Η Αεροσυνοδός (1971)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.453
Αντιδράσεις
49.745
Η Αεροσυνοδός (1971)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Αεροσυνοδός_(1971)

Αισθηματική ταινία παραγωγής Θανάση Γεωργιάδη 1971 , σε σκηνοθεσία Σούλη Γεωργιάδη , σενάριο Κώστα Ασημακόπουλου και μουσική Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παίζουν η Χαριτίνη καρόλου , ο Φαόδων Γεωργίτσης , η Μέλπω Ζαρόκωστα , ο Νικήτας Πλατής κ.α. Η ταινία έκοψε 35.541 εισιτήρια και ήρθε 73η στις 90 της χρονιάς.


Υπόθεση : Μια αεροσυνοδός της Ολυμπιακής, η Χλόη, κατά τη σύντομη παραμονή της στη Ρώμη θα γνωρίσει έναν έλληνα εφοπλιστή, τον Στέφανο, κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα και παριστάνοντάς του το πλουσιοκόριτσο. Κατά την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα διαπιστώνει πως μεταξύ των επιβατών είναι και ο Στέφανος, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει την αδελφή του Μάρθα Ντυπόν σε ένα ζήτημα υιοθεσίας που την ταλανίζει εδώ και καιρό.




[deadpic]

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωραιο φενεται αλλα εχει να το δειξει κατι αιωνες..και ουτε προκειται
 
Η Χαριτίνη Καρόλου ήταν καλή ηθοποιός, με έντονη θηλυκότητα και φινέτσα. Κρίμα που δεν την είδαμε σε περισσότερους πρώτους ρόλους στο σινεμά. Τη συγκεκριμένη ταινία την είχα δει πριν από πολλά χρόνια και θυμάμαι ότι ήταν αρκετά ευχάριστη.
 
Πρώτη φορά την βλέπω αυτή την ταινία. Φαντάσου πόσα χρόνια, θα έχει να την δείξει στην τηλεόραση...
 
Πολύ όμορφη η μουσική του Θεοδοσιάδη. Είχε βγει πριν κάμποσα χρόνια, σε συλλεκτική έκδοση 300 αριθμημένων αντιτύπων σε βινύλιο 180 γραμμαρίων.

AEROSYNO.jpg
 
Tαινία ας μου επιτραπεί ο όρος αδικημένη, γιατί ούτε εισπρακτικά πήγε καλά, και στην τηλεόραση προβάλλεται σπανιότατα έως καθόλου. Κρίμα γιατί και το στόρι της ταινίας κάθε άλλο παρά αδιάφορο ήταν και σημαντικοί ηθοποιοί έπαιζαν που έδωσαν το κατάλληλο στίγμα τους στην ταινία στο να θεωρηθεί τουλάχιστον ενδιαφέρουσα. Ίσως έφταιξε το όχι και τόσο πετυχημένο για την εποχή promotion της ταινίας, ίσως η μη επαρκής διαφήμιση του φιλμ, με αποτέλεσμα να μην γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό.
Απαστράπτουσα και δεν υπερβάλλω καθόλου η παρουσία της Χαριτίνης Καρόλου, γυναίκας με μια ξεχωριστή γοητεία και αρχοντιά που μόνο απαρατήρητη δεν πέρναγε, χωρίς να διατυμπανίζει την παρουσία της με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους προβολής της θηλυκότητας της. Άλλωστε δεν το είχε καθόλου ανάγκη. 'Ηταν άδικο που δεν την απολάυσαμε σε πολλές ταινίες γιατί πιστεύω πως το ΄΄είχε΄΄ και σαν σκηνική παρουσία και σαν ηθοποιία. Ίσως ήταν με ή χωρίς την θέληση της μακριά απο τα δαιδαλώδη κυκλώματα του χώρου της. Πάντως εκτός από την εν λόγω ταινία έδωσε τα ισχυρότατα διαπιστευτήρια της και στον κινηματογράφο με τους "Αμαρτωλούς" και τις " Όμορφες Μέρες" καθώς και στην τηλεόραση στις "Υποψίες" και στην "Λέσχη Μυστηρίου". Άξια!
 
Πίσω
Μπλουζα