Η ΕΡΤ ξαναπροβάλλει ταινίες της FINOS FILM

drspiros

RetroActive
Joined
17 Αύγ 2008
Μηνύματα
565
Αντιδράσεις
325
Ισως ειναι αδιαφορο ως θεμα, αλλα αποτελει ενα ευχαριστο στατιστικο στοιχειο. Τον τελευταιο καιρο η ΕΡΤ (και συγκεκριμενα η ΝΕΤ) προβαλει ταινιες της Finos Films. Δεν ξερω ποσοι το ειχατε προσεξει, αλλα απο την πρωτη μερα λειτουργιας της ιδιωτικης τηλεορασης (ναι, ναι, εδω και 20 χρονια) η κρατικη τηλεοραση δεν ειχε ποτε προβαλει ταινια της συγκεκριμενης εταιρειας, ισως λογω κοστους. Μοναδικη εξαιρεση ηταν η προβολη της ταινιας "Η Αλικη στο ναυτικο" καποια Χριστουγεννα, της οποιας ομως τα δικαιωματα ειχε αγορασει τα τελευταια χρονια η "Καραγιαννης-Καρατζοπουλος".

Οπως και ναχει, νομιζω οτι αξιζει να καλωσορισουμε αυτη την... υπερβαση του κρατικου μας τηλεοπτικου φορεα, δεδομενου οτι η Finos Films υπηρξε η σημαντικοτερη εταιρεια των αρτιοτερων, απο καθε αποψη, ελληνικων παραγωγων.
 
drspiros είπε:
Ισως ειναι αδιαφορο ως θεμα, αλλα αποτελει ενα ευχαριστο στατιστικο στοιχειο. Τον τελευταιο καιρο η ΕΡΤ (και συγκεκριμενα η ΝΕΤ) προβαλει ταινιες της Finos Films. Δεν ξερω ποσοι το ειχατε προσεξει, αλλα απο την πρωτη μερα λειτουργιας της ιδιωτικης τηλεορασης (ναι, ναι, εδω και 20 χρονια) η κρατικη τηλεοραση δεν ειχε ποτε προβαλει ταινια της συγκεκριμενης εταιρειας, ισως λογω κοστους. Μοναδικη εξαιρεση ηταν η προβολη της ταινιας "Η Αλικη στο ναυτικο" καποια Χριστουγεννα, της οποιας ομως τα δικαιωματα ειχε αγορασει τα τελευταια χρονια η "Καραγιαννης-Καρατζοπουλος".Οπως και ναχει, νομιζω οτι αξιζει να καλωσορισουμε αυτη την... υπερβαση του κρατικου μας τηλεοπτικου φορεα, δεδομενου οτι η Finos Films υπηρξε η σημαντικοτερη εταιρεια των αρτιοτερων, απο καθε αποψη, ελληνικων παραγωγων.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφεις drspiros (και καθόλου "αδιάφορο ως θέμα"), ειδικά για εμένα που δεν ζω στην Ελλάδα και δεν παρακολουθώ από κοντά τα προγράμματα των Ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρόσφατα το έβαλα στη ΝΕΤ και είχε το Δόλωμα!Δεν το είχα προσέξει ότι δεν πρόβαλε ταινίες της FINOS FILM,αλλά μου έκανε και εντύπωση που η ΝΕΤ έδειχνε ελληνική ταινία!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ΕΡΤ πολλές ταινίες της Παπανδρέου Α.Ε. παίζει έχω προσέξει , που αυτές τις ταινίες δεν τις παίζουν τα ιδιωτικά κανάλια. Όπως και τις ταινίες του Βέγγου και του Ξανθόπουλου.

Και κάτι άλλο η Αλίκη Στο Ναυτικό αφού την πήρε ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ έχω παρατηρήσει ότι έβαλε πάλι το χεράκι της η Θεοδώρα Σολωμού, και στους τίτλους και στις αλλαγές πλάνων.

FINOS FILM ταινία στην ΕΤ1 είχε ξαναπαίξει πρόπερσι με την Αρχόντισσα και τον Αλήτη.
 
Πληροφορηθηκα πως σημερα η ΝΕΤ επαιξε το "Κατι να καει" στην original μορφη του, δηλαδη σε σινεμασκοπ! Ισως ειναι η πρωτη φορα που παιχτηκε ετσι στην τηλεοραση. Δυστυχως δεν το ειδα, μηπως καποιος που το ειδε (και το εγραψε να μας δειξει ενα αποσπασμα?)
 
Ναι, το είδα λίγο, ήταν πολύ καλύτερο σε σινεμασκόπ και ως ποιότητα εικόνας μου φάνηκε πολύ ζωντανό!
 
ChristosM είπε:
Πληροφορηθηκα πως σημερα η ΝΕΤ επαιξε το "Κατι να καει" στην original μορφη του, δηλαδη σε σινεμασκοπ! Ισως ειναι η πρωτη φορα που παιχτηκε ετσι στην τηλεοραση. Δυστυχως δεν το ειδα, μηπως καποιος που το ειδε (και το εγραψε να μας δειξει ενα αποσπασμα?)
To είδα εγώ. Ήταν η πρώτη φορά που παίχτηκε έτσι (2.35:1) στην Ελληνική τηλεόραση. Πάρα πολύ καλή εικόνα (σε crt τουλάχιστον τηλεόραση - αρνούμαι να την αλλάξω). Δυστυχώς αν και το πέτυχα σχεδόν απ την αρχή δεν το έγραψα (κακώς) μιας και το έχω σε μια εγγραφή του 1993.

Ένα ακόμα μπράβο στην ΕΡΤ (από εμένα)
 
Δεν το ειδα, αν οντως εγινε ετσι πολλα-πολλα μπραβο στη ΕΡΤ. Με το καλο και στις υπολοιπες σινεμασκοπ ταινιες, οπως το "Κοριτσια για φιλημα", το "Ραντεβου στον αερα", οι "Κληρονομοι", ο "Ξυπολητος πρίγκηψ" και αλλα που δε θυμαμαι.
 
XristosMS είπε:
Ναι, το είδα λίγο, ήταν πολύ καλύτερο σε σινεμασκόπ και ως ποιότητα εικόνας μου φάνηκε πολύ ζωντανό!
Αναμενομενο, μια και η ταινια ετσι γυριστηκε και ετσι θα επρεπε να προβαλεται παντα. Μακαρι η ΕΡΤ να συνεχισει αυτην την πρωτοβουλια για να βαλει "τα γυαλια" στα ιδιωτικα καναλια αλλα και στη κακιστη μεταφορα των ταινιων αυτων σε dvd που δινει ο "Τηλεθεατης".
 
Μπράβο...

...για την παρατηρητικότητά σου, ήθελα να γράψω, έστω και με καθυστέρηση, tonytony: δεν πρόσεξαν πολλοί/ές ότι η ΕΡΤ πρόβαλε και πάλι Φίνος Φιλμ 20 χρόνια μετά! Αλλά μετά σκέφτηκα ότι αυτή η παρατηρητικότητα και η καλή μνήμη είναι κάτι φυσιολογικό για τα μέλη αυτού του site.

Αυτό που αναρωτιόμουν εγώ είναι αν η ΕΡΤ άρχισε να προβάλει αυτές τις ταινίες ξανά επειδή "έπεσε" η τιμή τους έπειτα από 20 χρόνια συνεχών προβολών και έτσι μπόρεσε να τις αγοράσει ή αν η ΕΡΤ αποφάσισε να διαθέσει μεγαλύτερα ποσά για την αγορά ελληνικών ταινιών.

Πάντως ήταν ενθαρρυντικό που προβλήθηκε επιτέλους στην κανονική του μορφή και ελπίζω ότι θα δούμε και τα υπόλοιπα σινεμασκόπ έτσι (να δούμε επιτέλους και τις... τέσσερις Ζωές Λάσκαρη στο χορευτικό με τα μπαλόνια, στο "Κορίτσια για φίλημα")...
 
Η εικονα της ταινιας με την Αλικη που ειχε σημερα, ηταν πολυ ανωτερη του "επισημου" dvd. Η ευκρινεια και η φωτεινοτητα της κοπιας που επαιξε η ΝΕΤ ηταν εκπληκτικη!! Μπραβο ΕΡΤ.
 
ChristosM είπε:
Η εικονα της ταινιας με την Αλικη που ειχε σημερα, ηταν πολυ ανωτερη του "επισημου" dvd. Η ευκρινεια και η φωτεινοτητα της κοπιας που επαιξε η ΝΕΤ ηταν εκπληκτικη!! Μπραβο ΕΡΤ.
Πολύ ενδιαφέρον! Ποια ταινία της Αλίκης πρόβαλε η ΝΕΤ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Το πιο λαμπρο αστερι" μου φανηκε
 
Ειχε δυο Αλικες σημερα τελικως...(μια Φινος και μια Καραγιαννη) :)
 
Για να λεμε και τα καλα, ενα μεγαλο μπραβο και παλι στην ΕΡΤ που μετεδωσε πριν λιγες ημερες την ταινια "Ραντβου στον αερα" σε σινεμασκοπ, ετσι ακριβως οπως ειχε γυριστει το 1965. Επιτελους ειδαμε για πρωτη φορα (ευχομαι οχι και τελευταια) ολοκληρο το "καδρο" της ταινιας. Να υπενθυμισω πως η ταινια οταν βγηκε σε dvd απο τον "Τηλεθεατη" ηταν πετσοκομμενη, οπως δηλαδη προβαλλεται εδω και χρονια απο τα ελληνικα καναλια.
 
Συμφωνώ απόλυτα με το "Ραντεβού στον αέρα". Μια απορία: Κάποιες ελληνικές ταινίες όπως : "Αστέρω", "Το ταξίδι", "Η άγνωστος", "Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν", "Η Αγνή του λιμανιού", "Οι ουρανοί είναι οι δικοί μας", "Οι βάσεις και η Βασούλα", "Εκείνος κι εκείνη", κάποιες ταινίες του Κούρκουλου και της Λάσκαρη, από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, έχουν να προβληθούν στην τηλεόραση πάρα πολλά χρόνια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί ο "Τηλεθεατής" να τις δίνει, αλλά η τηλεόραση γιατί δεν τις προβάλλει;
 
Μέχρι και η ΝΕΤ που παίζει κάθε Σαββατοκύριακο Φίνος Φιλμ παίζει μόνο κωμωδίες ενώ αυτές που έμειναν απ' έξω είναι όλες κοινωνικές - δραματικές - πολεμικές οι οποίες μάλλον δεν πρόκειται να παιχτούν ποτέ ξανά...έστω και από την TV αν όχι σε dvd...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω μια απορία που δεν αφορά την γιορτή του MEGA, αλλά σχετίζεται με τον σταθμό. Γιατί συγκεκριμένα το MEGA από τις αρχές του 2006 μέχρι σήμερα δεν προβάλλει πια ελληνικές ταινίες;
 
Έχω να παρατηρήσω το εξής!!!Η ταινία "Ένα αστείο κορίτσι" που όλοι έχουμε από τον Τηλεθεατή είναι 93 λεπτά (μόλις τώρα το τσεκάρισα!). Το άλλο Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 19.00 η ΝΕΤ θα δείξει τη ταινία αυτή και δίνει διάρκεια (στο site της) 108 λεπτά...δηλαδή 15 λεπτά παραπάνω!!!Αν υποψιαστώ ότι ήρθε η στιγμή να τη δω επιτέλους ολόκληρη ΘΑ ΠΕΘΑΝΩΩΩ!!!
 
Πίσω
Μπλουζα