Rakeesh
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 1.885
Συνειδητοποιησα την υπαρξη της αναγεννησης 80ς, οποτε συνδυασα στο μυαλο μου τη μοντερνα μουσικη synthwave, που συνοδευονται με σχετικα graphic art που εβλεπα και ακουγα εδω κι εκει τα τελευταια χρονια.
Εχω παρατηρησει ομως το εξης: στις συγκεκριμενες γραφικες αναπαραστασεις και βιντεακια παιζουν αρκετα επαναλαμβανομενα στοιχεια και "συμβολα" που μου φαινονται γνωριμα, αλλα δεν μπορω να εντοπισω στις αναμνησεις μου, και θα με ενδιεφερε να μαθω την προελευση τους, δηλ αν εχουν οντως χρησιμοποιηθει τη δεκαετια του 80 απο γραφιστες η μουσικους.
Τα κοινα στοιχεια που βλεπω ειναι
Ηαπορια μου λοιπον ειναι αν αυτα τα στοιχεια εχουν χρησιμοποιηθει επανειλημμενα στο παρελθον τα οποια κοπιαρουν οι σημερινοι synthwavers, αν το Μαιαμι, με τους φοινικες κλπ αποτελουσε καποιο πολιτιστικο κεντρο στα 80ς και το χρησιμοποιουν σαν αναφορα τωρα.
Εχω παρατηρησει ομως το εξης: στις συγκεκριμενες γραφικες αναπαραστασεις και βιντεακια παιζουν αρκετα επαναλαμβανομενα στοιχεια και "συμβολα" που μου φαινονται γνωριμα, αλλα δεν μπορω να εντοπισω στις αναμνησεις μου, και θα με ενδιεφερε να μαθω την προελευση τους, δηλ αν εχουν οντως χρησιμοποιηθει τη δεκαετια του 80 απο γραφιστες η μουσικους.
Τα κοινα στοιχεια που βλεπω ειναι
- Ενα σκοτεινω ψηφιακο τοπιο που αποτελειται απο τετραγωνακια (grid) και βουνα στο βαθος
- Ενα ηλιοβασιλεμα, οπου το ντεγκρνταρισμα του ηλιου γινεται με διακεκομμενες γραμμες
- Φοινικοδεντρα που παραπεμπουν σε Καλιφορνια, Λος Αντζελες, Μαιαμι η κατι τετοιο
- Χλιδατα ρετροφουτουριστικα αυτοκινητα (τυπου DeLorean) που παλι μου παραπεμπουν σε Μαιαμ
- Ενα πρασινο αναποδο τριγωνο
Ηαπορια μου λοιπον ειναι αν αυτα τα στοιχεια εχουν χρησιμοποιηθει επανειλημμενα στο παρελθον τα οποια κοπιαρουν οι σημερινοι synthwavers, αν το Μαιαμι, με τους φοινικες κλπ αποτελουσε καποιο πολιτιστικο κεντρο στα 80ς και το χρησιμοποιουν σαν αναφορα τωρα.