Ερωτήσεις για Vertical καμπίνα

Χμμμ...αυτό που φοβόμουν δηλαδή....
 
Μην ανυσηχείς υπάρχουν λύσεις. CRT τηλεόραση και το πρόβλημα λύθηκε.
 
Ναι κάπως έτσι θα γίνει. Δεν πειράζει τι να κάνουμε. Ας μην είμαι αχάριστος. Μου χαρίστηκε ολόκληρη καμπίνα. Προχωράμε μπροστά με ότι έχουμε. :)
 
...και στη δική μου custom made, το arcade monitor τα "έπαιξε" και αναπληρώθηκε με μια CRT Panasonic 25''...μπορώ να πω ότι παίζει 'Θαύμα' :cool:
 
Παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ σε ποια πλατεία σας βολεύει να έρθω να με αρχίσετε στις κλωτσιές!

Η οθόνη δουλεύει κανονικά! Και με τα πράσινα και με τα όλα της!

Εκεί που έχω πάρει παραμάσχαλα την οθόνη για να την πάω στον κάδο.... τι βλέπω;;;

Ένα pin στραβωμένο, που μου φώναζε... Ε ψιτ φίλε, εγώ δεν κούμπωσα ποτέ στο socket!



Ωχ παναγίτσα μου λέω... τι πήγα να κάνω;;;

Έκανα πάλι την σύνδεση, αφού είχα ξηλώσει τα πάντα από μέσα.

Και βουαλά! Σημειωτέων ότι στην πραγματικότητα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Και όχι μόνο αυτό... Δεν υπάρχουν και οι γραμμές!!! Η οθόνη είναι σε λειτουργία 30 λεπτά τώρα και δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα με τις γραμμές!



Εντάξει...ντρέπομαι! Αλλά πετάω και από την χαρά μου παράλληλα!

Το μονο που κάνει, αλλά έκανε και πριν, είναι να τρέμει λίγο η οθόνη (shakes) στην κορυφή και στην δεξιά μεριά. Πυκνωτές;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Muttley Black είπε:
Το μονο που κάνει, αλλά έκανε και πριν, είναι να τρέμει λίγο η οθόνη (shakes) στην κορυφή και στην δεξιά μεριά. Πυκνωτές;
Έτοιμο και το "τρεμούλιασμα"! Έριξα ένα "σώμα" στο καλώδιο γείωσης της οθόνης και η εικόνα έγινε σταθερή σαν βράχος!!! Αγνοούσα μέχρι σήμερα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη τοποθέτηση "σώματος" στην οθόνη. Η εικόνα είναι τέλεια από κάθε άποψη! :D



Muttley Black - Arcade monitor = 1-0 . Αν και εδώ που τα λέμε, με την χαζομάρα μου αγωνιζόμουν... τουλάχιστον έμαθα πολλά και χρήσιμα πράγματα!

Σήμερα θα πάω για ύπνο... με την καμπίνα! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάσαι το καλώδιο που κρατούσα και στο έδειχνα; :supergrin:

Πολύ όμορφα, μπράβο.
 
Μάριε δέχομαι το μπράβο, αλλά και καμιά βρισιά, άνετα την δικαιολογούσα. :points:

Επίσης χωρίς την πλακέτα σου, τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσα να κάνω. Σ' ευχαριστώ πολύ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μπραβο!! Καλη φαση που τελικα επαιξε!

Δεν καταλαβα αυτο με το σωμα που λες για το μονιτορ. Μπορεις να το εξηγησεις γιατι και εγω εχω κατι ψιλοτρεμουλιασματα αλλα δεν ειναι ενοχλητικα
 
Ούτε εμένα ήταν ενοχλητικά. Υπάρχει σε μένα τουλάχιστον (αλλά φαντάζομαι και σε όλες τις οθόνες), ένα καλώδιο μπλεντάζ (γυμνό) στο πίσω μέρος της οθόνης, με μια επαφή, με τρύπα 8mm που δένει σε μια από τις τέσσερις βάσεις της οθόνης. Σε αυτή την επαφή έδωσα "ground" από τροφοδοτικό και η εικόνα σταμάτησε το τρεμούλιασμα.

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Μην επιχειρήσεις κάτι αν δεν ακούσεις μια δεύτερη και πιο τεκμηριωμένη άποψη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακολουθώ την εξέλιξη του όλου θέματος και πολυ χαίρομαι που τελικά όλα πάνε καλά Αντρέα. Αφ ενός γιατί δε θυμόμουν να είχε κάποιο πρόβλημα η οθόνη και αφ ετέρου γιατί ξέρω ποσό αποκαρδιωτικό είναι να ρίχνεις τόση δουλειά και στο τέλος να στραβώνει κάτι... Ευτυχώς όλα ΟΚ! Προχώρα άφοβα.
 
Ωραίος !! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι !.....
 
Εχθές η pacman πλακέτα επεστράφη στον φίλο Μάριο, αφού η οθόνη αποδείχθηκε 100% λειτουργική. Έχω αδειάσει την καμπίνα από τα πάντα.

Σειρά τώρα έχει η διαμόρφωση της καμπίνας, η αγορά J-Pac, buttons και joystick.

Θα ενημερώνω το νήμα για όποιες εξελίξεις. Αν και τα βήματα όπως έχω αναφέρει θα είναι αργά.

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας!
 
...κι εμείς σε ευχαριστούμε για τα updates ! Να ξέρεις ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες το τελικό αποτέλεσμα θα σε αναταμείψει ;) ....Keep walking ! :D
 
Καλησπέρα σας.

Το μόνο που κάπως με ανησυχεί, είναι το βάψιμο της μελαμίνης. Όπου και αν ρωτάω μου λένε ότι δεν βάφετε. Και όταν τους απαντάω ότι δεν γίνετε να μην βαφτεί μου λένε, τρίψε την καλά με γυαλόχαρτο... και όσο κρατήσει.

Έχει κανείς εμπειρία από βάψιμο μελαμίνης; Όχι να έχει βάψει πρόσφατα, αλλά παλαιότερα, έτσι ώστε να καταλάβω την αντοχή στον χρόνο και στα χτυπήματα. Αυτό το "και όσο κρατήσει" με προβληματίζει.

Την καμπίνα θα την βάψω με πιστόλι βαφής. Ηλεκτρικό ή αέρος.

Ευχαριστώ.
 
Κοίτα, κατά κανόνα δε βάφεται γιατί πάνω στο νοβοπάν έχουν πρεσάρει φίλμ.

Θα πάρεις ένα χοντρό γυαλόχαρτο και θα το τρίψεις πολύ καλά. Θα καθαρίσεις έπειτα καλά την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανάκι. Ασταρώνεις με αστάρι μετάλλου αφήνεις να στεγνώσει καλά και ξανα τρίβεις.

Αφού θα βάψεις με πιστόλι τότε πάρε χρώμα λάκας.

Να ξέρεις όμως αν χτυπηθεί θα έχεις σκασίματα σε κείνο το σημείο.
 
Yπάρχει και η λύση να κολλήσεις μαύρο αυτοκόλλητο που θα κάτσει καλά αφού υπάρχει μελαμίνη. Σίγουρα είναι μακράν πιο ακριβή λύση. Βέβαια σε πλήρη μαύρο χωρίς άλλα χρώματα (γραφικά), το κόστος εκτύπωσης έχει διαφορά, για δες το.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το αυτοκόλλητο το ξεχνάμε γιατί η καμπίνα δεν θα γίνει μαύρη. Το μόνο μαύρο που θα υπάρχει στην καμπίνα θα είναι το coinbox, το joystick, τα buttons, τα ηχεία (βρήκα θωρακισμένα), τα αλουμινένια κάθετα σιρίτια και ο χώρος της οθόνης... κάτω από το τζάμι. Τα πλαϊνά δηλαδή δεν θα είναι μαύρα. Με λίγα λόγια όπου υπάρχει μελαμίνη, θα βαφτεί.

Αλλά με αυτά που μου λέτε, προβληματίζομαι...

Βέβαια σε μια τέτοια κατασκευή ψάχνεις όχι μόνο για την οικονομικότερη λύση, αλλά και την πιο σωστή.

Θα ρωτήσω και μια τιμή για αυτοκόλλητο μονόχρωμο να πάρω μια ιδέα. Επίσης έχω και κάποια κομμάτια με μελαμίνη να κάνω και ένα test στο βάψιμο.

Ευχαριστώ!
 
Πίσω
Μπλουζα