Αν και λιγο εως πολυ εχουν ηδη γραφτει τα περισσοτερα, θα αφησω κι εγω μερικες σκεψεις, περισσοτερο για να μη νομισουν τα παιδια που ηταν η ψυχη των ενοτητων τηλεοραση και κινηματογραφος οτι δεν εχω κατι να πω και οτι δεν νιωθω σοκαρισμενος κι εγω απο αυτη την κινηση. Χωρις να θελω να θιξω κανεναν, αυτη η κινηση μου φανηκε απο την πρωτη στιγμη παραλογη, λογω του οριζοντιου αποκεφαλισμου, καθως και της τοσο αποτομης και χωρις προειδοποιηση κινησης. Εαν υπηρξε καποιο/καποια threads που δημιουργησαν το οποιο προβλημα, πολυ απλα τα σβηνεις, ενημερωνεις τα μελη που ειχαν γραψει τα μη αποδεκτα θεματα/σχολια και μετα ενημερωνεις αυτους που εστειλαν το εξωδικο οτι σβηστηκαν οριστικα και δεν θα ξαναυπαρξουν τετοιες αφορμες. Η καταργηση του μισου και πλεον φορουμ σε τι εξυπηρετει? Η καταγραφη του εντυπου τυπου που ειχε κανει για παραδειγμα ο Αντωνης για αναριθμητα παλια περιοδικα με τα εξωφυλλα τους, οι καταλογοι με τα σβησμενα σηριαλ της Ελληνικης τηλεορασης και οι περιληψεις των επεισοδιων τους, οι καταλογοι των τηλεοπτικων προγραμματων της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ, θεματα που θεωρουνται database και δεν υπαρχουν πουθενα αλλου τοσο οργανωμενα, ουτε καν απο επισημους φορεις (κατι που θα επρεπε), που ακριβως προκαλουν προβληματα? Η ιδια η ΕΡΤ στις αναρτησεις της για θεματα του αρχειου της, καθως και πολλα δημοσιογραφικα site, δανιζονταν πληροφοριες απο το φορουμ και απο την retrodb. Διοτι η καταγραφη που εχει γινει στα θεματα της τηλεορασης, του κινηματογραφου και των παλαιων περιοδικων, δεν υπαρχει πουθενα αλλου και ειναι αποτελεσμα μεγαλης ερευνας και κοπου. Και ολα αυτα, δεν ειναι θεματα που σηκωνουν κουτσομπολιο, ειναι μια καθαρη καταγραφη της ιστοριας.
Εαν, για οποιονδηποτε λογο, δεν εχουν πια θεση ολα αυτα στο retromaniax, θα ηθελα και εγω να το ξερω, ωστε να δουμε οσοι ενδιαφερομαστε και μοχθησαμε για αυτα, ποια μπορει να ειναι η επομενη κινηση μας.
Σας ευχαριστω για τον χωρο να εκφραστω.