Επιστολή - Πρόταση για επαναφορά των "καθαρών" ενοτήτων και νημάτων

Τι θα έπρεπε να πει ο Μητσοτάκης που σκουει τα σχολιανα του στο τουιτερ έπρεπε να κάνει εξώδικα 30 την μέρα και μην μου πείτε πως αρχηγός κράτους δεν μπορεί να βρει ποιος κρύβεται πίσω από το ακκαουντ παπαρούνα ας πουμε

Τι θα έπρεπε να πει ο Μητσοτάκης που σκουει τα σχολιανα του στο τουιτερ έπρεπε να κάνει εξώδικα 30 την μέρα και μην μου πείτε πως αρχηγός κράτους δεν μπορεί να βρει ποιος κρύβεται πίσω από το ακκαουντ παπαρούνα ας πουμε

:mitsotakis:

Να εσύ για να μάθεις! :biglaugh::p

Παιδιά έχω τους ίδιους προβληματισμούς με την επιστολή στη πρώτη σελίδα, αλλά ας αφήσουμε λίγο χρόνο στους διαχειριστές να διευθετήσουν τα πράγματα. Ας μην προτρέχουμε. Θεωρώ ότι έχουν επίγνωση της κατάστασης σχετικά με το ύφος και το στυλ του φόρουμ.
Να το θέσω και διαφορετικά, είμαστε όλοι εδώ πολλά χρόνια και υπάρχει μια φουρτούνα. Τώρα μεγάλα τα κύματα, μικρά τα κύματα δε το ξέρουμε ακριβώς. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο στους υπεύθυνους να χειριστούν την κατάσταση και ας κάνουμε υπομονή. Μπροστά είναι ο εορτασμός των 20 χρόνων ζωής του φόρουμ. Και εγώ θα ήθελα να υπήρχε πιο πανηγυρικό κλίμα, αλλά τα γεγονότα είναι διαφορετικά.

Κάνω έκκληση για υπομονή, δε ξέρω προσκήνια και παρασκήνια, ξέρω ότι στις φουρτούνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να είμαστε δυνατοί. Μετά προτείνω να ανοίξουν ένα θέμα οι διαχειριστές ώστε να συμμετέχουν μέλη με εγγραφή πάνω από 5 έτη (ή και παραπάνω) για να συζητήσουμε για το φόρουμ.

Βεβαίως να τα ξεκλειδώσουμε όλα και να μπορείτε να γράφετε, υπό έναν απλό όρο:

Ότι με ψηφιακά υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση σας από το gov.gr δηλώνετε υπεύθυνα και από κοινού ότι αναλαμβάνετε την πλήρη νομική ευθύνη και το οικονομικό κόστος σε περίπτωση μηνύσεων ή αγωγών για GDPR (θυμίζω διώκεται για κακούργημα) καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων, συκοφαντική δυσφήμιση και άλλων παρεμφερών διώξεων.

Όταν το ετοιμάσετε, παρακαλώ στείλτε μου το έγγραφο και όλα μια χαρά.

Επίσης σας προτείνω να αναγνώσετε προσεκτικά ειδικά εσείς οι υπογράφοντες τον τελευταίο κανονισμό του forum που αποδεχτήκατε με την εγγραφή σας.

Τα υπόλοιπα το βράδυ.

Αν και λιγο εως πολυ εχουν ηδη γραφτει τα περισσοτερα, θα αφησω κι εγω μερικες σκεψεις, περισσοτερο για να μη νομισουν τα παιδια που ηταν η ψυχη των ενοτητων τηλεοραση και κινηματογραφος οτι δεν εχω κατι να πω και οτι δεν νιωθω σοκαρισμενος κι εγω απο αυτη την κινηση. Χωρις να θελω να θιξω κανεναν, αυτη η κινηση μου φανηκε απο την πρωτη στιγμη παραλογη, λογω του οριζοντιου αποκεφαλισμου, καθως και της τοσο αποτομης και χωρις προειδοποιηση κινησης. Εαν υπηρξε καποιο/καποια threads που δημιουργησαν το οποιο προβλημα, πολυ απλα τα σβηνεις, ενημερωνεις τα μελη που ειχαν γραψει τα μη αποδεκτα θεματα/σχολια και μετα ενημερωνεις αυτους που εστειλαν το εξωδικο οτι σβηστηκαν οριστικα και δεν θα ξαναυπαρξουν τετοιες αφορμες. Η καταργηση του μισου και πλεον φορουμ σε τι εξυπηρετει? Η καταγραφη του εντυπου τυπου που ειχε κανει για παραδειγμα ο Αντωνης για αναριθμητα παλια περιοδικα με τα εξωφυλλα τους, οι καταλογοι με τα σβησμενα σηριαλ της Ελληνικης τηλεορασης και οι περιληψεις των επεισοδιων τους, οι καταλογοι των τηλεοπτικων προγραμματων της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ, θεματα που θεωρουνται database και δεν υπαρχουν πουθενα αλλου τοσο οργανωμενα, ουτε καν απο επισημους φορεις (κατι που θα επρεπε), που ακριβως προκαλουν προβληματα? Η ιδια η ΕΡΤ στις αναρτησεις της για θεματα του αρχειου της, καθως και πολλα δημοσιογραφικα site, δανιζονταν πληροφοριες απο το φορουμ και απο την retrodb. Διοτι η καταγραφη που εχει γινει στα θεματα της τηλεορασης, του κινηματογραφου και των παλαιων περιοδικων, δεν υπαρχει πουθενα αλλου και ειναι αποτελεσμα μεγαλης ερευνας και κοπου. Και ολα αυτα, δεν ειναι θεματα που σηκωνουν κουτσομπολιο, ειναι μια καθαρη καταγραφη της ιστοριας.
Εαν, για οποιονδηποτε λογο, δεν εχουν πια θεση ολα αυτα στο retromaniax, θα ηθελα και εγω να το ξερω, ωστε να δουμε οσοι ενδιαφερομαστε και μοχθησαμε για αυτα, ποια μπορει να ειναι η επομενη κινηση μας.
Σας ευχαριστω για τον χωρο να εκφραστω.

Βρε παιδιά δεν καταλαβαίνετε κιόλας...

-Θα σε πάω στα δικαστήρια και μέχρι τέλος! (Φυλακή)

- Συγγνώμη κύριε, Σας παρακαλούμε ότι είναι και σας πειράζει και γράφτηκε απο τα μέλη να το αφαιρέσουμε. Δεν το είδαμε εμείς αλλιώς θα το είχαμε διαγράψει. Σας ζητούμε Συγγνώμη!

- Δεν με ενδιαφέρει! Μου θίγεται κάτι πολύ σημαντικό για αυτό θα είναι πολύ επιθετικά τα οποία μετρά και θα το συνεχίσω. ( Η τελική ποινή είναι φυλάκιση και πρόστιμο για τους διαχειριστές και τα οποία μέλη)

Το αποτέλεσμα που πέτυχαν τελικά:

- Ευχαριστούμε πολύ που κατανοείτε και δεν θα το κάνετε κάτι τελικά. Θα σβηστεί οτιδήποτε θίγει απο όλα τα θέματα για εσάς.

Ηθικό δίδαγμα:

Όλη η κατάσταση Δόξα τω Θεώ πήγε προς αποφυγή οποιαδήποτε ενέργειας χωρίς δικηγόρους και άλλες Ενέργειες.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν και για την συγκεκριμένη περίπτωση και για άλλες περιπτώσεις που μπορεί να θίγεται κάτι:

Άμεσο κατέβασμα και τσεκαρισμα όλων των ενοτήτων και καθαρισμός αυτών γιατί κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη στενή και δεν θέλει να έχει πάλι αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση των δικηγόρων και του φόβου δικαστηρίων και σκληρής ποινής.

Η Παναγία και ο Χριστός να τους έχει καλά τους διαχειριστές που κατάφεραν να βρεθεί λύση και να μην μπλέξει κάνεις μας. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Πάλι καλά που είχαν κατανόηση και οι δικηγόροι της άλλης πλευράς και κατανόησαν ότι δεν έγινε κάτι επίτηδες και ήταν επιπολαιότητα στα σχόλια. Αν δούνε το σχόλιο μου, τους Ευχαριστούμε πολύ και εκείνους για την κατανόηση τους.

Ηθικό δίδαγμα για όλους μας:

Απο εδώ και πέρα πολύ προσοχή σε ότι γράφουμε ή ανεβάζουμε γιατί απο ότι καταλάβατε είναι αυστηροι οι νόμοι και κάνεις δεν παίζει.

Έχουν γίνει πολύ αυστηρά τα πράγματα με την νομοθεσία. Πολύ προσοχή λοιπόν όλοι μας.

Τελευταία επεξεργασία:
Κατανοητό όλο αυτό. Δεν είναι κάτι δυσνόητο. Ως εδώ συμφωνούμε και εμείς, δεν είπαμε πουθενα το αντίθετο.

Αλλά.
Διάβασα μετά από πολύ καιρό τον κανονισμό που αναφέρει ο ΑΕΟΝ και ομολογώ ότι δεν τον θυμόμουν, δεν το κρύβω. Αλλά, ο προηγούμενος κανόνας (ο 10ος), σχετικά με την περίπτωση του εξωδίκου είναι λίγο "αντιθετικός". Τι εννοώ.

Ο κανόνας αναφέρει:

"10. Προσωπικές γνώμες ή εκτιμήσεις που εκφράζονται για οποιοδήποτε θέμα, δεν εκφράζουν απαραίτητα την διαχείριση. Eπομένως οι συντελεστές του Greek Retro Maniax δεν φέρουν καμμία ευθύνη, ούτε συμμερίζονται κατ' ανάγκη τα όσα ελεύθερα διατυπώνονται στο παρόν φόρουμ."

Οπότε, για ποιον λόγο "σύρθηκαν" οι διαχειριστές αν μέλος/μέλη έθιξαν το πρόσωπο που έστειλε το εξώδικο; Η λύση θα ήταν αυτό που λέει ο ChristosM. Σβήσιμο της ανάρτησης/των αναρτήσεων και άμεσο ban του μέλους που έκανε την παράβαση.

Επαναλαμβάνω πως δεν είμαστε κατά της διαχείρισης! Απλώς το μέτρο είναι πάρα πολύ αυστηρό! Σα να τρώει αποβολή όλη η τάξη για αταξία που έκανε ένας και μόνο μαθητής... Και επαναλαμβάνω πάλι: όλο αυτό δεν είναι άδικο για τα μέλη που δεν μπορούν, λόγω γνώσεων και ασχολιών, να συμμετάσχουν στο φόρουμ που αποδεδειγμένα αγαπούν;

Τελευταία επεξεργασία:
@Always Somewhere ολο αυτο που περιγραφεις (και που εγινε) ειναι προβληματικο.

Μιλαμε για 2025 οπου ο μισος πληθυσμος του πλανητη (δυστυχως) βριζει τον αλλο μισο στα σοσιαλ. Ειναι πλεον κανονικοποιημενο.

Με βριζεις; Ναι, μπορω (και πρεπει) να σου κανω μηνυση και να σου κοψω το βηχα. Δεν μπορω ομως να κανω μηνυση στον Ζουκερμπεργκ, στον Μασκ, στη Wikimedia, στην Wordpress, η τον καθε χομπιστα διαχειριστη φορουμ

Εάν σου θίξω (υποθετικά το λέω) την οικογένεια, ή ξέρω εγώ την μητέρα ή ξέρω κάτι χειρότερο ας πούμε το παιδί σου και υπάρχει ειρωνία και κοροϊδία απο διάφορους. Τι θα μου έκανες;

Δεν θα με "έσκιζες" ότι και να γινόταν;

Ε, σε πάω και στα δικαστήρια ότι και να κάνεις αφού είσαι και ένοχος και τρως και πρόστιμο με φυλακή για αυτά που είπες!

Για αυτό και είναι θαύμα το ότι πήραν την ευθύνη για όλους και δεν έγινε τίποτα ούτε σε εκείνους ούτε σε μέλη του φόρουμ με άρση απορρήτου και δίωξη μετά με ονομαστικό ραβασάκι στα σπίτια των μελών.

Τελευταία επεξεργασία:
Οταν με πήρε τηλ η kambia και μου ανέφερε το τί έγινε (θυμάμαι και το περιστατικό με τη ΓΑΔΑ προ αμνημονεύτων χρόνων), δε διαφώνησα στο να κρύψουμε ορισμένες κατηγορίες μεχρι να δούμε πώς θα τις χειριστούμε (ο ΑΕΟΝ δηλαδή). Αμέσως σκέφτηκα ΟΛΟΥΣ εσας που τώρα έχετε προβληματιστεί και "φωνάζετε" για το γεγονός αυτό. Και "φωνάζετε" γιατί νοιαζόσαστε για να γράψετε ΕΔΩ. Οχι αλλού, ΕΔΩ. Αν δε σας ένοιαζε, δε θα χαλάγατε τόση φαιά ουσία. Κι εμένα αν μου λέγανε ότι το Retrocomputing θα αποκρυφθεί για καποιο διάστημα, θα φοβόμουν μήπως τα κατεβατά που έχω γράψει 20 χρόνια τώρα χαθούν γιατί πιστεψτε με, δε θα ηθελα να τα ξαναγράψω πουθενά αλλού (ημουν 33 όταν ξεκίνησα και βαδίζω στα 52 και δεν έχω αλλη διάθεση για κάτι τέτοιο). Αλλά σας παρακαλώ, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των διαχειριστών. Είναι πολύ απλό να το κάνετε. Υποθέστε ότι είστε με δύο παιδιά, έχετε πολλά μαλλιά να ξάνετε, και ξαφνικά σάς έρχεται κι αυτή σκοτούρα. Τί θα κάνατε; Απαντήστε σε αυτό το ερώτημα, και ό,τι έχετε ποστάρει πιο πάνω, όλες οι ανησυχίες θα απαντηθούν από μόνες τους.

Ξανατονίζω, ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

υγ. Μην ασχολείστε ,με το τί γίνεται με τον υπόλοιπο κόζμο, για το αν ο μισός πλανήτης βρίζει τον άλλο μισό. Αυτή τη στιγμή είστε εδώ, ασχοληθείτε με το τί θα κάνουμε εμείς και αφήστε τον υπόλοιπο κόζμο να σκυλοβρίζεται (ενας λόγος που κι εμένα δε μ'αρέσει το βρισίδι εδώ μεσα και θελω καθαρά ποστς και όχι εκτός θέματος).

Βρε παιδιά δεν καταλαβαίνετε κιόλας...

-Θα σε πάω στα δικαστήρια και μέχρι τέλος! (Φυλακή)

- Συγγνώμη κύριε, Σας παρακαλούμε ότι είναι και σας πειράζει και γράφτηκε απο τα μέλη να το αφαιρέσουμε. Δεν το είδαμε εμείς αλλιώς θα το είχαμε διαγράψει. Σας ζητούμε Συγγνώμη!

- Δεν με ενδιαφέρει! Μου θίγεται κάτι πολύ σημαντικό για αυτό θα είναι πολύ επιθετικά τα οποία μετρά και θα το συνεχίσω. ( Η τελική ποινή είναι φυλάκιση και πρόστιμο για τους διαχειριστές και τα οποία μέλη)

Το αποτέλεσμα που πέτυχαν τελικά:

- Ευχαριστούμε πολύ που κατανοείτε και δεν θα το κάνετε κάτι τελικά. Θα σβηστεί οτιδήποτε θίγει απο όλα τα θέματα για εσάς.

Ηθικό δίδαγμα:

Όλη η κατάσταση Δόξα τω Θεώ πήγε προς αποφυγή οποιαδήποτε ενέργειας χωρίς δικηγόρους και άλλες Ενέργειες.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν και για την συγκεκριμένη περίπτωση και για άλλες περιπτώσεις που μπορεί να θίγεται κάτι:

Άμεσο κατέβασμα και τσεκαρισμα όλων των ενοτήτων και καθαρισμός αυτών γιατί κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη στενή και δεν θέλει να έχει πάλι αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση των δικηγόρων και του φόβου δικαστηρίων και σκληρής ποινής.

Η Παναγία και ο Χριστός να τους έχει καλά τους διαχειριστές που κατάφεραν να βρεθεί λύση και να μην μπλέξει κάνεις μας. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Πάλι καλά που είχαν κατανόηση και οι δικηγόροι της άλλης πλευράς και κατανόησαν ότι δεν έγινε κάτι επίτηδες και ήταν επιπολαιότητα στα σχόλια. Αν δούνε το σχόλιο μου, τους Ευχαριστούμε πολύ και εκείνους για την κατανόηση τους.

Ηθικό δίδαγμα για όλους μας:

Απο εδώ και πέρα πολύ προσοχή σε ότι γράφουμε ή ανεβάζουμε γιατί απο ότι καταλάβατε είναι αυστηροι οι νόμοι και κάνεις δεν παίζει.

Έχουν γίνει πολύ αυστηρά τα πράγματα με την νομοθεσία. Πολύ προσοχή λοιπόν όλοι μας.
Αυτός ο διάλογος είναι πραγματικός ή τον φανταστηκατε; Από πού τον γνωρίζετε; Τα θέματα κλειδώθηκαν για σχόλιο μέλους ή για παλιό δημοσίευμα; Πόσο παλιό ήταν το συγκεκριμένο σχόλιο; Υπάρχει μια αγεφυρωτη αντίληψη στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Αυτό με τις παρούσες συνθήκες δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο βέβαια. Απορώ όμως γιατί απαντάτε μερικοί εκ μέρους της διαχείρισης. Είσαστε διαχειριστές; Ανήκετε σε αυτούς που πήραν την απόφαση να κλειδώσουν τα θέματα;
Η διαχείριση τελικά θέλει να της υπογράψουμε δήλωση στο Gov για να ανοίξει τα θέματα; Θέλει δηλαδή διαθέσιμα τα πλήρη στοιχεία μας μαζί με αριθμό ταυτότητας; Αυτό γράφτηκε καθ' υπερβολή ή το λέτε όντως σαν πρόταση;
Ζήτω συγνώμη από όλους τους καλούς φίλους εδώ μέσα για το ύφος μου που μπορεί να ξενίζει αλλά έχω βγει απ' τα ρούχα μου. Θα υπερασπιστώ την εργασία τόσων ετών γιατί το θεωρώ υποχρέωση μου. Και θα υπερασπιστώ και τα μέλη που επιχειρείται να παρουσιαστούν συλλήβδην ως ένα παρεάκι ηλιθιων που χαζολογαει εκθέτοντας ανθρώπους. Όχι, δεν ήταν αυτό το ρετρομανιαξ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί ερήμην μας και είναι αμετάκλητες. Να ξαναπώ και από δω πως είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω σε ότι χρειαστει αλλά μέσα μου ξέρω ότι κανείς δεν έχει τη διάθεση να φτιάξει το πράγμα.
Χαιρετώ λοιπόν, είπα ότι είχα να πω. Θα μείνω ενεργή για κάποιο διάστημα για να δω τι μπορώ να κάνω με τις αμέτρητες υποχρεώσεις που έχω αφήσει στη μέση στη βάση, και φυσικά για να χαιρετήσω και προσωπικά μέσω μηνυμάτων τους πιο καλούς μου φίλους εδώ μέσα.
Χαιρετώ από εδώ και όλους τους αναγνώστες κι όσους αγάπησαν τα θέματα του ελληνικού κινηματογράφου με τον οποίο κυρίως ασχολήθηκα. Κάποτε πήρα ένα συγκινητικό μήνυμα από κάποιον αναγνώστη για το Σατυρικό Κουίζ που τον έκανε και γέλασε, μίλησα με καλλιτέχνες που με ευχαρίστησαν για παρουσιάσεις και βιογραφικά που τους έκανα, γνώρισα κόσμο κι εμπιστευθηκα ακόμα και προσωπικά μου πράγματα σε φίλους εδώ μέσα. Έκανα μια μεγάλη, μια τεράστια έρευνα σε βιβλία και αρχεία, πολλά τα πλήρωσα απ' την τσέπη μου, για να φτιάξω βιογραφικά ανθρώπων που πέρασαν και ξεχάστηκαν, εμπόδιο στη λησμονια που λέγαν οι παλιοί. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για το σύνολο της εργασίας μου. Ευτυχώς κάποιοι σε άλλα σάιτ πρόλαβαν κι αντέγραψαν κάποια. Σας ευχαριστώ όλους για την παρέα. @RIO το ξέρω πως δε με χωνεψες ποτέ σου, ελπίζω τώρα να σου λείψω κι αυτή να είναι η τιμωρία σου :-)

Αγαπητή Λένα, προσπαθώ να καταλάβετε ότι ήταν επιθετικό όλο αυτό που συνέβη, δεν το σταματούσε τίποτα και μπορεί να είχε κλείσει και το φόρουμ για νομικούς λόγους αν υπήρχε και πιο άσχημη εξέλιξη με μέλη.

Μετά απο τόσα χρόνια σχέσεις με μέλη και συντονιστές και διαχειριστές υπάρχουν. Λόγω του retrocomputing και κάποιων εκθέσεων υπολογιστών γνωριστήκαμε. Όταν είσαι και απο το 2007 εδώ λογικό είναι να έχεις γνωριμία ακόμα και με τα πρώτα μέλη του φόρουμ.

Τέλος πάντων ευτυχώς που τελικά πήγαν όλα καλά.

Πίσω
Μπλουζα