perlastar
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 1.152
Τη σειρά αυτή την έβλεπα φανατικά, αν και πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά χάλασε πολύ. Αρχικά προσπαθούσε κάπως να συμβαδίσει με την ελληνική μυθολογία, και ήταν γενικά και πιο σοβαρή, μετά όμως ξέφυγε, και οι ιστορίες δεν είχαν καμία σχέση με τον Ηρακλή της μυθολογίας, ενώ το παράκαναν και με το χιούμορ, τόσο που κάποιες στιγμές ένιωθα ότι βλέπω κωμωδία. Παρ'όλα αυτά την έβλεπα σταθερά, και πάντα με τραβούσε πολύ περισσότερο από το spin-off της, τη Ζήνα, αν και η δεύτερη έκανε γενικά μεγαλύτερη επιτυχία. Πριν γίνει ή σειρά του '95, το '94 προβλήθηκαν πέντε τηλεταινίες με τον Kevin Sorbo στον γνωστό του ρόλο του Ηρακλή, οι οποίες ακολουθούσαν αρκετά τη μυθολογία και ήταν αρκετά καλές κατά τη γνώμη μου. Αυτές ήταν με τη σειρά οι "Hercules and the Amazon Women", "Hercules and the Lost Kingdom", "Hercules and the Circle of Fire", "Hercules in the Underworld", "Hercules in the Maze of the Minotaur". Στις τηλεταινίες αυτές βλέπουμε και τον Anthony Quinn στο ρόλο του Δία, ενώ στη σειρά αντικαταστάθηκε από άλλους, για μένα όμως ήταν ο καλύτερος σ'αυτό το ρόλο. Δεν θυμάμαι αν η ελληνική τηλεόραση είχε δείξει όλες τις τηλεταινίες τότε, αλλά σίγουρα είχε δείξει τις περισσότερες. Προβάλλονταν από το Star, όπως και η σειρά που ακολούθησε, αλλά όπως και η Ζήνα άλλωστε. Πρώτα βράδυ κατά τις εννιά, κι έπειτα επαναλήψεις σε διάφορες ώρες, κυρίως μεσημέρια. Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ζηλανδία και η σειρά είχε έξι κύκλους. Κανονικά θα συνέχιζε κι άλλο, αλλά ο έκτος κύκλος τερματίστηκε μετά από οχτώ επεισόδια, όταν ο Sorbo αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια. Ο συγκεκριμένος ήταν φυσικά πολύ κατάλληλος γι'αυτόν τον ρόλο, και η ερμηνεία του γενικά ήταν αρκετά καλή κατά τη γνώμη μου. Θυμάμαι τότε να αρέσει σε πολλές γυναίκες, εγώ βέβαια προτιμούσα χίλιες φορές τον "κακό" Θεό Άρη
Ο Kevin Smith ήταν και πολύ γοητευτικός και πολύ ταλαντούχος στο ρόλο του Θεού του πολέμου, και εμφανιζόταν και στη Ζήνα και στον Ηρακλή. Ήταν πραγματικά πολύ κρίμα που χάθηκε πρόωρα, όταν το 2002 τραυματίστηκε θανάσιμα μετά τα γυρίσματα ταινίας. Η σειρά είχε και πολλά κωμικά στοιχεία, όπως ανέφερα και πριν, με βασικό τον Michael Hurst στο ρόλο του πολύτιμου σύντροφου του Ηρακλή Ιόλαου. Ο Hurst πραγματικά επιδείκνυε ένα φοβερό κωμικό ταλέντο, και ήταν από τους αγαπημένους μου. Μία χαρακτηριστική τακτική στις μάχες που έδιναν μαζί Ηρακλής και Ιόλαος, ήταν οι "Θερμοπύλες" όπως την είχαν ονομάσει, όπου ο Ηρακλής σήκωνε και στριφογύριζε τον Ιόλαο, του οποίου τα πόδια χτυπούσαν και τσάκιζαν τα πρόσωπα των αντιπάλων.
Κωμικοί και αρκετά πετυχημένοι στους ρόλους τους ήταν και ο Bruce Campbell στο ρόλο του ληστή Αυτόλυκου, καθώς και ο Robert Trebor στο ρόλο του έμπορου Σαλμόνιους. Οι ίδιοι οι Campbell, Hurst, αλλά και ο Sorbo, σκηνοθέτησαν κάποια επεισόδια. Από τα αγαπημένα μου σημεία της σειράς ήταν όταν φαινόταν η παρουσία της Θεάς Ήρας, αιώνιου εχθρού του Ηρακλή, και ακουγόνταν το εφέ σαν κράξιμο παγωνιού, συνοδευόμενο από ένα ζευγάρι μάτια με φτερά παγωνιού τριγύρω, μιας και το παγώνι ήταν το σύμβολό της.
Δεν βρήκα intro της σειράς, αυτό είναι το intro των τηλεταινιών, το οποίο έχει αρκετά κοινά με αυτό της σειράς που ακολούθησε:

Δεν βρήκα intro της σειράς, αυτό είναι το intro των τηλεταινιών, το οποίο έχει αρκετά κοινά με αυτό της σειράς που ακολούθησε: