Μετά από πολύ καιρό κ πάλι εδώ, καλησπέρα σε όλους.
Διάβασα τα σχόλια κ δε μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα πως η υιοθεσία, κ μάλιστα στις αρχές του 20ου αιώνα, μπορεί να είναι εμπόδιο σε έναν μελλοντικό γάμο μεταξύ ενηλίκων, όταν ακόμα κ στη σημερινή εποχή ο νόμος 2447/1996 που αφορά τις υιοθεσίες κ ισχύει στη χώρα μας, λέει στο άρθρο 1576 ότι αν υπάρξει γάμος μεταξύ του θετού γονέα κ του θετού τέκνου τότε αυτοδικαίως λύνεται η υιοθεσία και αίρεται αναδρομικά η σχέση που απορρέει από αυτήν. κ λογικό διότι δε μπορεί δυο άνθρωποι να είναι ταυτόχρονα παντρεμένοι κ να έχουν κ σχέση υιοθεσίας, προσέξτε όμως κάτι πολύ σημαντικό ο νόμος δεν ακυρώνει τον γάμο τους, ούτε τους πάει κατηγορούμενους για αιμομιξία αλλά ακυρώνει κ μάλιστα αναδρομικά τη σχέση της υιοθεσίας, δλδ δεν υπήρξε ποτέ υιοθεσία. Επίσης μην ξεχνάμε τις ηλικιακές προϋποθέσεις δλδ από ποια κ έως ποια ηλικία μπορεί κάποιος να υιοθετήσει κ ποια θα πρέπει να είναι η μίνιμουμ διαφορά ηλικίας μεταξύ του θετού γονέα κ του θετού τέκνου, κάτι τέτοιο ίσχυε κ την εποχή που έγινε η υιοθεσία της Καντυ, όταν λοιπόν η πολιτεία διαπιστώνει οτι έχουν παραβιαστεί οι προϋποθέσεις τότε ακυρώνει την υιοθεσία, δλδ η Καντυ δε θα έπρεπε καν να ζητήσει του Αλμπερτ να λύσει την υιοθεσία η να το κάνει ο ίδιος, η υιοθεσία θα έπρεπε να λυθεί αυτόματα από την πολιτεία γιατί έχουν παραβιαστεί οι ηλικιακές προϋποθέσεις. Αυτά για τα περί υιοθεσίας, καλά για τα περί αιμομιξίας δε θα κάτσω να το σχολιάσω η ίδια η λέξη αποκλείει τέτοια κατηγορία στη σχέση Καντυ-Αλμπερτ όπως κ στη σχέση Τζάρβις-Τζούντι. Αν κ κατά το μακρινό παρελθόν υπήρξαν νόμιμα, ηθικά κ ευλογημένη από εκκλησία τέτοιοι γάμοι πχ γαλαζοαίματων κλπ.
Όσον αφορά την υπερβολή της παιδεραστίας, είναι εξοργιστική κατηγορία κ θα την σχολιάσω για να την καταρρίψω, θα αναφερθώ στη σχέση Καντυ-Αλμπερτ το ίδιο ομως ισχύει κ για τη σχέση Τζάρβις-Τζούντι, όμως πριν συνεχίσω θέλω να ρωτήσω την domniki, πιστεύεις οτι οι Αλμπερτικες εγκρίνουν την παιδεραστία ή την αιμομιξία? Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, πιστεύω οτι όποιος κρίνεται ένοχος για παιδεραστία/παιδοφιλια κλπ η τιμωρία θα έπρεπε να ήταν ο ευνουχισμός του κ πάρα πολλές ώρες κοινωνικής εργασίας (έτσι ανοίγεις αντιπυρικές ζώνες στα δάση μας όχι να τους ταΐζουμε κ από πάνω). Στο θέμα μας τώρα, ο Αλμπερτ δεν ερωτεύτηκε την καντυ όταν την συνάντησε στο λόφο, έγινε το αντίθετο, από εκείνη την μέρα η Καντυ δεν ξεχνά τον πρίγκιπα. Αν ο Αλμπερτ ερωτευόταν την Καντυ όταν την έσωσε στο ποτάμι θα το θεωρούσα μεμπτό γιατί ο Αλμπερτ είναι 20-22 κ η Καντυ 13 αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, δεν την ερωτεύεται ούτε την περίοδο που συναντιούνται στο Λονδίνο, ο Αλμπερτ ερωτεύεται την Καντυ την περίοδο που έχει αμνησία, η αμνησία έβαλε πολλά πράγματα σε τάξη στην σχέση Αλμπερτ-Καντυ, εκείνη την περίοδο η Καντυ είναι ενήλικη, φαίνεται άλλωστε κ από το γεγονός οτι η σχέση τους σκανδάλισε τους γείτονες για το ότι ήταν ανύπανδροι που έμεναν μαζί κ όχι οτι ένας μεγάλος άνδρας είχε σχέση με ένα παιδί, σε ποιο σημείο εντοπίζεις την παιδεραστία λοιπόν?
Όταν ήμουν στα 23 μου χρόνια έκανα δεσμό με τον παιδικό φίλο του αδελφού μου, η διαφορά ηλικίας που είχαμε ήταν 8 χρόνια, με γνώριζε δλδ από μικρή, δεν με είδε ερωτικά όταν ήμουν παιδί, άλλωστε κ αυτός παιδί ήταν κ αδιαφορούσε για έμενα όπως κ εγώ γιαυτον ο καθένας το παιχνίδι του, ούτε όταν ήμουν έφηβη δεν υπήρξε έλξη ο ένας για τον άλλον, άλλωστε ψάχναμε για τελείως διαφορετικά πράγματα, όταν μετά από 5-6 χρόνια που είχαμε να ιδωθούμε συναντηθήκαμε υπήρξε σπίθα, η έλξη, η έλξη ενός άντρα από μια γυναίκα, όχι από ένα παιδί, πιστεύεις domniki οτι έκανα δεσμό με έναν παιδεραστή? Θεωρείς οτι αν κάποιοι γνωρίζονται απο μικρή ηλικία δεν μπορούν σε ενήλικη πλέον φάση να έχουν δεσμό? Ποιο είναι το μεμπτό σε αυτό? Σίγουρα πάντως αυτό δεν είναι παιδεραστία.
Νομίζω οτι πριν κατηγορήσεις όποιο μυθιστόρημα διαβάσεις για παιδεραστία θα πρέπει να μάθεις τον ιατρικό ορισμό της, ο άρρωστος αυτός άνθρωπος (παιδεραστής) ΔΕΝ ερωτεύεται το θύμα του, δεν αναπτύσσει συναισθήματα στοργής ή αγάπης μόνο έλξη νιώθει, έλκονται συνήθως από κορίτσια κυρίως προεφηβικής ηλικίας δλδ κάτω των 13 ετών κ αυτός να είναι μεγαλύτερος των 16 ετών. Επίσης έχει ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες η ηβηφιλία που είναι αυτή που είπα πριν, η νηπιοφιλια κ η εφηβοφιλια δλδ έλξη προς άτομα εφηβικής ηλικίας και νεαρά άτομα δλδ 15-19 ετών, η οποία όμως δε θεωρείται διαστροφή (πχ Μακρόν, Κορκολής κ.α.) ειδικά απο τη στιγμή που υπάρχει συναίνεση. Τίποτα δεν ισχύει από τα πάρα πάνω στις δυο ιστορίες που κατηγορείς για παιδεραστία, ούτε ο Αλμπερτ αλλά ούτε κ ο Τζαρβις έλκονται από τα παιδιά Καντυ κ Τζουντι, κ οι δυο αναπτύσσουν συναισθήματα προς ενήλικα άτομα κ το σημαντικότερο υπάρχει συναίνεση κ ανταπόκριση σε αυτά τα συναισθήματα, κάτι που δεν ισχύει για τον παιδεραστή.
Κάτι τελευταίο, domniki μην κρίνεις με τα σημερινά δεδομένα εποχές 100 ετών πριν, το ποια είναι η παιδική ηλικία κ τα δικαιώματα τους θεσπίστηκαν μόλις τη δεκαετία του 70 κ μετά, κυρίως από διεθνής συμβάσεις που υιοθετήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Κ μην αγνοούμε οτι το προσδόκιμο ζωής στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν 36-40 χρόνια, ποια πιστεύετε ήταν η ηλικία ενηλικίωσης κ η σωστή ηλικία γάμου σε αυτές τις εποχές? Στις αρχές του 19ου αιώνα ο κόσμος παντρευόταν κατά μέσον όρο στα 17-20, καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα που είναι τα 28-29 κ όλο κ αυξάνετε, γιαυτο η γιαγιά μου στα 17 της είχε ήδη φέρει στον κόσμο τον μπαμπά μου, κ η διαφορά ηλικίας με τον παππού μου ήταν 10 χρόνια, ποτέ δε κατηγορήθηκε για παιδεραστής, παντρευόντουσαν μικροί ώστε να μην αφήσουν ορφανά παιδιά κ απροστάτευτες τις οικογένειές τους, στη χώρα μας υπάρχει κ η παροιμία η μικρός μικρός παντρέψου...
Sorry για το σεντόνι αλλα η κατηγορία παιδεραστίας ήταν βαριά κ δε μπορούσα να γράψω κάτι μικρότερο. Ευχαριστώ όσοι είχαν την υπομονή κ το διάβασαν
Υ.Γ. domniki αυτό που είχε γράψει η Καντυ στον Άλμπερτ δε μπορεί να το είχε γράψει μια κόρη προς τον πατέρα της, ούτε καν στον φίλο της η τον αδελφό της, εγώ θα το είχα γράψει σε κάποιον που αγαπάω περισσότερο απο τον εαυτό μου, κάποιον που είμαι τρελά ερωτευμένη, που τον λατρεύω, αυτά τα λόγια δε μπορεί παρά να τα γράφει μια ερωτευμένη προς το πρόσωπο που αγαπάει...
Oh, Albert...It is wonderful to live! Wow! I can't sleep tonight! I'm so excited to think what happens tomorrow! When the door is knocked, then you might be there, Albert! I'm so grateful to my parents. Because if they didn't leave me at Pony's Home, I would not have met Albert