Ηθοποιοί που τραγουδούν

Θεία Λένα

RetroJunkie
Joined
21 Απρ 2017
Μηνύματα
2.034
Αντιδράσεις
4.370
Με μια πρόχειρη έρευνα στο φόρουμ δε βρήκα αντίστοιχο θέμα. Θα ήθελα να μαζέψουμε στο παρόν όλους τους ηθοποιούς που τραγούδησαν, είτε στα πλαίσια των ρόλων τους είτε ξέχωρα. Είναι πάρα πολλοί κι ελπίζω να τους βρούμε όλους. Κάποιοι μάλιστα κάνανε και δεύτερη ή παράλληλη καριέρα στο τραγούδι. Ξεκινώ εγώ με δύο γνωστές αλλά όχι και πασίγνωστες περιπτώσεις

- Κώστας Βουτσάς

Όλοι μας ξέρουμε τα θρυλικά πλέον "φσσσσσστ Μπόινγκ" και το 

"-αψου - γιτσες - στω".

Ο Βουτσάς όμως έξω από αυτά ηχογράφησε κι έναν δίσκο το 1975 με ωραία σατυρικα τραγούδια. 

Στα κομμάτια συμπεριλαμβάνεται και το τουμπου Ζα του Μαρκόπουλου ( για το οποίο μάλιστα ο συνθέτης μήνυσε τον ηθοποιό) αλλά και σε πρώτη εκτέλεση το ντουγλερι και ντουγλερεα ( στις παράγκες) που στις μέρες μας είναι πιο γνωστό από τον Γιάννη Μπέζο ως Δογκανο  στο " εκείνες κι εγώ". 


Προσθέστε ελεύθερα. 
 
Και καποιοι ακομα:

Αλικη Βουγιουκλακη

Ρενα Βλαχοπουλου

Ζωη Λασκαρη (αν και ο Πλεσσας της ειχε πει το '63 οτι δεν μπορουσε να τραγουδησει ουτε τα καλαντα) :)

Τζενη Καρεζη

Ντινος Ηλιοπουλος

Αννα Φονσου

Μπετυ Αρβανιτη

Ανδρεας Μπαρκουλης

Μαρθα Καραγιαννη

Εχω και μερικους ακομα στο μυαλο μου, αλλα ας μην μονοπωλησω το θεμα.
 

1@bambinella 100[/USER] 

Είναι μεγάλη μου χαρά που γραφεις στο θέμα. Οι γνώσεις σου έχουν πάντα ενδιαφέρον ( και είναι και ανεξάντλητες!!,) Οπότε μονοπώλησε ελεύθερα!! 

Θα ήθελα μονάχα στα ονόματα που γράφουμε να δίνουμε κ δυο τρία στοιχεία για τον καθένα κ τα τραγούδια για να είμαστε πλήρεις κ να μαθαίνουμε και τραγούδια η ερμηνείες που ίσως δεν ξέρουμε. 

 
Δεν θυμάμαι ποιος   (σε συνέντευξή  του)  γνωστός  κινηματογραφικός συνθέτης του  ήταν ,

  ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε εκθειάσει την ~φωνή του Γ.Πάντζα  

λέγοντας κάτι σαν  "μπορεί να μην είναι γνωστό αλλά ο  Γ.Πάντζας έχει πολύ καλή φωνή" ,κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση ,

αφού από όσο μπορω να θυμηθώ δεν τον θυμάμαι να τραγουδάει σε κάποια ταινία.

Άλλωστε δεν ήταν και Δαλλιανιδικός/μιούζικαλ ηθοποιός  (εκτός του "Μαριχουάνα στοπ" νομίζω) .   

Mε μια μίνι αναζήτηση έπεσα πάνω σ'αυτό 




που ομολογουμένως δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα . 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, ημουν επιγραμματικη. Το ψιλιαστηκα οτι θα ηθελες κατι παραπανω και συντομα θα επανελθω εκτενεστερα. :)

Ο Θανασης Βεγγος εχει τραγουδησει κι αυτος σε ταινιες του, αλλα πολυ λιγο νομιζω. Τον θυμαμαι στο Παρε κοσμε να πηγαινει επισκεπτης σε νοσοκομειο και να τραγουδαει μαζι ολους τους ασθενεις του θαλαμου:

"Γελατε σαν παιδακια

να φυγουν τα πονακια

χτυπατε παλαμακια

και θα' ν περαστικα...."
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@bambinella 100[/USER]

Πολύ γέλιο με το Βέγγο. Στο ίδιο στυλ λέει κι ένα νανούρισμα στο μωρό της Μιτσης Κωνσταντάρα στον παπατρέχα. 

Νάνι νάνι Θανασάκη

Η μαμά παίζει χαρτάκι

Κι αν κερδίσει στο κουμ καν

Θα του πάρει και φονταν

 
Νομίζω ότι θα πρέπει να μείνουν απ' έξω ηθοποιοί επιθεωρήσεων και μιούζικαλ, διότι είναι τεράστιος ο αριθμός τουυς, χώρια που τα όρια τραγουδιστή - ηθοποιού ήταν δυσδιάκριτα. Οι αδελφές Καλουτά, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Σπεράντζα Βρανά που ανήκουν?

Η Μάρθα Βούρτση είναι εξαιρετική τραγουδίστρια, αλλά δεν ξέρω καμιά ταινία στην οποία να έχει τραγουδήσει (δεν θα με παραξένευε αν είχε τραγουδήσει σε κάποια μελό). Στο θέατρο είναι άλλη ιστορία.

Η Σμαρούλα Γιούλη ήταν η "Βασίλισσα της Σάμπας". Τραγουδούσε φάλτσα, κατά τη γνώμη μου, και οι πιο πολλές σάμπες της είχαν για θέμα τη σάμπα (Μ' αυτό τον καινούργιο χορό / στιγμή να σταθώ δεν μπορώ... σε άλλο τραγούδι έλεγε για τη "σάμπα στο χωριό", σε άλλο "Είναι της μόδας η σάμπα")

https://www.youtube.com/watch?v=Q5IalUwsPfo

Στο "Τραγούδι του νεκρού αδελφού" η υπέροχη Δέσποινα Μπεμπεδέλη ερμήνευσε πρώτη το "Νανούρισμα" του Μίκη Θεοδωράκη (Κοιμήσου αγγελούδι μου...)

Και μια που θυμήθηκα εκείνη την εποχή, ας μην ξεχάσουμε και τη "Μαύρη Φορντ" της Μάρως Κοντού στην Οδό Ονείρων (και το 2008 στο Ηρώδειο, όπου και την είδα), και βέβαια το ιταλικό τραγούδι της "τσιριμπιμ τσιριμπόμ" Ιταλίδας στο "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη" και άλλα στο στρίγγλο που έγινε ερνάκι, στις 3 κούκλες κι εγώ κλπ κλπ


Αυτά για τώρα και έπεται συνέχεια
 
(#Τάκης Μηλιάδης... Καλέ πατωνεις δεσποινίς...!)

Η Μάρθα Βούρτση έχει ασφαλώς τραγουδήσει σε αρκετά μελό. Όντως εξαιρετική φωνή κι έπαιζε και καλό πιάνο. Μουσικός είναι και ο σύζυγός της. Έχει βέβαια τραγουδήσει και στα κίτρινα γάντια με τον Φωτόπουλο το " θα σου δώσω πασαπορτι" 

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλά τραγούδια που τα πρωτοείπαν ηθοποιοί σε ταινίες ή θέατρο κυκλοφόρησαν σε δίσκο από τραγουδιστές και πολλά έγιναν και μεγάλες επιτυχίες. Ένα παλιό παράδειγμα είναι ο Ιλισσός του Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο όλοι το ξέρουμε με τη Μούσχουρη (και τη Μελίνα Μερκούρη) αλλά το τραγουδούσε στον "Δράκο" του Κούνδουρου η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου. Απ' όσο ξέρω η μουσική της ταινίας δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο.

 
Επανερχομαι οπως υποσχεθηκα.

Αλικη Βουγιουκλακη: Και που δεν εχει τραγουδησει αυτη η γυναικα. Ειχε και πολυ καλη φωνη, αλλωστε. Αγαπημενες μου στιγμες της στα Χτυποκαρδια, στο Δολωμα και στη Νεραϊδα.

Ρενα Βλαχοπουλου: Επτανησιος με ασχημη φωνη υπαρχει; Γιατι λοιπον η Ρενα να αποτελει εξαιρεση; Περισσοτερο μου αρεσει στα τραγουδια Ας παει και το παλιαμπελο και στο Ηρθες, που το λεει παρεα με τον Μπαρκουλη στο Ζητειται επειγοντως γαμπρος.

Ζωη Λασκαρη: Οση ομορφια ειχε αυτη η γυναικα, τοσο επασχε απο φωνη στο τραγουδι. Εκανε το ατοπημα να τραγουδησει στους Αιχμαλωτους του μισους και ειναι κατι που απλως θελω να ξεχασω.

Τζενη Καρεζη: Καλη φωνη η Τζενη, αλλα οσο μου αρεσε στο Μακρια σου ενα χρονο, δε μου αρεσε πουθενα αλλου τοσο πολυ.

Ντινος Ηλιοπουλος: Τιποτα το αξιολογο στη φωνη του, αλλα ηταν γλυκος και τσαχπινης και καθολου φαλτσος βεβαια. Μ΄ αρεσει να τον ακουω στο Με κυνηγουν τα αδελφια σου.

Αννα Φονσου: Ενταξει, καλουτσικη. Η φωνη της ποτε δε μου αρεσε ιδιαιτερα, ουτε καν οταν την ακουω να μιλαει. Παλι καλα που τραγουδησε ελαχιστα στο σινεμα. Νομιζω πως ηταν καλυτερη στο Θελω τα ωπα μου.

Μπετυ Αρβανιτη: Και η Μπετυ τραγουδησε παρα πολυ λιγο. Νομιζω πως περαν της ταινιας Το κοροϊδακι της πριγκηπεσας, δεν τραγουδησε αλλου. Ευτυχως.

Ανδρεας Μπαρκουλης: Εξαιρετικος. Θα μπορουσε να κανει καριερα τραγουδιστη πολυ ανετα. Υπεροχος στο Χαμενες ωρες, παρεα με το βιολι που υποτιθεται οτι παιζει και στο σιγοντο που κανει στη Βλαχοπουλου στο τραγουδι Ηρθες, που λεγαμε πιο πανω.

Μαρθα Καραγιαννη: Ουτε κι αυτη τραγουδησε πολυ στο σινεμα. Ειπε το Ο αντρας που θα παντρευτω, και το τραγουδι κανει τρελη επιτυχια μεχρι σημερα. Στο Πεθαινω καθε ξημερωμα, ο Φωσκολος την ντουμπλαρε με τη φωνη της Δεσποινας Σταυρουλακη. Μακαρι να ειχε την προνοητικοτητα να κανει το ιδιο και με τη Ζωη τρια χρονια αργοτερα.
 
Η Μιράντα Κουνελάκη είχε συμετάσχει στον δίσκο Αγώγή του Πολίτου του 1975 σε στίχους Γιάννη Κακουλίδη και Μουσική Γιώργου Κριμαζάκη από όπου και το σχετικό τραγούδι

https://www.youtube.com/watch?v=lqhnX0lofFU

Η Ελένη Ανουσάκη πρωτόερμήνευσε το τραγούδι "φίλα με" σε μουσική Γιώργου Κατσαρου και στίχους Πυθαγόρα στην ταινία "η γόησσα"

https://www.youtube.com/watch?v=NWO3tWMYSBQ
 
Για την ακρίβεια ο Μπάρκουλης έκανε όντως καριέρα τραγουδιστή. Μετά το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά έφυγε για Αυστραλία και ΗΠΑ όπου κι εργαζόταν ως τραγουδιστής. Το ρεπερτόριο του ήταν δυστυχώς δεύτεροτρίτο. Παρόλα αυτά φευγατος από την Ελλάδα στη φωνή του στηρίχτηκε για να βιοποριστει. 


( Ο πατέρας της Βούρτση ήταν μουσικός κι όχι ο σύζυγος που έγραψα από βιασύνη πιο πάνω. Ο σύζυγος είναι ( ήταν; Δεν ξέρω αν ζει) στιχουργός. 

Η Ρένα Βλαχοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια στις αρχές του '40 με μεγάλη επιτυχία δίπλα στον " βασιλιά της Τζαζ" Γιάννη Σπάρτακο. Πλάι στον σημαντικό σύνθετη έγινε το καλλιτεχνικό του αλτερ εγκο και σύντομα καθιερώθηκε ως " η βασίλισσα της Τζαζ". Μαζί, κάνανε για αρκετά χρόνια περιοδείες στο εξωτερικό. Τραγούδι τους γνωστό ακόμη σε εμάς είναι το " θα σε πάρω να φύγουμε". 

Η Βλαχοπούλου εγκατέλειψε τελικά τη μουσική γύρω στο '54 όταν με προτροπή του Τραϊφόρου βγήκε στο σανίδι. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρκετά αξιοσημείωτη καριέρα ως τραγουδιστής έκανε και ο Νίκος Ξανθόπουλος. Είχε βγάλει δίσκους και τραγουδούσε σε μαγαζιά.

Να και λίγες πληροφορίες από την https://el.wikipedia.org/wiki/Νίκος_Ξανθόπουλος
 

1@tzias57[/USER]

Την Κουνελάκη δε θα την αναγνώριζα ΠΟΤΕ στο άσμα που μας ποσταρες. Κι ούτε τι ήξερα πως τραγουδούσε

 
Στέλλα (1955). Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Μελίνας Μερκούρη και ωραιότατες ερμηνείες των τραγουδιών των Χατζηδάκι/Κακογιάννη «Αγάπη που ΄γινες δίκοπο μαχαίρι» και «Εφτά τραγούδια θα σου πω».

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην Κυριακάτικη τηλεοπτική επιθεώρηση του ΕΙΡΤ "Χαρούμενη Κυριακή - Κυριακή χωρίς σύννεφα" η Μιράντα Κουνελάκη εμφανίστηκε αρκετές φορές και μάλιστα στο τελευταίο νούμερο, που ήταν το "κλου" του ωριαίου προγράμματος. Όχι μόνο ήταν καλή τραγουδίστρια, αλλά έκανε και εξαιρετικές μιμήσεις. Τότε είχαμε πρωτοπάρει τηλεόραση και έχασκα σαν χαζός σ' αυτά τα προγράμματα που μου επέτρεπαν να βλέπω αυτά τα πασίγνωστα ονόματα μέσα στο σπίτι μας, γι' αυτό και θυμάμαι πολλές στιγμές. Μου έχει μείνει ας πούμε η Κουνελάκη να τραγουδάει (μιμούμενη την Α. Β. που ήταν ακόμη κυρία [ευτραφούς ήδη] Παπαμιχαήλ): "Κι είναι χοντρόοοο τόσο χοντρό, να τ' αγκαλιάσω δεν μπορώ". Επίσης ήταν πολύ καλή Βέμπο. Ίσως και γι' αυτό την έβαλε η Μαριέττα Ριάλδη να πρωταγωνιστήσει στο "Καφέ Σαντάν" (1978), πράγμα που έκανε πάταγο διότι ως τότε η Ριάλδη ανέβαζε έργα με άγνωστους ηθοποιούς στο μικροσκοπικό θεατράκι της στην Ακαδημίας, και αυτό ήταν σε μεγάλο κεντρικό θέατρο με γνωστά ονόματα για πρωταγωνιστές.

Ο Λαυρέντης Διανέλλος ήταν ο τελευταίος που θα φανταζόμουνα ότι θα τραγουδούσε. Αλλά το έκανε τουλάχιστον μία φορά, στο "Πιο λαμπρό αστέρι". Δεν έχω δει την ταινία ποτέ, αλλά είχα ακούσει το τραγούδι χωρίς να ξέρω σε ποιον ανήκε η αντρική φωνή




Μια γυναίκα ηθοποιός που δεν ξέρω αν μπορούσε να τραγουδήσει καλά αλλά τη μοναδική φορά που έπαιξε ρόλο τραγουδίστριας (Ασπασία ως Σία Άσπα στο "Ξύπνα καημένε Περικλή) την είχαν ντουμπλάρει με τη φωνή της Μανταλένας ήταν η Ξένια Καλογεροπούλου. Έχει τραγουδήσει ποτέ?
 

1@elephadas[/USER] Εδω η Καλογεροπουλου δεν μπορουσε να μιλησει καλα καλα στις πρωτες της ταινιες. Αυτος ηταν και ο λογος που τη ντουμπλαρανε στο Μεγαλο κολπο.

Το κακο ειναι ομως οτι "τραγουδησε" τη Βουρκωμενη Δευτερα στην ταινια Αγαπη μου παλιογρια. Για πρωτη και για τελευταια (θελω να ελπιζω) φορα στο σινεμα.



 
On 3/9/2018 at 1:17 AM, karapiperim said:



Μια πολύ ιδιαίτερη μουσική παρουσία είχε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος. Αυτός ο άνθρωπος, αυτός... Που συνήθως έπαιζε το σκουλήκι (!!/???!) είχε μια παράλληλη καριέρα στη μουσική. Με κλασικές σπουδές στη Λυρική ( συνέχισε τη συνεργασία του με τη Σκηνή στην οποία επανερχόταν από καιρό σε καιρό), με συνεργασίες με το Μάνο  Χατζιδάκι Που χρονολογούνται από το '51 με διεθνή αναγνώριση... Σπάνια φωνή που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε από το σινεμά. 

Πληροφορίες θα βρείτε εδώ http://m.lifo.gr/team/readersdigest/31789

Κι εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση. 


 


Βtw στο  " Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη/ 1972 " προς  στο τέλος της ταινίας λίγο πριν πάνε στο κέντρο στο κέντρο   νομίζω ακούμε τον  Γιώργο Μούτσιο να τραγουδάει .

Υ.Γ. απότι βλέπω εδώ

https://90lepta.com/s1090.html

τραγούδησε και στο  " Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961) "

Τό ότι δεν αξιοποιήθηκε κινηματογραφικά ίσως οφείλεται τόσο στους ρόλους  που  τυποποιήθηκε ενσάρκωνε όσο και στο είδος των τραγουδιών που πήγαιναν στην φωνή  του .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος και η Γωγώ Αντζολετάκη έκαναν τον δίσκο "Ανάμνησις" (μουσική Βαγγέλη Πιτσιλαδή, στίχοι Γιώργου Παπαστεφάνου) το 1975.

 
Σχετικά με τον Λαυρέντη Διανέλλος έχει τραγουδήσει το τραγούδι "ο μικρός Δικτάκτωρ" στην ταινία η Αλίκη Δικτάτωρ αλλά έχει τραγουδήσει και στην ταινία "το κορίσι του Λουνα Παρκ"

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ σε μια κατ΄εμέ στγκλονίστική ερμηνεία του Σταύρου Παράβα από τον δίσκο η συμφωνία της Γιάλτας. Το τραγούδι λέγεται "ο Σαμ, ο Τζώνυ και ο Ιβάν" σε στοίχους Νικού Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχακου. Είναι αυτή εδώ :

 
Πίσω
Μπλουζα