αριαδνη
candy fan
- Αντιδράσεις
- 19.723
Δεν έχω ιδέα τι γιορτάζουν τότε μάλλον εθνική εορτή ούτε για τις θείες ευχαριστίες ξέρω.Ξεχασατε την 4η Ιουλιου. Απαραδεκτο.
Δεν έχω ιδέα τι γιορτάζουν τότε μάλλον εθνική εορτή ούτε για τις θείες ευχαριστίες ξέρω.Ξεχασατε την 4η Ιουλιου. Απαραδεκτο.
Του αεί βαλαντ, Αγρίνιωτικα , santos valentinos στα Ιταλικά.Είναι πολύ πετυχημένο! Κάντε ένα κόπο να το δείτε μέχρι το τέλος..
Πώς δεν γιορτάζεται στην Αμερική ο Πατρίκιος? To St. Patrick's Day γίνονται παρελάσεις και μετά πάνε σε μπαρ και γίνονται φέσι με πράσινη μπύρα. Όχι οικολογική, μπογιατισμένη πράσινη.Δεν ξέρω πχ.τον Άγιο Νικόλαο οι δυτικοί τον έχουν για santa Claus, εμείς έχουμε τον Άγιο Βασίλειο. Ο άγιος Πατρίκιος πάλι δεν γιορτάζεται στην Αμερική μόνο στην Ιρλανδία.
Είπαμε να βγεις να πιεις μια μπύρα για το καλό ,να φορεσεις και το πράσινο καπέλο όχι να γίνεις φεσιοι υπερβολές δεν είναι ποτέ ωραίες πχ.και στο καρναβάλι. Παν μέτρον άριστον. Όσο για τους Αγίους που λες πριν το σχίσμα είχαμε ακριβώς τους ίδιους αγίους, ανατολική και δυτική εκκλησία. Πχ.και οι δυτικοί έχουν τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο , τον άγιο Αθανάσιο κτλ.τωρα και τον Άγιο Αυγουστίνο καθολικός άγιος τον έχουμε και μεις νομίζω. Τον άγιο Πατρίκιο τον έχουμε και μεις οι ορθόδοξοι. Και κοντάκιον υπάρχειΠώς δεν γιορτάζεται στην Αμερική ο Πατρίκιος? To St. Patrick's Day γίνονται παρελάσεις και μετά πάνε σε μπαρ και γίνονται φέσι με πράσινη μπύρα. Όχι οικολογική, μπογιατισμένη πράσινη.
το τραγούδι που ακούγεται...
Το μυστήριο λύθηκε! Είναι ο Άγιος Ουαλεντίνος, αλλά σύμφωνα με το saints.gr δεν γιορτάζει 6 Ιουλίου αλλά κανονικα 14 Φεβρουαρίου, και μάλιστα είναι δύο.Η wikipedia λέει ΄τι "πολλές" ορθόδοξες εκκλησίες τον γιορτάζουν 6 Ιουλίου (όχι 4 ) αλλά σε ελληνικά συναξάρια δεν τον έχουν. Δεν καταλαβαίνω, οι άγιοι πριν το σχίσμα δεν είναι κοινοί για καθολικούς κι ορθόδοξους?
Elephantas μην το ψάχνεις εορτάζαμε και μεις αγίους της Δυτικής εκκλησίας πριν το σχίσμα. Μπορεί να είναι ο ιδιος . Εγώ παιδάκι νόμιζα πως η Βαλεντίνα και ο Βαλεντίνος τις 14 Φλεβάρη γιόρταζαν.Το μυστήριο λύθηκε! Είναι ο Άγιος Ουαλεντίνος, αλλά σύμφωνα με το saints.gr δεν γιορτάζει 6 Ιουλίου αλλά κανονικα 14 Φεβρουαρίου, και μάλιστα είναι δύο.
1. Ο Άγιος Ουαλεντίνος ήταν Πρεσβύτερος και μαρτύρησε στη Ρώμη επί αυτοκράτορα Κλαυδίου (41 - 54 μ.Χ.).
Δεν μας κάνει αυτός, είναι πολύ παλιός.
2. Ο Άγιος Ουαλεντίνος ήταν Επίσκοπος της πόλεως Τέρνι και μαρτύρησε στη Ρώμη.
Αυτός είναι ο ερωτιάρης. Αλλά διαβάζω ότι Valentinus was later arrested again for continuing to evangelize and was sent to the prefect of Rome, to the emperor Claudius Gothicus (Claudius II)
και Marcus Aurelius Claudius "Gothicus" (10 May 214 – January/April 270), also known as Claudius II, was Roman emperor from 268 to 270.
Οπότε μάλλον και ο νούμερο 1 ήταν ο ίδιος κι ο συναξαριστής έμπλεξε τους Κλαυδίους του, γιατί πόσο πια περίεργη σύμπτωση θα ήταν κάθε Κλαύδιος να εκτελεί κι από έναν Βαλεντίνο στις 14 Φεβρουαρίου? Άσε που ο Κλαύδιος ο Α', αν και είχε πολύ κακό γούστο στην επιλογή συζύγων, γενικά ήταν ήπιος και μετριοπαθής.