elephadas
MultiDimensional RetroDivinitY
- Αντιδράσεις
- 14.848
Εεεε, είμαστε άσχετοι με το θέμα αλλά το πτέραρχος είναι βαθμός αντίστοιχος του ναυάρχου και του στρατηγού. Παλιότερα που τα παρακολουθούσα αυτά μόνο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε τον ανώτατο βαθμό οπότε όταν προερχόταν από την αεροπορία γινόταν πτέραρχος. Δεν ξέρω τι ισχύει τώρα. Επίσης βαθμός (που πολύυυυυ σπάνια απονέμεται - μόνο τον Παπάγο ξέρω) είναι ο στρατάρχης. Εκείνο που δεν είναι βαθμός είναι το "αρχιστράτηγος". Δεν ξέρω γιατί ο Κων/νος φοράει στολή με χαμηλότερα διακριτικά, αλλά φαντάζομαι ο βασιλιάς ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ήταν εκτός ιεραρχίας, ο στρατός κλπ. κατά κάποιον τρόπο του "ανήκαν" (Ε Βασιλικός Σ, ΕΒΝ, ΕΒΑ). Ας πούμε ο Αμερικανός πρόεδρος είναι "Commander-in-Chief", ανώτερος απ' όλους τους στρατιωτικούς, αλλά δεν έχει τυπικό βαθμό. Και η Ελισσάβετ φοράει στολές διάφορων βαθμών αλλά οι Εγγλέζοι είναι περίεργοι σ' αυτά.
Για να πάμε στα εξώφυλλα, σκέφτομαι ότι αν ο Σάχης ζούσε την εποχή του Ερρίκου του 8ου και απλώς αποκεφάλιζε τη Σοράγια, θα είχε ίσως γλυτώσει η Μύκονος από τα τωρινά της χάλια, διότι η "θλιμμένη αυτοκράτειρα" (που πολύ διασκέδαζε τη θλίψη της στο νησί) και κάποιοι άλλοι του διεθνούς jet set ήταν που έκαναν τη Μύκονο της μόδας, αρχικά στους κύκλους τους και μετά στην πλεμπάγια.
Για να πάμε στα εξώφυλλα, σκέφτομαι ότι αν ο Σάχης ζούσε την εποχή του Ερρίκου του 8ου και απλώς αποκεφάλιζε τη Σοράγια, θα είχε ίσως γλυτώσει η Μύκονος από τα τωρινά της χάλια, διότι η "θλιμμένη αυτοκράτειρα" (που πολύ διασκέδαζε τη θλίψη της στο νησί) και κάποιοι άλλοι του διεθνούς jet set ήταν που έκαναν τη Μύκονο της μόδας, αρχικά στους κύκλους τους και μετά στην πλεμπάγια.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: