Ερωτηση για whdload game installer

Σύμφωνοι, κατακριτέα η πειρατέα. Άσε που όμως original games δεν βρίσκεισ πλέον για Amiga. Κάποια κυκλοφορούνε στο ebay σε καλές τιμές ενώ πάλι κάποια γνωστά παιχνίδια του παρελθόντως τιμολογούνται εξωφρενικά υψηλά. Οπότε, για παλιά παιχνίδια είναι μία λύση. Όχι όμως ότι σπονσάρουμε την πειρατεία. Ότι βρίσκεις αγόρασε το original. Εξάλλου, όπως ειπώθηκε άλλη η χάρη του original!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποια πειρατεια, υπαρχει κανεις που πουλάει παιχνιδια αμιγκα και δεν το ξερω?

Τα παιχνιδια που αναφερω ΕΓΩ οτι μπορουν να κατεβαστουν ειναι απο νομιμο

download, δηλαδη ελευθερα. Οι περισσοτερες εταιριες (οπως η ΤΕΑΜ 17) επιτρεπουν την διανομη τους.

Οσο για το dvd που ανεφερα, ειναι η συλλογες για CD32, που στην πραγματικοτητα περιεχουν παιχνιδια whdload.

Για αυτες τις συλλογες,που ολοι εχουν, ΝΟΜΙΖΩ οτι τα παιχνιδια που περιεχουν ειναι ελευθερα, αλλα επειδη

δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι νομιμες, ας με διορθωσει καποιος που ξερει 100%.
 
κοιτάχτε, μόνο το 10% είναι νόμιμο, αλλά μην τρελενόμαστε κιόλας για αναφορές σε έτοιμα whdload παιχνίδια. Εδώ δεν έχει πρόβλημα αυτός που έχει το site του πρώτο-πρώτο στο search του google, θα αποκτήσουμε/δημιουργήσουμε εμείς με τις αναφορές που γίνανε ότι υπάρχουν έτοιμα για κατέβασμα; Ούτε λινκς ούτε οδηγίες δόθηκαν στο thread.

Tώρα το αν "επιβεβαιώθηκε" ότι υπάρχουν για κατέβασμα δεν σημαίνει και τίποτα... εννοείται ότι υπάρχουν!
 
Συγγνώμη αλλά θα τρελαθώ τελείως...

Οι περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν την ελεύθερη διανομή των παιχνιδιών τους; Από που προκύπτει αυτό τη στιγμή που οι περισσότερες δεν υπάρχουν πια; (χωρίς φυσικά να χάσουν τα δικαιώματα οι δημιουργοί). Επέτρεψαν οι LucasArts και η Sierra πχ. τη διανομή των παιχνιδιών τους; Πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ εξαιρέσεων (πχ. Cinemaware, Team 17, Core και ANCO από την οποία έχω πάρει εγώ ο ίδιος άδεια) δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δημόσια διαφήμιση / πρόταση για ανταλλαγή ή αντιγραφή οπτικοακουστικού υλικού που ενδέχεται να είναι copyrighted ή να εμπίπτει γενικότερα σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Από τους κανονισμούς του GRM. Λέει πουθενά ότι αν πχ. δυσκολεύεσαι να βρεις ένα παιχνίδι original τότε αλλάζει το πράγμα; Δηλαδή πάμε να καταντήσουμε όπως τα υπόλοιπα forums που κολλάνε μια ταμπέλα "abandonware" σε οτιδήποτε είναι πλέον δεκαετίας και θεωρούν πως καθάρισαν; Copyright σημαίνει copyright, δεν είναι ένα λάστιχο που το διαμορφώνουμε όπως μας βολεύει.
 
Μα οπως ειπε ο keropi, απλα ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ οτι υπαρχουν ετοιμα στο δικτυο,

οπως μπορω να αναφερω οτι στο δικτυο υπαρχουν οπλα, ναρκωτικα, ακομα

και το dvd της Τζουλιας. Εγω ηξερα καποιες μεγαλες εταιριες της αμιγκα,

οπως η ΤΕΑΜ 17, Psygnosis κτλ οτι τα ειχαν ελευθερα.

Λοιπον για να μην το ζοριζουμε το θεμα, ας κανει ο καθε ενηλικας

οτι θελει.
 
Καλώς. Απλά καταθέτω προς κάθε ενδιαφερόμενο τον αποτροπιασμό μου στη φράση "Δεν χρειάζεται το original αφού μπορείς να το κατεβάσεις έτοιμο από το internet".
 
Φιλε Αλκη, δεν ξερω αν αναφερεσαι στον keropi (ή σε εμενα),

ουτε θελω να το παιξω δικηγορος του, αλλα η αξια του original ειναι στα παρελκομενα του, οπως κουτι, βιβλιαρακι κτλ.

Δυστυχως οταν καποιος θελει να παιξει "εδω και τωρα" π.χ. turrican, θα το κατεβασει

απο το δικτυο. Αν θελει το παιχνιδι για να το εχει, ισως το αγορασει αυθεντικο.

Ελαχιστοι εχουν αυθεντικα παιχνιδια, για αμιγκα, ας κανουμε για πλακα μια δημοσκοπιση, και θα δουμε οτι ειναι λιγοτερο απο 5% εδω μεσα.

Εγω προσωπικα εχω αγορασει τα πολλα αυθεντικα παιχνιδια αμιγκα που εχω,

αφου πρωτα τα εχω παιξει απο κοπιες.
 
Όλα αυτά που λες (τα οποία ΙΣΧΥΟΥΝ) είναι εκτός θέματος.

Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα forum με πολύ συγκεκριμένη θέση σχετικά με την πειρατεία, και η θέση του αυτή είναι που γουστάρω πολύ και ξημεροβραδιάζομαι σε αυτό. Διότι ήξερα ότι θα μπω εδώ μέσα και δεν θα διαβάσω τις κουτουράδες που διαβάζω σε όλο το υπόλοιπο Internet από κόσμο που θεωρεί την πειρατεία αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, και το να κατεβάζεις το Bubble Bobble γροθιά στο κατεστημένο των πολυεθνικών. Δεν είμαι αφελής να μην ξέρω τι συμβαίνει γύρω μου, απλά θεωρώ πως εδώ μέσα τουλάχιστον μιλάμε διαφορετικά (το τι κάνει ο καθένας προσωπικά είναι δικό του θέμα και δεν με αφορά). Ας κατεβάσει ο καθένας ό,τι γουστάρει αλλά όχι να βαφτίζουμε το μοσχάρι ραδίκι για να μην χαλάει η νηστεία.
 
ΜΑλλον ορισμενοι εχουν ξεχασει οτι οι εταιρειες που πουλουθσαν αυτα τα παιχνιδια πλεον δεν υπαρχουν ειτε δεν ασοχλουντε με το θεμα AMIGA...οποτε αν μου τα δωσει ο χ φιλος μου ειτε σε δισκετες ειτε σε adf ειτε σε dhload που υποψην εχω γνησιο κλειδι δεν νομιζω οτι θα πειραξει κανεναν!

υποψην για να μην παρεξηγουμαστε πειρατια σημαινει να αγορασω λοιπον απο τον φιλο ταδε την ταδε αντιγραμενη δισκετα!!!

αυτο που εκανα αναγκαστικα το 1995 για την amiga 600 που ειχα τοτε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έλεος... τα παρατάω.
 
Πειρατεια ειναι η καθε λογης διακινηση copyrighted υλικου - δεν εχει σημασια αν αγορασες κοπιες ή αν τις κατεβασες

Τα "Δικαιωματα του δημιουργου" στην Ευρωπαικη Ενωση εχουν διαρκεια 70 ετων. Αρα ΟΛΟ το παραχθεν software απο τον καιρο του Νωε εχει ακομα copyright. Αν καποια εταιρεια ευθαρσως δηλωσει οτι συγκατατιθεται στο να διακινηθουν τα προγραμματα της ελευθερα - δεν σημαινει οτι αναιρει τα δικαιωματα της πανω σε αυτα.

Στο παρον thread δεν δωθηκαν links - ok - αλλα οι οποιες αναφορες σε παιχνιδια που "δωθηκαν" ή οτιδηποτε αλλο σχετικο ειναι εκτος των κανονισμων λειτουργιας του retromaniax και σας παρακαλω να το σταματησουμε εδω.
 
σορρυ κιολας αλλα δεν ειπαμε τιποτα..

ο καθενας μπορει να κατεβαζει οτι θελει πιστευω απο οποιοδηποτε site για αυτο και το καθε σπιτι εχει πλεον internet μια χρηση του ειναι και αυτη και ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας! απλα δεν πρεπει γνωμη μου παντα να βαζουμε στο σακι της πειρατειας ολον τον κοσμο...
 
Ο κλέφτης που πεινάει είναι το ίδιο κλέφτης με τον Arsen Lupin, και ο Idi Amin είναι το ίδιο φονιάς με τον Μπάμπη απο τα Τρίκαλα.

Όσο και να δικαιολογούμε το γιατί, το ίδιο πειρατές είμαστε οπότε στο ίδιο σακί θα πάμε (παρέα με ενα ψαλίδι, ενα σπασμένο μπουκάλι και μια λυσσασμένη γάτα).

Εχει ξαναγίνει πολλάκις η συζήτηση για την πειρατεία, εχουμε συμφωνήσει οτι διαφωνούμε, και οτι δεν εχει νόημα να ξαναγίνεται και κύριώς οτι δέν είναι εδω ο χώρος.
 
Και ομως, ειπατε αρκετα :)

Ο καθενας για το τι κανει σπιτι του ειναι υπευθυνος ο ιδιος - τωρα, το αν μπορει να κατεβαζει οτι θελει και απο οπου θελει, φυσικα ναι, αλλα αν αυριο τον μπουζουριασουν, δεν θα θελα να μαι μπροστα οταν πει το παραπανω επιχειρημα στον Εισαγγελεα.

Στα δικα μας τωρα - οπως ειπε και ο Αλκης πριν - ο κανονισμος του φορουμ ειναι σαφης.

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δημόσια διαφήμιση / πρόταση για ανταλλαγή ή αντιγραφή οπτικοακουστικού υλικού που ενδέχεται να είναι copyrighted ή να εμπίπτει γενικότερα σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Διαβασαμε ομως εδω, τα παρακατω


Δεν χρειαζεται καμια δισκετα, installers, script κτλ, απλα βρισκειςκαι κατεβαζεις ετοιμο το παιχνιδι (π.χ. new zealand story), απο το ιντερνετ.

Στο φακελο εχει μεσα τα παντα, το slave, τα περιεχομενα των δισκετων

και οτι αλλο θες, οπως το manual, το readme, τα cheats κτλ.

Ανοιγεις το φακελο, κλικαρεις το εικονιδιο και παιζεις.
αυτο δεν ειναι διαφημιση/προταση χρησης παρανομα αποκτηθεντος copyrighted υλικου ?


Και τα παιχνιδια που σου εδωσα σε DVD ειναι ετοιμαπαιζουν με απλο κλικ.
αυτο δεν ειναι δημοσια διαφημιση/προταση χρησης παρανομα αποκτηθεντος copyrighted υλικου ?

Ποια πειρατεια, υπαρχει κανεις που πουλάει παιχνιδια αμιγκα και δεν το ξερω?Τα παιχνιδια που αναφερω ΕΓΩ οτι μπορουν να κατεβαστουν ειναι απο νομιμο

download, δηλαδη ελευθερα
Εξηγησα λοιπον στο προηγουμενο post μου - οτι πειρατεια δεν ειναι μονο η πωληση αλλα και η διακινηση. Δεν υπαρχουν νομιμα downloads copyrighted υλικου - εκτος και αν τα δινει η ιδια η εταιρεια παραγωγης τους.


ΜΑλλον ορισμενοι εχουν ξεχασει οτι οι εταιρειες που πουλουθσαν αυτα τα παιχνιδια πλεον δεν υπαρχουν ειτε δεν ασοχλουντε με το θεμα AMIGA...οποτε αν μου τα δωσει ο χ φιλος μου ειτε σε δισκετες ειτε σε adf ειτε σε dhload που υποψην εχω γνησιο κλειδι δεν νομιζω οτι θα πειραξει κανεναν!
Κανεις δεν το ξεχναει αυτο - αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εισαι νομιμος να κατεβασεις την οποια κοπια επειδη δεν υπαρχει το πρωτοτυπο. Επισης η γνωστη καραμελα οτι αφου εχω το πρωτοτυπο τοτε δικαιουμαι να παιζω με ενα αντιγραφο που κατεβασα ή μου εδωσαν - ΔΕΝ ισχυσε ποτε. Ο νομος ειναι σαφης - μπορεις να χρησιμοποιησεις μια κοπια που εφτιαξες απο το ΔΙΚΟ σου original παιχνιδι και μονο για χρηση απο εσενα. Γιαυτο και πληρωνεις ενα μικρο "καπελο" οταν αγοραζεις μια συσκευη cdr dvdr κλπ.
Ξαναλεω λοιπον - οτι ναι ο καθενας κανει οτι θελει σπιτι του - αναλαμβανωντας και τις οποιες ευθυνες του - αλλα εδω στο retromaniax τετοιες συζητησεις ειναι εκτος του κανονισμου λειτουργιας μας.
 
ΟΚ ειπαμε πολλα εχω ακουσει και διαφορα οτι καποιους εχουν συλλαβει που ειχανε τετοιου ειδους site..και δινανε τετοιου ειδους υλικο! οκ!!!

εσεις ειδατε να συλαβουν εναν χρηστη επειδη κατεβαζε στο σπιτι του το οτιδηποτε??

γιατι αυτο στην ελλαδα δεν το εχω δει ακομα!
 
Νομίζω ότι πράγματι το νήμα ξέφυγε από τον σκοπό του. Εγώ απλώς ρώτησα εάν γίνεται εύκολα να φτιάξω ένα whdload installation από το New Zealand Story το οποίο έχω σε original δισκέτα της OCEAN.

Δεν θα πω άλλα περί πειρατείας!!!
 
georarg είπε:
ΟΚ ειπαμε πολλα εχω ακουσει και διαφορα οτι καποιους εχουν συλλαβει που ειχανε τετοιου ειδους site..και δινανε τετοιου ειδους υλικο! οκ!!!
εσεις ειδατε να συλαβουν εναν χρηστη επειδη κατεβαζε στο σπιτι του το οτιδηποτε??

γιατι αυτο στην ελλαδα δεν το εχω δει ακομα!
Αν θες να το δείς είναι έυκολο.

Αρκεί μια καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
@ paspartoo ειπα να μην το συνεχισω, οπως μας παρακαλεσες πριν καποια ποστ αλλα

Παράθεση:

Δεν χρειαζεται καμια δισκετα, installers, script κτλ, απλα βρισκεις

και κατεβαζεις ετοιμο το παιχνιδι (π.χ. new zealand story), απο το ιντερνετ.

Στο φακελο εχει μεσα τα παντα, το slave, τα περιεχομενα των δισκετων

και οτι αλλο θες, οπως το manual, το readme, τα cheats κτλ.

Ανοιγεις το φακελο, κλικαρεις το εικονιδιο και παιζεις.

Αυτα τα ετοιμα παιχνιδια υπαρχουν και στο επισημο whdload site και ειναι νομιμα. Ειναι πολυ λιγα, και δεν ξερω αν μεσα σε αυτα ειναι και το new zealand story. Δεν μιλαω για το συνολο των παιχνιδιων. Αρα θα μπορουσε το μηνυμα να αναφερεται σε αυτα.

Παράθεση:

Και τα παιχνιδια που σου εδωσα σε DVD ειναι ετοιμα

παιζουν με απλο κλικ.

Οπως εγραψα και πιο πανω, το συγκεκριμενο δισκακι εχει τις συλλογες για το CD32, που νομιζω οτι ειναι νομιμες. Αν δεν ειναι, τοτε εκανα λαθος, δεν προκειται να ξανααναφερθω σε αυτες τις συλλογες.

Και για να τελειωνει το θεμα, επειδη φιλε paspartoo σε ξερω και με ξερεις,

δεν πιστευω να νομιζεις οτι το εκανα επιτηδες επειδη χαρισα ενα δισκακι με παιχνιδια, αλλα καλα κανεις απο την πλευρα σου, για να μην γινεται συνηθεια η ανταλλαγη υλικου (και μεσω του ρετρομανιαξ). Εγω απο εδω και περα δεν θα ξανααναφερθω σε ανταλλαγη software.
 
@Saulot τοτε οι μισοι Ελληνες θα πρεπει να καταγειλουν τους αλλους μισους!

χαχαχα

περα ομως απο το αστειο του πραγματος ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας!

τελος και διχως να θελω να θιξω κανεναν σταματω εδω την κουβεντα...
 
Georarg αν δεν θες να θίξεις κανένα σταμάτα να επαναλαμβάνεις ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να μιλάς για τον εαυτό σου. Προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε κάποια πράγματα αλλά με τίποτα δεν καταλαβαίνεις ότι το παρόν forum έχει κάποιους κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται, ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων. Και επαναλαμβάνω πως ακριβώς οι κανόνες αυτοί είναι που με έκαναν να γίνω τακτικό μέλος σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ελληνικά fora, γιατί έχω σιχαθεί να διαβάζω αηδίες για δήθεν ελευθερίες, δικαιώματα, δημιουργία που ανήκει σε όλους και άλλες φαιδρότητες. Φτάσαμε στο σημείο να κλείνει πειρατικό site και να ξεσπούν διαμαρτυρίες λες και καταπατήθηκε το άσυλο του Πολυτεχνείου. Αλλά τι λέω, εδώ σε συνάντηση του GRM ήρθε κάποιος και μου είπε κατάμουτρα "δεν έχω παίξει το παιχνίδι σου γιατί δεν βρήκα να το κατεβάσω". Τι να περιμένω λοιπόν όταν ο άλλος δεν έχει καν επαρκή νοημοσύνη ώστε να καταλάβει τα βασικά; Ας πιστεύει ό,τι θέλει ο καθένας αλλά έστω εδώ μέσα ας τηρεί τους κανόνες που υπακούμε όλοι.
 
Πίσω
Μπλουζα