Ζωδιακή Πέτρα. Η μεγαλύτερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ.

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
346
Κάπου εκεί, γύρω στα τέλη του '80 κυκλοφόρησε ένας μικρός τόμος Μίκυ Μάους με μιά μεγάααααααλη περιπέτεια.

Ήταν η "Ζωδιακή Πέτρα", η μεγαλύτερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ.

Περιλάμβανε 12 μικρότερες ιστορίες σε κάθε μία από τις οποίες συμετείχαν κάποιοι από τους γνωστούς ήρωες της Λιμνούπολης, του Μίκυ Σίτυ και των περιχώρων. Στο τέλος, είχαν παρελάσει όλοι σχεδόν οι ήρωές μας... :p

Όταν ολοκληρωνόταν μιά ιστοριούλα έδινε πάσα στην επόμενη και γινόταν αναφορά σε κάθε ένα από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Έχω χρόνια να τη διαβάσω, αλλά νομίζω πως το ζητούμενο ήταν να βρεθεί το μήνυμα μιάς περγαμηνής ή κάτι τέτοιο. :xm:
 
Εισαι απολυτα σωστη. Ρωτησα την μικρη μου που τα μαζευει.... εχει ομως μονο 2 απο αυτες (Τοξοτης και Κριος).

Αν ολοκληρωνες τα κομματια της ζωδιακης πετρας θα μπορουσες να διαβασεις το μελλον... Στο τελος, βγαινει καποιο διδαγμα τυπου γνωριζοντας το παρελθον μαθαινουμε το μελλον και η ζωδιακη πετρα γινεται σκονη.

(Αυτα μου ειπε η μικρη, αυτα σας μεταφερω)

By the way, αν καποιος ανταλλασει Μικυ, ας στειλει ΠΜ, μπας και της εμπλουτισω την συλλογουλα της σιγα-σιγα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη ζωδιακή πέτρα την θυμάμαι σε τομάκι...
 
Saulot είπε:
Τη ζωδιακή πέτρα την θυμάμαι σε τομάκι...

Φανταζομαι αφου πηραν οσοι ηταν να παρουν τα 12 τευχη για να μαζεψουν ολη την ιστορια θα κυκλοφορησε και η συλλεκτικη εκδοση σε τομο.

Αν το ακουσει αυτο η μικρη θα με βαλει να ψαχνω ...
 
Νομίζω πως αρχικά είχε κυκλοφορήσει σε τομάκι και αργότερα (δεν ξέρω πότε) σε μεμονομένα τεύχη... :xm:

Το έχω σίγουρα κάπου στη βιβλιοθήκη μου :xm: :xm: :xm:
 
35 euros :eek: o_O :eek:

Εχω τέτοιο θησαυρό και δεν το ξέρω;;;; :)
 
Juanita είπε:
35 euros :eek: o_O :eek:
Εχω τέτοιο θησαυρό και δεν το ξέρω;;;; :)

Ε τι σου φαινεται περιεργο. Καθε εβδομαδιαιο τευχος εχει 1.5 ευρω. Οποτε η ιδια ιστορια στα 12 τευχη θα εκανε (με τις σημερινες τιμες λιανικης του περιπτερου) μανι-μανι 18.... Βαλε και οτι ειναι παλιο, ειναι και τομακι, ειναι και συλλεκτικο... βαλε να βγει και ενα κερδος ...

update, οσο περναγε η ωρα η μικρη βρηκε τα τευχη της. Ειναι τα 1830, 1833 του 2001. Ο τομος βγηκε οτο 1991, προηγειται 10 χρονια των τευχων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Juanita είπε:
35 euros :eek: o_O :eek:
Εχω τέτοιο θησαυρό και δεν το ξέρω;;;; :)
Ο θησαυρος θα χασει την αξια του παραυτα,σε κανα μηνα επαναξανακυκλοφορει με το ιδιο εξωφυλλο. :p

Θα βαλουν μυαλο και οι πωλητες τα μαγαζια και τα site που ζηταγαν τα μαλλια της κεφαλης τους
 
Έχω όλα τα τεύχη από την επανέκδοση της ζωδιακής πέτρας το καλοκαίρι του 2001! Πράγματι, ήταν μια υπέροχη ιστορία με πολλή δράση και έξυπνο σενάριο. Αρχίζει με τη χρονομηχανή που μεταφέρει το Μίκυ και τον Γκούφυ στην Ελβετία του 18...κάτι και τελειώνει όταν οι ήρωες μαζεύουν όλα τα κομμάτια από την πέτρα και τότε εμφανίζεται μπροστά τους ο "Μάγος" και εύστοχα επισημαίνει : Μόνοι μας Χτίζουμε το Μέλλον μας. Καταπληκτικές ιστορίες
 
Να συμπληρώσω πως η ιστορία είχε δημοσιευθεί σε συνέχειες στα Μίκυ Μάους #1823 έως #1834!
 
Αυτην την στιγμη κυκλοφορει ξανα η Ζωδιακη Πετρα σε νεα αντιτυπα στα περιπτερα!Επειδη εχω και ενα μινι μαρκετ,προχθες μου ηρθαν 2 τευχη.Φυσικα το ενα εγινε δικο μου!

Σπευσατε!
 
Εγώ είχα το παλιό τόμο αλλά ξαναπήρα και τον καινούριο που είναι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση μιας και δεν τον είχα προσέξει τόσο τον παλιό (ήμουν και 9 χρονών παιδί) :)
 
Gyubrush είπε:
Αυτην την στιγμη κυκλοφορει ξανα η Ζωδιακη Πετρα σε νεα αντιτυπα στα περιπτερα!Επειδη εχω και ενα μινι μαρκετ,προχθες μου ηρθαν 2 τευχη.Φυσικα το ενα εγινε δικο μου!Σπευσατε!

Ενα up εδω μιας και εγινε και αλλη μια επανεκδοση τον τελευταιο μηνα!Σε κεντρικα περιπτερα θα το βρειτε.
 
οντως ξανακυκλοφορησε παιδια.και γω εχω τον παλιο τομο.δεν ηξερα οτι παλιοτερα εβγαινε σε συνεχειες.παντως πριν κανα 2 μηνες περιπου ξανακυκλοφορησε μαζι με εναν αλλο τομο που επισης εχω αλλα μου διαφευγει αυτη τη στιγμη ο τιτλος.σε κεντρικα περιπτερα θα τα βρειτε σιγουρα.
 
Και φέτος το καλοκαίρι κυκλοφορούν αντίτυπα απο αυτά που περίσσεψαν πέρυσι. Πάντως να ξέρετε ότι το τομάκι του 1991 το οποίο έπεσε στα χέρια μου πριν 4-5 χρόνια, είναι άκρως συλλεκτικό!! Η διαφορά με την επανέκδοση είναι ότι υπάρχει πλέον (όπως και σε όλες τις νέες εκδόσεις του Τερζόπουλου) ένα απάισιο barcode που χαλάει την αισθητική του εξωφύλλου!!!

[edit] off topic [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είμαι πολύ χαρούμενος! Χθες βράδυ διάβασα το θέμα και όλως τυχαίως, πηγαίνοντας για τσιγάρα, έπεσα πάνω στον τόμο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010! Έχει μία ελαφρά φθορά στο εξώφυλλο (πρέπει να ήταν εκεί από πέρυσι) αλλά οι εσωτερικές σελίδες είναι άψογες. Αν βρω και την φετεινή έκδοση θα το ξανααγοράσω αλλά αυτό που συνάντησα σήμερα θα το αγόραζα οπωσδήποτε για να διαβάσω τις ιστορίες που περιέγραφαν οι φίλοι στις αρχικές αναρτήσεις. Να το αφήσω και να ρισκάρω να μην το ξαναβρώ; Αμαρτία.
 
kingtiger077 είπε:
Και φέτος το καλοκαίρι κυκλοφορούν αντίτυπα απο αυτά που περίσσεψαν πέρυσι. Πάντως να ξέρετε ότι το τομάκι του 1991 το οποίο έπεσε στα χέρια μου πριν 4-5 χρόνια, είναι άκρως συλλεκτικό!! Η διαφορά με την επανέκδοση είναι ότι υπάρχει πλέον (όπως και σε όλες τις νέες εκδόσεις του Τερζόπουλου) ένα απάισιο barcode που χαλάει την αισθητική του εξωφύλλου!!! [edit] off topic [/edit]
Εχω τον τομο του 1991 σε μετρια κατασταση ομως.Εχει καποιες διαφορες στα κειμενα παντως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμ...την βρίσκω συνέχεια σε όλα τα περίπτερα που πάω...μάλλον θα την ξαναπάρω για τρίτη φορά, που ξέρετε μπορεί να γίνει το ίδιο συλλεκτική με την πρώτη έκδοση σε κάποια χρόνια!
 
Εγώ θα προσθέσω απλά ότι με αυτή την ιστορία ο Μάσσιμο Ντε Βίτα ήθελε να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης ιστορίας Ντίσνεϋ όλων των εποχών, κι ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 10 επεισόδια του Μυστικού του Αποκεφαλισμένου Τοτέμ, γνωστό και ως Το Αίνιγμα του Τοτέμ! Ήταν της δεκαετίας του '70 (ΜΜ #900 περίπου στην Ελλάδα)! Είχε εργαστεί και σ'αυτο ο Ντε Βίτα, αλλά τα καλύτερα επεισόδια ήταν του Καβατζάνο! Στα τεύχη δε του Μίκυ Μάους 1500-3 θα βρείτε την παρωδία του Πολέμου των Άστρων πάλι από τον Ντε Βίτα, με τίτλο Οι Κυρίαρχοι του Γαλαξία:Η Μυστική Φρουρά! Υπάρχει και 1 ιστορία του Ντε Βίτα που εκδιδόταν στην Ελλάδα το 1999, όσο βομβάρδιζαν οι Αμερικάνοι την Γιουγκοσλαβία, γι' αυτό και δεν την έπαιρνα! Ήταν καθαρή προπαγάνδα ότι οι Αμερικάνοι είναι η ανώτερη φυλή κι ότι οι άλλοι λαοί πρέπει να είναι δούλοι των Αμερικάνων και τέτοια! Ο Ντε Βίτα υποχρεώθηκε να φτιάξει μια τέτοια ιστορία, γιατί στην αμερική διδάσκουν ότι μόνο οι Αμερικάνοι φτιάχνουν κόμιξ, όλοι οι άλλοι είναι "υπάνθρωποι" κλπ. Μόνο ο Σκάρπα αναγνωρίστηκε ως εξαίρεση, κι αυτό λόγω της προσωπικής του φιλίας με τον Καρλ Μπαρκς! Ο τελευταίος έκανε για χρόνια αγώνα να αναγνωριστεί η προσφορά του Σκάρπα! Ο Ντε Βίτα προσπάθησε να αναγνωριστεί με την προπαγανδιστική ιστορία, αλλά απέτυχε! Αναγνωρίζεται μόνο από απλούς αναγνώστες σε Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία, ως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών! Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι ο φασισμός των Αμερικάνων πιάνει σε όλους τους τομείς! Όταν σπούδαζα στην Αγγλία και έκανα παρέα με Αμερικάνους, διαπίστωσα ότι δεν έχει πουληθεί σ' όλη τη χώρα ούτε ένας δίσκος των Μπόνεϋ Μ, ενώ μαθαίνανε στο σχολείο ότι η Μακαρένα απειλεί την Δημοκρατία της Αμερικής ή κάτι τέτοιο!
 
Πίσω
Μπλουζα