Ερωτηση για το WinVice

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Πριν καποια χρονια ειχα κατεβασει μια περασμενη εκδοση του WinVice. Προσφατα ειπα να δοκιμασω παλι παιχνιδια του C64 και το θυμηθηκα. Επι τη ευκαιρια ειπα ας κοιταξω μηπως εχει βγει καποια καινουργια εκδοση. Ειδα οτι οντως εχουν βγει αναβαθμισεις, αλλα η αναπτυξη εχει αλλαξει δρομο: εχει "καταργηθει" κατα καποιο τροπο το WinVice καθως και πορτς καποιων λειτουργικων συστηματων, αλλα παρολαυτα εξακολουθει να αναπτυσσεται για Windows. Τελος παντων οπως τα "εξηγουσε" δεν καταλαβα ακριβως τι εγινε και τι σημαινουν ολα αυτα στην πραξη (αν ξερει κανενας, ας μου πει).

Κατεβαζω λοιπον το binary port για Windows και με εκπληξη μου ειδα οτι ενω η εκδοση που ειχα ειναι 36ΜΒ στο σκληρο, η καινουργια ειναι γυρω στα 200!! Ενας απο τους λογους ειναι οτι πλεον η εφαρμογη θα βασιζεται στο GTK3 και μαζι με αυτην κατεβαζεις ολο το υποσυστημα.

WTF τι γινεται εδω; Για να αναβαθμισω την εφαρμογη πρεπει να κατεβασω ολο το γραφικο υποσυστημα; Αυτος δεν ειναι ο ορισμος του bloatware?
 
Να πω και εγω τον πονο μου.

Γκρινια on

Ποτε δεν με βολεψε το C64/128 emulation. Δεν βρηκα ποτε εναν αντιστοιχο Spectaculator, εναν Altirra, εναν Caprice να κανω τη δουλεια μου τακα τακα.

Ακομα και το RetroArch core του VICE ειναι δυσχρηστο και ασχημο.

Και η παραδοση του δυσκολου Commodore emulation συνεχιζει με τον WinUAE οπου ο δημιουργος (δικαιωμα του) κανει οτι γουσταρει και δεν συμβιβαζεται με κανενα emulation standard (πχ ρημαδο shaders!) και πρεπει να σου βγει το λαδι να στησεις στο περιπου scanlines στην αναλυση σου. Αν τυχει και παρεις καμια νες καρτα/οθονη και αλλαξεις αναλυση, ξανα απο την αρχη...

/Γρiνια off
 
Βασικα που χρησιμοποιουνται τα shaders στα γραφικα της Αμιγκα;
 
Βασικα εννοω να μπορω να βαζω εναν CRT shader (βλεπε RetroArch) χωρις να χρειαζεται να φαω 3 μερες πειραματα και καντηλια
 
Η αλήθεια ότι o WinVICE είναι χάλια αν θες και CRT emulation, σε full screen οι scanlines πανε αλλου για αλλού, ενώ πρέπει να διαλέγεις αναλύσεις και ένα σωρό περίεργες ρυθμίσεις σκόρπιες εδώ κι εκεί, κάτι true 1541 λεει και δεν συμμαζεύεται.

Οσον αφορά τον WinUAE η αλήθεια είναι όντως ο δημιουργός κάνει ότι του κατέβει και ότι του λένε διάφορα fanboys στο English Amiga Board. Όπως screenshots (!) στο κάθε configuration, κάτι DX11 shaders όταν δεν δουλεύουν ουτε στο DX9 σωστά και πολλά άλλα. Επίσης δεν τον ενδιαφέρει μια core για Retroarch  (θα πρέπει να κάνει port σε OpenGL που ποτέ δεν δούλεψε σωστά στον WinUAE) η πιο απλά πράγματα να βάλει ένα μενού για καναπεδάτο gaming που θα διαλέγεις adf με το χειριστήριο  αντί να πρέπει να σηκωθείς να πατήσεις f12 και όλα τα υπόλοιπα. Και το πιο απλό ένα μινιμαλ version με Α500 emulation σεταρισμένο με μικρές απαιτήσεις όπου δεν θα χρειάζεσαι i5 για να παίξεις, παίζαμε WinUAE και με Pentium 3 πιο παλιά. Η απάντηση αν ζητήσεις κάτι τέτοιο πάντα είναι ....πάρε πιο καλό PC.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα