Η Απειλή - The Thing (1982)

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
512
Αντιδράσεις
163
THE THING

[edit] dead pic [edit]

Σκηνοθεσία: John Carpenter

Παίζουν: Kurt Russell, David Clennon, Wilford Brimley, Keith David, κ.α

Ετός 1982. Περιοχή η παγωμένη ηπειρός της ανταρκτικής. Βρισκόμαστε σε μια εξερευνητική μονάδα των ΗΠΑ. Τα πάντα φένονται να εξελίσσονται ήσυχα και προβλέψιμα, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένα ελικόπτερο με περίεργες διαθέσεις στο ορίζοντα. Οι Νορβηγοί επιβένοντες του ελικοπτέρου κυνηγάνε να σκωτόσουν ...ενά σκύλο. Τελικά το ελικόπτερο καταστρέφεται, και οι επιβάτες του σκωτόνται, χωρίς να αφήσουν στοιχεία για το λόγο που κυνηγούσαν το ζωό.

Ο σκύλος κρύβεται στη Αμερικάνικη βάση. Χωρίς να το γνωρίζουν οι άνδρες της βάσης, ανάμεσα τους πλέων βρίσκεται μια τρομακτική απειλή... Μια απειλή που θα στρέψει το έναν ενάντια στο άλλο, και θα αποδειχτεί επικύνδινη για ολόκληρο το πλανήτη....

Το The Thing αν και remake μιας παλιότερης B movie ταινίας ( "The Thing From Another World" του 1951 ) θεωρείται απο τα καλύτερα έργα του μέτρ των ταινιών τρόμου John Carpenter. Το έργο έχει τρομερή ατμόσφαιρα και υπάρχουν πολλές σοκαριστικές σκηνές, ειδικά σε στιγμές που ο θεατής δε το περιμένει. Απο τα μέσα της ταινίας ειδικά και μετά, οι χαρακτήρες βρισκονταί σε μόνιμη ένταση, καθώς κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τον άλλο αν είναι άνθρωπος ... η κάτι άλλο. Ακόμα και ο κεντρικός ήρωας της ταινίας ( ο Kurt Russel ) έρχεται υπο αμφισβήτηση κάποια στιγμή, και αυτό προκαλει ενδιαφέρον στο θεατή να δεί τη συνεχεία, κάτι που λίγα έργα τρόμου πετυχένουν καθώς συνηθώς είναι ιδιαίτερα προβλέψιμα.

Τα εφφέ είναι εκπληκτικά για τη εποχή, και πολλές ταινίες εμπνεύστηκαν απο αυτά αργότερα, η ξαναχρησιμοποίησαν κάποιες ιδεές. Γενικά θεωρείται για το είδος των ταινιών τρόμου απο κάθε άποψη έργο-σταθμος.

Το The Thing είναι ένα ... hardcore έργο τρόμου. Δεν είναι το μέσο έργο splatter της δεκαετιας των 80s. Είναι πραγματικά σοκαριστικό, και δε σε αφήνει χαλαρό ούτε στιγμή. Συνέχεια παίζει με τα νεύρα των χαρακτήρων στο έργο ... και με τα νεύρα των θεατών καθώς κατα τη περισσοτερη ώρα δε είσαι σίγουρος για κανέναν. Ισώς αυτό είναι και το μοναδικό κακό του έργου, καθώς στο τέλος αφήνει κάποια ερωτηματικά - ερωτηματικά που ακόμα συζητιούνται απο τους fans, και μάλλον θα μείνουν για πάντα αναπάντητα.

Εγώ του δίνω του έργου 9/10. Και το πρωτείνω για κάθε φίλο των ταινιών τρόμου. Αν όχι για άλλο λόγο τουλάχιστον, αλλα επειδή είναι ένα cult έργο του είδους που προσδιόρισε τη κατεύθυνση που πήραν οι ταινίες τρόμου απο τα 80s και πέρα ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλή ταινία.

Από τα πρώτα έργα τρόμου που είχα δει μαζί με το Alien :)

Επίσης πολύ καλό και το video-game που κυκλοφόρησε αρχές του 2000.
 
Μια από τις κορυφαίες ταινίες τρόμου. Η περιόδος 1978 εως 1983, ήταν η καλύτερη του Κάρπεντερ...
 
έξοχη ταινια! ειχα να την δω πολλά χρονια (ειχα αγοράσει και την βιντεοκασετα τοτε), και την βρηκα πριν κανα 6μηνο σε 720p. την ευχαριστηθηκα μιλαμε!

Γενικά το μοναχικο και αγριο αυτο τοπιο του Βορειου πόλου, με αποκλεισμενους επιστημονες σε καταφυγια, δίνει τροφή στο να γινουν δυνατα σεναρια για ταινιες τρομου! Ποσο μάλλον όταν εμπλεκονται και εξωγηινες μορφές!!!!
 
iknowall είπε:
εχει κυκλοφορησει κ σε πολυ καλη εκδοση dvd κ τωρα κ σε blu ray
σε blu ray θα με ενδιεφεραι! να φανταστεις έχω πάρει (ασχετο με το Thread) το Top Gun σε blu ray και επαθα πλάκα.
 
blu ray δεν εχω ακομα! αλλα οποιαδηποτε 80'ς ταινια κ οχι μονο να φανταστεις στην ταινιοθηκη μου την εχω!!!
 
Προσωπικά την θεωρώ από τις ατμοσφαιρικότερες ταινίες του είδους και καλύτερους αντιπροσώπους του καθαρού horror σινεμά.
 
Ναι ειναι πολυ καλη ταινια κ εγω εμεινα με την απορια στο τελος αλλα μου αρεσε αυτο το μυστηριο που αφησε!!!!

Να σας πω οτι αυτην την περιοδο γυριζεται το remake μαλλον καλυτερα prequel οπου θα δειχνει τι συνεβη πριν το ''πραγμα'' φτασει στην επιστημονικη αυτη μοναδα που ηταν ο Kurt Russel!

Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να το κανουν να μοιαζει παλιο οποτε φαινεται καπως ενδιαφερoν αν κ δεν εχω ιδιαιτερες φιλοδοξιες γιατι 1 στα 4 remake αξιζουν σημερα!!!!

Το μονο θετικο μεχρι στιγμης ειναι οτι θα παιζει η Mary Elizabeth Winstead.......!!!!!!!!!!!:dribble:
 
Ωραια ταινία και εγώ προτείνω να την αφήσουν στην ησυχία της και την ατέλειωτη παγωμένη μοναξιά της! μα γιατί κάνουν συνέχεια αυτά τα ιερόσυλα ριμέικ και πρίκουελ; Και απιστευτη αισθητική με ολον αυτό το πάγο από την καλή εποχή του Κάρπεντερ.
 
Αν και το "παλιό" πλάσμα είχε μια ξεχωριστή μαγεία, και ο ο Κάρπεντερ νομίζω ότι έκανε ένα καλό ρημέικ.
 
Ναι και εγώ για την ταινια του Καρπεντερ λέω! αυτή δε θέλω να αγγιξουν! Το πρωτο δεν το έχω πετυχει, δυστηχώς. Βεβαια μετά ο Καρπεντερ αρχιζε να φτιάχνει κακεχτυπα των παλιών ταινιών του απο μονος του.
 
To The Thing είναι πραγματικά ένα αριστούργημα της εποχής του. Περισσότερο απ'όλα μου άρεσε το πως έπαιζε με την ψυχολογία των χαρακτήρων, που ο καθένας κοιτούσε τον άλλον καχύποπτα και δεν ήξεραν ποιόν μπορούν να εμπιστευτούν.
 
Το The Thing αν θυμάμαι καλά είχε βγει και στο PlayStation 2. Ήταν σε στιλ uncharted, αλλά όχι πολύ καλό..
 
Φανταστική movie που σε τραβάει και κάθεσαι και τι βλέπεις κάθε φορά που παίζεται. Και με φανταστικά εφέ· ανατριχιαστική λεπτομέρεια, στη σκηνή όπου κόβονται τα χέρια του γιατρού, χρησιμοποίησαν άνθρωπο με κομμένα χέρια που φορούσε μάσκα με το πρόσωπο του ηθοποιού.
 
Τι ταινιάρα ...ειδικά η σκηνή όπου ο τζένιγκς έχει κυριευτεί από την οντότητα και βγάζει εκείνη την ανατριχιαστική κραυγή, είναι από τις πιο τρομακτικές που έχω δει ....
 
Πίσω
Μπλουζα