Ε.Π.Τ.Α 18 - Ιούνιος 1988

Δεν το πιστευω !!! εεε δεν το πιστευω !!!!
 
Αντε telamona η ευχη σου εγινε πραγματικοτητα! ;)

Μπραβο stee!! :)
 
τα "συγχαρητήρια" είναι μικρή λέξη !!!:rolleyes: :rolleyes:

ένα ανάλογο project είχα ξεκινήσει πολύ παλιά !!

θα βρούμε τα τεύχη ποτέ ??? :confused:

(δείτε παρακάτω...)
 
...ένα μεγάλο μπράβο στον stee και απο εμένα.

Ντρέπομαι που το λέω, αλλά το EΠΤΑ πολύ σπάνια το διάβαζα (το πολύ να είχα διαβάσει ένα-δύο τεύχη). :(

"Ξεφυλλίζοντας" το τεύχος αυτό, διαπίστωσα ότι είχε πάνω του κάτι το πολύ γνώριμο... κάτι που δεν το θυμόμουν παλιότερα (δεν είχα κάνει την "σύνδεση" τότε στο μυαλό μου...).

Οταν πλέον έφτασα στα reviews (όπου διάβασα και περί "thunder game"), δεν χώραγε αμφιβολία: το Sprite -ήταν- το EΠTA, ή τουλάχιστον η μετεξέλιξή του (τσέκαρα και την εκδοτική εταιρία - είναι η ίδια !!).

Αυτό πραγματικά δεν το θυμόμουν καθόλου, και ήταν μία πολύ-πολύ ευχάριστη "έκπληξη". Βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνω λάθος, και τα δύο περιοδικά να κυκλοφορούσαν για ένα πολύ μικρό διάστημα ταυτόχρονα (πράγμα που αυτόματα τα καθιστά "διαφορετικά"), αλλά δεν το νομίζω (οι guru των περιοδικών του χώρου, ας δώσουν ό,τι παραπάνω πληροφορίες έχουν !!).

Κάτι διάβασα σε αυτό το τεύχος ότι το ΕΠΤΑ θα επανακυκλοφορούσε με "νέο τίτλο". Μήπως όντως ο νέος τίτλος ήταν "Sprite" ;

Y.Γ.

...βρήκα μέσα και ένα προγραμματάκι του Σπύρου Παράσχη !! (ο γνωστός μας abyss απο το forum, αλλά και παλιότερα απο το PC Master).
 
Οπως τα λες ειναι φιλε μου Billy - το Sprite ακολουθησε το ΕΠΤΑ αλλα δυστυχως δεν τα καταφερε. :icon_cry:
 
...ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, telamonas :thumbup:

Υπάρχει και κάτι άλλο που με προβληματίζει...

Παλιότερα είχα αναφέρει ότι το Sprite απο κάποια στιγμή και έπειτα "συγχωνεύθηκε" με την Eλληνική Πλευρά των Personal Computers (ΕΠΤΡC).

Τελικά, για πόσο καιρό συνέχισε να εκδίδεται το Sprite μαζί με το ΕΠΤPC; Το ΕΠΤPC κυκλοφορούσε ήδη, όταν ήταν σε κυκλοφορία και το ΕΠΤΑ; ...μήπως η "ΑΝΑΔΡΑΣΗ" προόριζε το ΕΠΤPC για "διάδοχο" του ΕΠΤΑ, και όχι το Sprite; ...ή μήπως θέλησε να δημιουργήσει ταυτόχρονα δύο περιοδικά - ένα "σοβαρό" και ένα για games - για να πάρουν την θέση του ΕΠΤΑ;

...telamonas, στηρίζομαι στην πολύ καλή μνήμη σου (αλλά και στις ικανότητές σου ως retro-ντετέκτιβ !!) ώστε να σιγουρευτούμε 100% για την υπόθεση "ΕΠΤΑ" !!
 
Σας καλησπερίζω (λόγω ώρας). Ίσως κάποιοι να με θυμάστε, καθώς έγραφα στο ΕΠΤΑ, καθώς και στο SPRITE. Λάμπρος Ποταμιάνος. Έγραφα διάφορες στήλες σχετικές με hacking και assembly.

Τα περιοδικά δεν κυκλοφόρησαν παράλληλα, το SPRITE ήρθε και αντικατέστησε το ΕΠΤΑ αρκετά απρόσμενα. Θυμάμαι τον Ν.Γεωργιάδη που ρώταγε γνώμες για διάφορα ονόματα περιοδικών πριν καταλήξει στο SPRITE.

Στο εξοχικό μου έχω μια σεβαστή ποσότητα από τεύχη του ΕΠΤΑ καθώς και τεύχη του SPRITE. Ίσως και κάποια PIXEL. Δυστυχώς νομίζω πως τα MICROMAD βρίσκονται στην χωματερή Άνω Λιοσίων εδώ και πολλά χρόνια. Μια και βρήκα αυτό το site θα προχωρήσω στο scanning τις επόμενες ημέρες μπας και διασωθούν στο πέρασμα του χρόνου.

cheers
 
Καλώς ήρθες! Καλή παραμονή και περιμένουμε τα έργα σου εφόσον προχωρήσεις με το scanning. :)
 
Βρήκα στο σπίτι μου τα τεύχη 5, 6, 12, 13, 15, 18, 19. Τα υπόλοιπα είναι στο εξοχικόοοοοοοο. Μια μικρή γεύση

 
Kαλωσόρισες στην παρέα μας αγαπητέ Λάμπρο! Αναμένουμε με αγωνία τα σκαναρίσματά του προσωπικού σου Θησαυρού (με Θ κεφαλαίο). Πολύ πιθανόν μερικά από τα τεύχη αυτά να μη διασώζονται πια πουθενά αλλού...
 
Ωχ!!!Που είσαι telamona να δεις και να σου φύγει το καφάσι.....Λάμπρο και πάλι καλώς ήρθες..Περιμένουμε εκτός από τα σκαναρίσματα,και τις ιστορίες σου από τις ωραίες εποχές των home micros και των περιοδικών που δούλεψες...
 
Μου εχει ηδη φυγει το καφασι....Απιστευτο !!! :thumbup:

Περιμενω με ανυπομονησια τις επομενες μερες - να σαι καλα Λαμπρο :)

(και ενω θυμαμαι το ονομα σαν συντακτη του ΕΠΤΑ...μου χει κολλησει οτι σε ξερω και απο αλλου - θα το ψαξω παλι...το 4ο ΤΕΛ σου λεει κατι ?)
 
Είμαι ένα χρόνο πιο μικρός από εσένα, μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους, Πολυκλαδικό Λύκειο. Το 4ο ΤΕΛ που είναι? Παρεπιπτόντως, πλέον μένω στην Νέα Σμύρνη!

Μάγκες μόλις τελείωσα το σκανάρισμα του τεύχους 12. Που το κάνω upload?
 
Μαλλον τα χω μπερδεψει λογω ηλικιας - με τον Μιχαλη Μπελιβανακη (Jumpblock) ημασταν (σιγουρα χεχε) συμμαθητες στο 4 ΤΕΛ (Εξαρχεια) - παντως θα προσπαθησω να θυμηθω παλι.

Τωρα για το τευχος , αν δεν σου κανει κοπο το ανεβαζεις στο rapidshare πχ και απο κει το τσιμπαει ο aeon (και ολοι οι ανυπομονοι) και το ανεβαζει στον server.

Respect παντως , εισαι πολυ γρηγορος :thumbup:
 
χμμμ, τον Μιχάλη δεν τον γνώρισα ποτέ, από το περιοδικό τον διάβαζα. μού έφυγε ο τάκος με το σκανάρισμα. Όσο σκέφτομαι πόσα έχω ακόμα...
 
Λαμπρο καλως ορισες....ειμασταν γειτονακια απο οτι διαβαζω (και εγω Αμπελοκηπους μεγαλωσα...FTW!!! ;) )
 
...λοιπόν, είναι πλέον "καρατσεκαρισμένο", ότι οι Αμπελόκηποι αποτέλεσαν μεγάλο... "άντρο" των μετέπειτα retromaniax. :D

lpotamianos, σε καλοσωρίζω και εγώ με την σειρά μου, και σε ευχαριστώ για την προσφορά σου και τις πολύτιμες πληροφορίες σου - που σε συνδυασμό με αυτές του φίλου και ειδικού σε παλιά περιοδικά πληροφορικής telamonas, κάλυψαν το επίμαχο θέμα σχετικά με το Sprite και το παρελθόν του, στο ακέραιο. :thumbup:
 
Εγώ μόνο για βαζελοφωλιά τους ήξερα τους Αμπελόκηπους! :diablotin:
 
εγώ παρότι μεγάλωσα κοντά στη Λεωφόρο, ήμουν ΑΕΚ μικρός
 
Πίσω
Μπλουζα