Θεία Λένα
RetroJunkie
- Αντιδράσεις
- 4.613
Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφτηκαν σ αυτό το θέμα. Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση είναι πως πρόσφατα για άλλο λόγο έψαχνα εβδομαδιαία περιοδικά του ΄80 και του ΄90 και διαρκώς έπεφτα πάνω σε εργατικά ατυχήματα ανηλίκων, κι όχι σπάνια αυτοκτονίες μικρών βιοπαλαιστών. Μια περίπτωση που μου έκανε κατάπληξη ήταν η ιστορία ενός 14χρονου που συντηρούσε τον στρατιώτη αδερφό του κι αυτοκτόνησε όταν ο πατέρας του του έγραψε πως χρειαζόταν χρήματα. Μια άλλη νεαρή ιερόδουλη δολοφονήθηκε στις αρχές του '80 στην Αθήνα, που πήγε σε ηλικία μόλις 10 (!!!) ετών για να εργαστεί ως υπηρέτρια.. Μόλις ενηλικιώθηκε βγήκε στο πεζοδρόμιο..
Δεκάδες τέτοιες ιστορίες στα περιοδικά της εποχής.. Ιστορίες πραγματικά απίστευτες για τα σημερινά δεδομένα, πάντως πραγματικότητα του τότε.. Είναι κι αυτή μια παράμετρος του θέματος χωρίς ασφαλώς να χαρακτηρίζει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, αλλά νομίζω κι οι ιστορίες αυτές παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον
Δεκάδες τέτοιες ιστορίες στα περιοδικά της εποχής.. Ιστορίες πραγματικά απίστευτες για τα σημερινά δεδομένα, πάντως πραγματικότητα του τότε.. Είναι κι αυτή μια παράμετρος του θέματος χωρίς ασφαλώς να χαρακτηρίζει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, αλλά νομίζω κι οι ιστορίες αυτές παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον