά κάναμε. Δεν χαζολογουσαμε μόνο εδω μέσα. Κι έχει απόλυτο δίκιο ο @RIO σ' αυτά που λέει. Έτσι ακριβώς είναι.

Και ξαναλέω πως καταλαβαίνω το ότι χρειάζεται πολύ χρόνος , για να καθαρίσουν τσ θέματα κλπ κλπ. Αλλά αυτό που κατάλαβα ( φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος) , διαβάζοντας την ανακοίνωση του AEON , είναι ότι αν και εφόσον είναι καθαρά τα θέματα , μπορεί να επανέλθουν κάποια στιγμή , αλλά χωρίς να μπορούμε να προσθέσουμε νέο υλικό. Απλά να τα κοιτάμε σαν βιτρίνες .

Τελευταία επεξεργασία:
@RIO εκεί είναι η ουσία...να μπορείς να προσθέτεις νέο υλικό στα θέματα και να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων...ένα κλειστό θέμα τι να το κάνεις;

Τελευταία επεξεργασία:
Αντιστοίχως, δημοσιεύτηκαν πάρα πολλά τηλεοπρογράμματα (κυρίως από εμένα και τον φίλτατο @FORD231) υλικό που κυριολεκτικά δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ και είναι κρίμα να χαθεί.

Παιδιά γνωρίζω πολύ καλά το παρασκήνιο. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση των παιδιών, μεχρι να ξεσκαρτάρω τα θρεντς.

Υπόψην, ΤΙΠΟΤΑ δε θα χαθεί. Δεν τα βλέπετε επειδή απλώς είναι κρυμμένο υλικό. Εννοείται θα ηταν κρίμα να χαθεί τόση πληροφορία, τόσα και τόσα έχουμε γράψει. Τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό. Απλώς πιο σημαντικό είναι να μην κινδυνέψουν δικαστικά. Ετσι δεν είναι;

Και κάτι ακόμη. Παρ'ο,τι μια ομάδα ανθρώπων προσφερθήκαμε να τους βοηθήσουμε για να τελειώσουν γρήγορα, τα παιδιά μάς είπαν ότι ηθελαν εκείνα να έχουν τη ευθύνη του ξεσκαρταρίσματος, γιατί εκείνα κινδύνευαν, όχι εμείς.

Δε χρειάζονται αλλα γραπτά. Νομίζω ότι είναι όλα κατανοητά. Ναι μεν τα θελουμε πίσω, αλλά.....Αυτό το "αλλά" είναι η πραγματικότητα που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε.

Παιδιά γνωρίζω πολύ καλά το παρασκήνιο. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση των παιδιών, μεχρι να ξεσκαρτάρω τα θρεντς.

Υπόψην, ΤΙΠΟΤΑ δε θα χαθεί. Δεν τα βλέπετε επειδή απλώς είναι κρυμμένο υλικό. Εννοείται θα ηταν κρίμα να χαθεί τόση πληροφορία, τόσα και τόσα έχουμε γράψει. Τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό. Απλώς πιο σημαντικό είναι να μην κινδυνέψουν δικαστικά. Ετσι δεν είναι;
Ναι δεν το θέλουμε αυτο

Rygar, εδώ προκύπτουν δύο ερωτήματα.

1) Οι ενότητες και τα θέματα θα επανεμφανιστούν;
2) Θα είναι εγγράψιμα ή όχι; Διότι αν γίνει το φόρουμ αποκλειστικά για κομπιούτερς (να το πω έτσι) τότε γίνεται αυτό που λένε η Θεία Λένα και ο RIO...

Δεν είναι κρίμα και άδικο αυτό;

Και κάτι ακόμη. Παρ'ο,τι μια ομάδα ανθρώπων προσφερθήκαμε να τους βοηθήσουμε για να τελειώσουν γρήγορα, τα παιδιά μάς είπαν ότι ηθελαν εκείνα να έχουν τη ευθύνη του ξεσκαρταρίσματος, γιατί εκείνα κινδύνευαν, όχι εμείς.

Δε χρειάζονται αλλα γραπτά. Νομίζω ότι είναι όλα κατανοητά. Ναι μεν τα θελουμε πίσω, αλλά.....Αυτό το "αλλά" είναι η πραγματικότητα που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε.
Εντάξει αφού τα είπατε και τα αποφασίσατε έτσι θα είναι. Ο άλλος έχει δημοσιεύσει ολόκληρο τον τύπο των δεκαετιών 50,60,70,80,90... Δεν έχει σημασία η γνώμη του, δε χρειάζονται άλλα γραπτά. Ποιο είναι δηλαδή αυτό το συγκλονιστικό παρασκήνιο; Για να μη δουλευομαστε επειδή όπως ξαναειπα δεν είμαστε παιδάκια, οι αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ καιρό. Κι όποιος έχει μάτια βλέπει. Αυτά τα πίκρα γλυκά τα καταλαβαίνουμε. Όπως "οφείλουμε να σεβαστούμε την πραγματικότητα" η οποία παρεμπιπτόντως δε μας γνωστοποιείται κιόλας, έτσι οφείλει και η διαχείριση να μας δώσει πρόσβαση στο υλικό μας. Τουλάχιστον σε αυτό που έχουμε οι ίδιοι δημοσιεύσει.
Αυτα τα "εν καιρώ" και για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, νομίζω είναι υπεκφυγές. Ή όπως θα έλεγε και η Άννα η Φόνσου "τώρα γράψε αλίμονο".

Ας περιμένουμε και τα παιδιά να απαντήσουν. Οπως είπα, πρέπει να βρεθείτε στη θέση τους να δέχεστε εξώδικο για κάτι που γράφτηκε κάποτε σε ενα φόρουμ και να μην ξέρετε τί να κάνετε ως άμεση λύση και να κρύβετε τα ύποπτα τμήματα μεχρι να καθαρίσουν. Προσπαθήστε να σκεφτείτε πώς εσείς θα αντιδρούσατε.

δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν , δεν είμαι γνώστης νομικών θεμάτων και αν κάνω κάπου λάθος σε όλα τα παραπάνω από όσα είπα, κάπου που ρώτησα σε κάποιον ειδικό μου είπε πως σε τέτοια θέματα διαδικτύου αν κάποιος ενοχληθεί από κάτι, αρχικά γίνεται κάποια ΣΥΣΤΑΣΗ να κατέβει, αυτό που ενοχλεί κατεβαίνει ή σβήνεται και λήγει εκεί το θέμα. Αν δεν γίνει αυτό τότε προχωράνε τα πράγματα παραπάνω...

Νομιζω πως αυτο τα λεει ολα: Ρωτησες ειδικο, δηλαδη δικηγορο, και σου εδωσε αυτη την απαντηση. Οποτε τα υπολοιπα ειναι για να' χουμε να λεμε. Προφασεις βρισκονται παντα ευκολα οταν θελουν να σε πεταξουν εξω.
Αν οι διαχειριστες ανησυχουν τοσο πολυ για το αν θα προσβληθει ο ταδε η ο δεινα καλλιτεχνης, δεν θα επρεπε εξ αρχης να επεκταθουν στο καλλιτεχνικο κομματι του φορουμ. Γιατι καλλιτεχνικο φορουμ και ταυτοχρονα "αποστειρωμενο" δεν υπαρχει πουθενα παγκοσμιως. Ας εμεναν στα κομπιουτεριστικα να εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Ευτυχως ομως, εικοσι χρονια μετα, καταλαβαν τον κινδυνο και ειπαν να περισωσουν την κατασταση πετωντας εξω εμας: Την ψυχη αυτου του φορουμ. Γιατι δεν φανταζομαι να πιστευει κανεις πως η ψυχη του φορουμ ειναι οι κομπιουτεραδες. Δεν λεω πως δεν κανουν δουλεια και πως δεν προσφερουν, αλλα φορουμ για υπολογιστες υπαρχουν παρα πολλα. Φορουμ φορτωμενα με τετοιο ρετρο αρχειακο υλικο, ταινιες, σειρες, ραδιοφωνο, θεατρο, κουιζ και προσωπικες αναμνησεις, ε, πως να το κανουμε; Ειναι μονο το δικο μας.
Δεν θα καθισω να μυξοκλαιω για την κουραση και το υλικο που εχω προσφερει. Αν αυτο το υλικο ειναι πολυ, λιγο, η ελαχιστο, αν ειναι ποιοτικο, η μια σαχλαμαρα και μιση, αυτο μπορουν να το κρινουν και οι διαχειριστες και τα μελη και ο κοσμος που το εχει διαβασει. Κι αν δεν βρεθει κανεις απο την διαχειριση να πονεσει για τον κοπο των αλλων παιδιων γιατι να πονεσει ειδικα για τον δικο μου; Οποτε, δεν προκειται να σταθω καθολου σ' αυτο.
Θα περιμενω να ακουσω την τελικη αποφαση και αν δεν ειναι αυτη που προσμενω, θα φυγω μαζι με τους αλλους και με το κεφαλι ψηλα.

Τελευταία επεξεργασία:
να μην ξέρετε τί να κάνετε ως άμεση λύση και να κρύβετε τα ύποπτα τμήματα μεχρι να καθαρίσουν
Το πρόβλημα δεν είναι (τελείως, τουλάχιστον) το κρύψιμο των θεμάτων. Είναι οι εξής φράσεις:

• Ακόμα κι αν επανέλθουν ποτέ, θα βρίσκονται πλέον σε sanitized / read-only μορφή, δηλαδή κλειδωμένες, ώστε κανείς να μην μπορέσει να προσθέσει υλικό και να ξαναδημιουργήσει οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα. Εξάλλου έχουν εξαντλήσει προ πολλού τον αρχικό σκοπό δημιουργίας τους, που ήταν η κάλυψη της δεκαετίας του '80 (έστω και του '90).
  • Last but not least: Το Retromaniax ξαναγίνεται ως προς την θεματολογία του αποκλειστικά retrocomputing forum στην μορφή που τόσο αγαπήσαμε, η οποία είναι έτη φωτός ασφαλέστερη, πιο ελεγχόμενη και πιο διαχειρίσμη.
Δηλαδή "κλείνουμε τελείως το μαγαζί" (τις ενότητες) και "απολύουμε τους εργαζομένους" (τα μέλη αυτών των ενοτήτων). Είναι σωστό κάτι τέτοιο; Να έβγαινε ανακοίνωση που να έλεγε ότι αναστέλλονται για τάδε χρονικό διάστημα και θα επανέλθουν ναι, θα τσινούσαμε λίγο αλλά θα κάναμε υπομονή. Αυτό, όμως, είναι ξεκάθαρη νύξη ότι αυτές οι ενότητες του φόρουμ αποτελούν παρελθόν πλέον. Θα ήταν το ίδιο με το να σβήνονταν όλα τα τεύχη του Pixel ή το Retrocomputing γενικά, αν αντιστρέψουμε τους όρους. Δεν θα δυσανασχετούσατε εσείς οι "του τμήματος" αντίστοιχα;

Τελευταία επεξεργασία:
Νομιζω πως αυτο τα λεει ολα: Ρωτησες ειδικο, δηλαδη δικηγορο, και σου εδωσε αυτη την απαντηση. Οποτε τα υπολοιπα ειναι για να' χουμε να λεμε. Προφασεις βρισκονται παντα ευκολα οταν θελουν να σε πεταξουν εξω.
Αν οι διαχειριστες ανησυχουν τοσο πολυ για το αν θα προσβληθει ο ταδε η ο δεινα καλλιτεχνης, δεν θα επρεπε εξ αρχης να επεκταθουν στο καλλιτεχνικο κομματι του φορουμ. Γιατι καλλιτεχνικο φορουμ και ταυτοχρονα "αποστειρωμενο" δεν υπαρχει πουθενα παγκοσμιως. Ας εμεναν στα κομπιουτεριστικα να εχουν το κεφαλο τους ησυχο. Ευτυχως ομως, εικοσι χρονια μετα, καταλαβαν τον κινδυνο και ειπαν να περισωσουν την κατασταση πετωντας εξω εμας: Την ψυχη αυτου του φορουμ. Γιατι δεν φανταζομαι να πιστευει κανεις πως η ψυχη του φορουμ ειναι οι κομπιουτεραδες. Δεν λεω πως δεν κανουν δουλεια και πως δεν προσφερουν, αλλα φορουμ για υπολογιστες υπαρχουν παρα πολλα. Φορουμ φορτωμενα με τετοιο ρετρο αρχειακο υλικο, ταινιες, σειρες, ραδιοφωνο, θεατρο, κουιζ και προσωπικες αναμνησεις, ε, πως να το κανουμε; Ειναι μονο το δικο μας.
Δεν θα καθισω να μυξοκλαιω για την κουραση και το υλικο που εχω προσφερει. Αν αυτο το υλικο ειναι πολυ, λιγο, η ελαχιστο, αν ειναι ποιοτικο, η μια σαχλαμαρα και μιση, αυτο μπορουν να το κρινουν και οι διαχειριστες και τα μελη και ο κοσμος που το εχει διαβασει. Κι αν δεν βρεθει κανεις απο την διαχειριση να πονεσει για τον κοπο των αλλων παιδιων γιατι να πονεσει ειδικα για τον δικο μου; Οποτε, δεν προκειται να σταθω καθολου σ' αυτο.
Θα περιμενω να ακουσω την τελικη αποφαση και αν δεν ειναι αυτη που προσμενω, θα φυγω μαζι με τους αλλους και με το κεφαλι ψηλα.
Έχεις προσφέρει πολλά εγώ από σένα έμαθα το παγκόσμιο σινεμα

Υπάρχει σχετική άδεια για τα περιοδικά. Τίποτα δεν είναι χωρίς άδεια.

Υπάρχει σχετική άδεια για τα περιοδικά. Τίποτα δεν είναι χωρίς άδεια.
Για ποια αναφέρεσαι; Το Pixel το έφερα ως παράδειγμα, γιατί ταιριάζει με την τωρινή κατάσταση.

Δεν είχα αντιληφθεί τι έγινε, μέχρι που διάβασα την εν λόγω συζήτηση. Είχα μπει κάποια στιγμή όπου η σελίδα δε λειτουργούσε, τώρα καταλαβαίνω ότι μάλλον έπεσα στη φάση που διαγραφόταν τα επίμαχα τοπικ.

Προσωπικά μιλώντας, αντιλαμβάνομαι τον πόνο και την πίκρα πολλών που συνέβαλαν σε αυτό εδώ το φορουμ με τα σχόλια τους, το υλικό τους, τα κείμενα τους και γενικά, ήμασταν μια ωραία παρέα. Ώρες, μέρες και μήνες έχω περάσει διαβάζοντας και βλέποντας το υλικό του φόρουμ, χωρίς να έχω ζήσει όλες αυτές τις στιγμές, τα διάβαζα επειδή πολύ απλά μου άρεσαν οι παρουσιάσεις, τα κείμενα και οι αναφορές όλων των συναδέλφων, ήταν το καταφύγιο μου και πιστέψτε με, έμαθα άπειρα πράγματα από αυτό εδώ το φορουμ όλα αυτά τα χρόνια που το παρακολουθώ, πράγματα που ενδεχομένως δεν θα μάθαινα κάπου αλλού.

Κρίμα όλο αυτό το υλικό να πάει χαμένο αν και απ' όσο κατάλαβα, θα επιστρέψει μελλοντικά, μόνο σε "άκακη" βερσιόν και νομίζω ότι είναι μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού σε όλους όσους αφιέρωσαν τόσο χρόνο προς αυτό το φόρουμ. Δεν τολμώ να χρησιμοποιήσω α' πληθυντικό πρόσωπο επειδή νιώθω μεν μέρος της ομάδας, σίγουρα όμως δεν μοχθησα σε αντίστοιχο βαθμό όπως πολλοί χρήστες οι οποίοι έθεσαν τη βάση και έκαναν το φόρουμ ενδιαφέρον.

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα θέματα έκαναν το φόρουμ να έχει ταυτότητα και ενδιαφέρον, χωρίς να θέλω να θιξω τους συναδέλφους "κομπιουτεράδες", έχουν και αυτά τα θέματα το ενδιαφέρον τους, είναι όμως κάπως πιο μονοδιάστατο, κάτι το οποίο δε συμβαίνει με τα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Οι υπεύθυνοι θα κρίνουν το τι πρέπει να γίνει, εκείνοι έχουν την ευθύνη και εμμέσως πλην σαφώς, οποιαδήποτε απόφαση τους, μας αρέσει ή όχι, θα τη σεβαστούμε....

Πίσω
Μπλουζα