Η Αλτάνα της Πάργας

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
526
Η Αλτάνα της Πάργας (1990)


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%97_%CE%91%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%82

Δεν ξέρω αν θυμάσται αυτή τη ιστορική σειρά ελληνικής παραγωγής όπου ο Παπαμιχαήλ έκανε τον Πασά. Νομίζω στους τίτλους αρχής τραγούδαγε η Πρωτοψάλτη (μπορεί να κάνω και λάθος)

Παιζότανε από ετ-2 το 1990.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμαν που το θυμηθηκες αυτο φιλε μου!!!!!! που μπορουμε να βρουμε τη σειρα?
 
Στο ραδιομεγαρο της ΕΡΤ και αν...
 
ΤΗΝ ΑΛΤΑΝΑ ΑΝ ΔΕ ΜΕ ΓΕΛΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΙΖΕ Η ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ(ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΗ)
 
Η Μαιρη Βιδαλη επαιζε την Κυρα Φροσυνη! (αυτη η ψυχη βρισκεται Θεσνικη σημερα νομιζω και παιζει Λορκα - ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ)

Ποια επαιζε την Αλτανα ? Θα το βαλω στο κουιζ!
 
Την Αλτάνα της Πάρτας την υποδυόταν η Αλεξάνδρα Λαδικού.
 
Μπραβο fontana! Εισαι κορυφη!
 
Απο αυτη τη Δευτερα εχει προγραμματιστει καθε πρωι στις 8 στο ΣΙΝΕ +. Μπραβο στην ΕΡΤ που τελευταια ανασυρει απο το αρχειο της σειρες που εχουν πολλα χρονια να προβληθουν. Εμενα βεβαια που εχω τον αποκωδικοποιητη με συμφερει να τις βαζει εκει γιατι εχει καλυτερη εικονα και καθολου διακοπες για διαφημισεις,αλλα δεν ξερω μηπως θα επρεπε να τις βαζει και στα κυριως καναλια...
 
Ήταν πολύ ωραία σειρά, ας ελπίσουμε ότι η ΕΡΤ θα θυμηθεί και άλλες τέτοιες παραγωγές για να τις προβάλλει.
 
πολυ καλη σειρα με υπεροχο καστ ηθοποιων...ο παπαμιχαηλ ως πασας ανατριχιαζε απο φοβο το πιτσιρικακι που ημουν τοτε...αξεπεραστος πραγματικα και κορυφαιος ηθοποιος!!!!απ οτι θυμαμαι το εβαλε σε επαναληψη η νετ πριν απο καποια χρονια και μαλιστα νωρις το πρωι...ατοιμη ερτ!!!
 
Εγω βρήκα και το βιβλιο, που βασιστηκε η σειρά, και διαπιστωσα, πως μονο το μισο, εγινε ταινια. Μαλλον το εκοψαν, δεν ξερω..

Είναι συγκλονιστικό βιβλίο!
 
εχω βρει τη σειρα παιδια...οποιος την θελει ας στειλει πμ να του πω
 
Λορένα είπε:
Εγω βρήκα και το βιβλιο, που βασιστηκε η σειρά, και διαπιστωσα, πως μονο το μισο, εγινε ταινια. Μαλλον το εκοψαν, δεν ξερω..Είναι συγκλονιστικό βιβλίο!
Συμφωνώ Λορένα! Πολύ ωραίο βιβλίο. Κι είναι κρίμα που η σειρά δεν συνέχισε για να δείξει τις ιστορίες και των μικρότερων αδελφών.

Αλήθεια, από τις επτά κόρες της Αλτάνας, θυμάμαι μόνο την Μουρίκη που έπαιζε τη δεύτερη και την Άννα Κουρή (εντελώς βρέφος, με κοτσιδάκια :D ) που έπαιζε τη μικρότερη.

Περιέργως από γαμπρούς θυμάμαι περισσότερους. Ο Τρύφων Καρατζάς έπαιζε τον άντρα της μεγάλης, ο Σωκράτης Αλαφούζος της τρίτης και ο Νίκος Σταγόπουλος της τέταρτης.

Καμιά ιδέα ποιες ηθοποιοί έπαιζαν τις εναπομεινασες κόρες; :xm:
 
Έτος παραγωγής : 1990

Σκηνοθέτης : Κώστας Ασημακόπουλος

Παραγωγή : Λάκης Κομνηνός

Παίζουν : Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Αλή Πασάς), Μάνια Τεχριτζόγλου (Κυρά Βασιλική), Μαρία Θάνογλου, Μαρία Τσακαλίδου, Γκέλυ Γαβριήλ, Άννα Κουρή, Αναστασία Παπαστάθη, Έφη Μουρίκη, Ιωάννα Γκαβάκου, Μάκης Ρευματάς, Τρύφων Καρατζάς
 

Επειδή δεν δούλευε πλέον το ράπιντ σέιρ λινκ, το τραγούδι στο Γιου Τιουμπ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια αυτα ηταν σηριαλ!!!! τωρα ας βολευτουμε με τα μαγειρικα και τον Big brother!!!!θελω να την ξαναδω αυτην την σειρα!!!θυμαμαι μονο σκηνες!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα