Η ΑλφαΒήτα του ελληνικού κινηματογράφου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
μου φαινεται οτι εχει μπει παρομοιο θεμα εδω

Δεν είναι και συνώνυμα αφού το μεν αναφέρεται μόνο σε άντρες, το δε συμπεριλαμβάνει και την γυναικεία ομοφυλοφιλία. Απλά δεν θυμάμαι να υπάρχει πουθενά και καμιά ένδειξη γυναικείας ομοφυλοφιλίας πουθενά, έστω και τραβηγμένα στερεοτυπική. Σε καμιά από αυτές τις ταινίες που βάζαν γυναίκες στη φυλακή ίσως να είχαν καμιά που να το έπαιζε "νταής" αλλά δεν τις έβλεπα.

Άγγελος

Οι ομοφυλόφιλοι

Η ταινία ''Σαπφώ η λεσβία'' μετράει;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι τουλάχιστον μια ταινία στην οποία ο Μηλιάδης έκανε τον συνηθισμένο θηλυπρεπή ρόλο του αλλά στο τέλος αποκαλύφτηκε ίσιος, απλώς το παρίστανε γιατί έτσι του εμπιστεύονταν οι άντρες τις γυναίκες τους (ήταν κομμωτής, μόδιστρος, κάτι τέτοιο). Και υπάρχει και ο Εξαρχάκος στην Παριζιάνα. Άρα οι θηλυπρεπείς ρόλοι δεν ταυτίζονται με τους ομοφυλόφιλους. Βέβαια το ανάποδο ίσχυε, τουλάχιστον στις παλιές κωμωδίες: Οι ομοφυλόφιλοι ήταν εξάπαντος θηλυπρεπείς (άλλωστε σπάνια έδειχναν ανοιχτά ότι τους άρεσαν άντρες, ήταν πολύ προωθημένο για τα ήθη της εποχής, οπότε η ομοφυλοφιλία υποδεικνυόταν έμμεσα ακριβώς με τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν).

Οι λύκαινες (1974)

Νομίζω υπαινιγμός για γυναικεία ομοφυλοφιλία υπάρχει στα "Κόκκινα φανάρια" (η σκηνή της Διαμαντίδου με την Ανουσάκη) και στη "Στεφανία".

Η σημερινή μας λέξη είναι

Ομπρέλα

Σε ποιές ταινίες βλέπουμε ομπρέλες; Είτε με βροχή είτε όχι. Μετράνε και οι θαλάσσης... :)

Αχ αυτή η γυναίκα μου

ΦΖΠ1 είπε:
Αχ αυτή η γυναίκα μου
Αν εννοείς τη σκηνή με τη βροχή , η Αλίκη δεν είχε ομπρέλα στο κεφάλι αλλά την κατσαρόλα με το στιφάδο!!! :P

Ναι όπως περιμένει στο δρόμο περνάνε πολλοί με ομπρέλες για να τονίση ότι εκείνη βρέχεται !

ΦΖΠ1 είπε:
Ναι όπως περιμένει στο δρόμο περνάνε πολλοί με ομπρέλες για να τονίση ότι εκείνη βρέχεται !
Αν το πάρεις έτσι οκ δεκτό! :)

Εγωισμος

O ατσιδας

Η θεια απ' το Σικαγο

Χαμενα ονειρα

Επαναστατης ποπολαρος

Νυχτα γαμου

Ερασται του ονειρου

Νομίζω και στο θέμα συνειδήσεως σε μια σκηνή που ο Κούρκουλος περιμένει με το παιδί του το σχολικό...

Ο φαλακρός μαθητής (ομπρέλες σε διαδήλωση)

Μερικοί το προτιμούν κρύο

Να προσθέσω για τη λέξη ''Ομοφυλοφιλία'' που δόθηκε, την ταινία ''Το μήλο του Σατανά''.

Στο "Για μια τρύπια δραχμή" που έβλεπα χτες, κάποιος από τους πρωταγωνιστές (Ρηγόπουλος ή Παράβας, ξέχασα κι όλας ποιος!) ανοίγει μια ομπρέλλα μέσα στο σπίτι και ο άλλος του λέει να την κλείσει γιατί είναι γρουσουζιά (και αμέσως μετά μαθαίνουν ότι έρχεται απροσδόκητα ο θείος από την Αφρική).

Ξυπόλητος Πρίγκηψ.

Κάτι να καίει.

Η σημερινή μας λέξη είναι

Οργασμός

Σε ποιές ταινίες βλέπουμε οργασμό , είτε αληθινό είτε ψεύτικο; ;)

Ο οργασμός της αγελάδας, αμέσως-αμέσως !

Στις γκουσγκουνοταινίες! :D

Πίσω
Μπλουζα