perlastar
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 1.152
Η Ζήνα, (της οποίας το όνομα το έβγαλαν από τη δική μας λέξη "ξένος"), βγήκε ως spin-off της άλλης πετυχημένης σειράς Hercules: The Legendary Journeys (1995). Στον δεύτερο κύκλο της όμως, κατάφερε να ξεπεράσει σε τηλεθέαση τον Ηρακλή, και παρέμεινε έτσι για όσο καιρό προβάλλονταν και οι δύο μαζί. Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ζηλανδία, είχε συνολικά είχε έξι κύκλους, και στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Star στα μέσα 90's. Αρχικά προβαλλόταν βράδυ, γύρω στις εννιά, μετά βέβαια ακολούθησαν πολλές επαναλήψεις σε διάφορες ώρες. Η Lucy Lawless εννοείται ότι ήταν φοβερή επιλογή για το ρόλο της Ζήνα, και το σήμα κατατεθέν της ήταν η γνωστή πολεμική κραυγή, και το αρχαίο όπλο chakram, το οποίο το πετούσε κι επέστρεφε. Η Lawless εμφανίστηκε και στη σειρά Ηρακλής και ως Ζήνα και σε άλλους ρόλους, όπως και η συμπρωταγωνίστριά της Renee O'Connor στο ρόλο της Gabrielle, αλλά και άλλοι ηθοποιοί έκαναν εμφανίσεις και στις δύο σειρές, υποδυόμενοι τους ίδιους χαρακτήρες, ειδικά οι Ολύμπιοι Θεοί. Οι ιστορίες είχαν ως βασική τοποθεσία την Αρχαία Ελλάδα εννοείται, αφού και η Ζήνα υποτίθεται ότι ήταν Ελληνίδα, αλλά από τον τρίτο κύκλο και μετά άρχισαν να διαδραματίζονται και σε πολλά άλλα μέρη. Αρχικά η Ζήνα σαν χαρακτήρας ήταν σκληρή και κακιά, και όλο έκλεβε, λεηλατούσε, σκότωνε, αλλά βλέπουμε ότι μετά από μία σύγκρουση με τον Ηρακλή, του οποίου ήταν εχθρός στην αρχή, όταν εκείνος υπερίσχυσε αλλά της χάρισε τη ζωή, εκείνη άρχισε να αλλάζει και τελικά υπηρετούσε πλέον μόνο το καλό, όπως και ο ίδιος. Η σειρά προκάλεσε και έντονες συζητήσεις για το είδος της σχέσης που είχε η Ζήνα με την Γαβριέλλα, επειδή σε πολλά σημεία φαινόταν παραπάνω από απλά φιλική, και περνούσε στα όρια του ερωτικού. Η λεσβιακή κοινότητα αποδέχτηκε πάντως τη σχέση τους ως ερωτική, ενώ η ίδια η Lawless το επιβεβαίωσε αυτό μετά το τέλος της σειράς. Είχε πει ότι η σχέση ήταν αμφιλεγόμενη, και ούτε η ίδια ήξερε στα σίγουρα, αλλά βεβαιώθηκε ότι υπήρχε έρωτας στο τελευταίο επεισόδιο, σε μία τέτοια επίμαχη σκηνή όπου η Γαβριέλλα την επαναφέρει στη ζωή με ένα παρατεταμένης διάρκειας φιλί.
Προσωπικά η σειρά με τον Ηρακλή μου άρεσε πάντα περισσότερο, ενώ ποτέ δεν έγινα φαν της Ζήνα. Έβρισκα πάντως πολύ ωραία τα πρώτα επεισόδια, και γενικά τους πρώτους κύκλους, από κει και πέρα έχασα το ενδιαφέρον μου. Επίσης, για την Lawless μέχρι αργά νόμιζα κι εγώ ότι είναι αδερφή του Blackie Lawless των W.A.S.P., αλλά αργότερα έμαθα με έκπληξη ότι δεν είναι, και το επώνυμο, αλλά και η εκπληκτική ομοιότητα, είναι απλά σύμπτωση.
Intro:
Προσωπικά η σειρά με τον Ηρακλή μου άρεσε πάντα περισσότερο, ενώ ποτέ δεν έγινα φαν της Ζήνα. Έβρισκα πάντως πολύ ωραία τα πρώτα επεισόδια, και γενικά τους πρώτους κύκλους, από κει και πέρα έχασα το ενδιαφέρον μου. Επίσης, για την Lawless μέχρι αργά νόμιζα κι εγώ ότι είναι αδερφή του Blackie Lawless των W.A.S.P., αλλά αργότερα έμαθα με έκπληξη ότι δεν είναι, και το επώνυμο, αλλά και η εκπληκτική ομοιότητα, είναι απλά σύμπτωση.
Intro:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: