Η Κάθοδος

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tsalk
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εχμ,βρε Ηλία,αφού ξέρεις τι λένε οι κανόνες για τον διαμοιρασμό πνευματικά κατοχυρωμένου υλικού... ;)

tsalk είπε:
Εκεί που το έβγαλα το καπέλο του κυρίου Βασιλικού ήταν όταν 10 χρόνια μετά απο την θητεία του στην ΕΡΤ παραδέχτηκε ότι επί των ημερών του η τηλεόραση έμεινε στάσιμη αν δεν πήγε πίσω (παρόλα τα μέσα, την ελευθερία και τις καινούργιες ιδέες που είχαν οι δημιουργοί στην διάθεση τους), και ότι επί της προηγούμενης διοίκησης γίναν θαύματα στην ελληνική τηλεόραση.Τουλάχιστον έίχε το θάρος να παραδεχτεί την ανικανότητα της διοίκησης της ΕΡΤ μετά το 1981.
Εγώ πάλι το καπέλο (που φοράει στη συνέντευξη με την Θεολογίδου) δεν θα του το βγάλω του κύριου Βασιλικού, διότι, όπως λένε και οι φίλοι ChristosM και johnalepou, επί των ημερών του στην ΕΡΤ σβήστηκαν ένα σωρό σειρές των προηγούμενων διοικήσεων που είχαν κάνει "θαύματα στην ελληνική τηλεόραση" (σύμφωνα με τα λεγόμενά του). Πώς ένας άνθρωπος των γραμμάτων (ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής) επέτρεψε να διαπραχθεί ένα τέτοιο "έγκλημα" ενάντια στο πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω... Εκτός αν γίνονταν πράγματα στη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ τα οποία δεν ήταν εις γνώση του...

Η σκηνή του πρώτου επεισοδίου που προκάλεσε σάλο και η σειρά αφού ξαναμονταρίστηκε και τα 13 αρχικά επεισόδια έγιναν 8 και μεταδώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα.

Οταν πρωτοείδα εγώ αυτή την σκηνή έπαθα σοκ (αν είναι ποτέ δυνατόν αυτό το ΠΡΑΜΑ να έχει προβληθεί από κρατική τηλεόραση. Αλλά αφού ο λαός (εσείς δηλαδή) θέλετε να το δείτε, τι να πω, δείτε το. (Εγώ νίπτω τας χείρας μου)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=-YwSjb9YweM]YouTube - ΞΞΞΞΞΞΞ£ (Ξ£Ξ?ΞΞΞΞΞΞ ΞΞ?ΞΞΞ?)

Ok με έστειλες τώρα!!!!

Παρόλη τη σκληρότητα, η σκηνή μου φάνηκε πολύ καλογυρισμένη....και μόλις κατάλαβα για ποιο λόγο έγινε τέτοιος πανικός με τη σειρά εκείνη την εποχή!!!

Φυσικά, αυτό το μικρό δείγμα με έκανε να θέλω ακόμα περισσότερο να τη δώ.........

νομιζω πως η σκηνη ειναι καλογυρισμενη και καυτηριαζει μια μαστιγα της τοτε εποχης,απο μενα μπραβο στο σκηνοθετη για τη ''τολμηρη'' του ληψη...

τετοιες σκηνες αποτρεπουν νομιζω τους νεους για τη ληψη απαγορευμενων ουσιων αλλα αυτο ειναι θεμα που δεν αφορα τη retro συζητηση μας...

ευχαριστως θα την εβλεπα τη σειρα παντως,σαν μια βιντεοταινια των 80s!

Ό,τι πιο αίσχος είχε να επιδείξει η νεόκοπη τότε ΄΄σοσιαλιστική΄΄ κυβέρνηση στον τομέα της τηλεόρασης!

Αφού παραδέχτηκε το λάθος έπειτα από χρόνια ο πολιτικά υπεύθυνος της ΕΡΤ Βασίλης Βασιλικός αυτό τα λέει όλα.

Σίγουρα, αφού είχε τα κότσια να το παραδεχτεί μπράβο του. Το θέμα είναι ότι τότε και λίγο αργότερα έγιναν και τα μεγαλύτερα εκλήματα στο αρχείο της ΕΡΤ (διαγραφές αρχείου, ξεπούλημα αρχείου κλτ), για τα οποία ποτέ και κανένας δεν έδωσε λόγο.

τί ακριβώς σας άρεσε δε μπορώ να καταλάβω, αλλά κρατική τηλεόραση να πληρώνει για κάτι ανάλογο μου κάνει μεγάλη εντύπωση!

ομολογώ ότι δεν τους κρατάω κακία που δεν μας την έδειξαν :P

μηπως μπορώ να έχω το βιντεο

Τα σχολια του ΤSALK ποιλύ καλά και αντικειμενικά

Μαρια Πανούτσου?

Kατ αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας Μαρία. Το απόσπασμα από την κάθοδο μπορείς να το δεις στο youtube εκεί όπου το έχω ανεβάσει.

tsalk είπε:
Η σκηνή του πρώτου επεισοδίου που προκάλεσε σάλο και η σειρά αφού ξαναμονταρίστηκε και τα 13 αρχικά επεισόδια έγιναν 8 και μεταδώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα.Οταν πρωτοείδα εγώ αυτή την σκηνή έπαθα σοκ (αν είναι ποτέ δυνατόν αυτό το ΠΡΑΜΑ να έχει προβληθεί από κρατική τηλεόραση. Αλλά αφού ο λαός (εσείς δηλαδή) θέλετε να το δείτε, τι να πω, δείτε το. (Εγώ νίπτω τας χείρας μου)

YouTube - ΞΞΞΞΞΞΞ£ (Ξ£Ξ?ΞΞΞΞΞΞ*ΞΞ?ΞΞΞ?)
μηπως έχεις το Βιντεο??

tsalk είπε:
Kατ αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας Μαρία. Το απόσπασμα από την κάθοδο μπορείς να το δεις στο youtube εκεί όπου το έχω ανεβάσει.
Επισης στο site της ΕΡΤ "Ψηφιακο αρχειο", στο 26ο επεισοδιο της εκοπμπης "Το Σηριαλ των σηριαλ" μπορει κανεις να δει αρκετα αποσπασματα απο την σειρα.

'Oπως έχει αναφερθεί και πιό πάνω η σειρά ήταν 13ων επεισοδίων. Μετά όμως τον σάλο που δημιουργήθηκε τα επεισόδια έγιναν 8 και προβλήθηκαν στην μεταμεσονύκτια ζώνη της ΕΡΤ. Η σειρά (τα 8 αυτά επεισόδια) κυκλοφόρησαν γύρω στο 1985-86 (μάλλον) και σε βιντεοκασσέτες στο εμπόριο από την γνωστή εταιρία Magnetic.

Ιδού και το εξύφυλλο της βιντοκασσέτας

Οι κασσέτες (2) μου έκανε φοβερή εντύπωαη πως βρέθηκαν προ ολίγου καιρού και έχοντας περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την κυκλοφορία τους

17479.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραιο ευρημα, μπραβο tsalk.

Όντως, σε ευχαριστούμε tsalk για το εξώφυλλο της βιντεοκασσέτας.

Φωτογραφία της αμφιλεγόμενης αυτής σειράς.

[edit] Dead pic [edit] 

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ΚΑΘΟΔΟΣ (1983)

Έτος: 1983

Τηλεοπτική Σειρά

8 επεισόδια (Κύκλοι επεισοδίων:1)

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Τρίτη 4 Ιανουαρίου 1983

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης

Σενάριο: Γιώργος Μιχαηλίδης

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Κωστιδάκης

Ηθοποιοί: Ζαχαρίας Ρόχας (Άγγελος) , Πέγκυ Σταθακοπούλου (Άννα) , Βύρων Πάλλης (Βαρούχας) , Αγάπη Μανουρά (Ελένη) ,Δημήτρης Τζουμάκης , Μπέλλα Μιχαηλίδου , Νίκος Γαροφάλλου , Έρση Μαλικένζου , Σπύρος Μπιμπίλας (Μάριος) , Χρήστος Ευθυμίου (II) , Γιάννης Κανδήλας , Νίκη Κρεούζη , Μπάμπης Χατζηδάκης , Δημήτρης Μπάνος , Γιώργος Μωρογιάννης ,Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος , Γιούλη Σταμουλάκη , Τώνης Γιακωβάκης , Αντώνης Ξένος , Μαρία Πανούτσου , Κωνσταντίνα Σαββίδη , Τζένη Σαμπάνη , Έφη Κανακουσάκη , Κώστας Τσάκωνας (I) , Νίκος Τσαχιρίδης , Γιάννης Αλεξανδρίδης , Ελένη Φίλιππα, Τζοβάνα Φραγκούλη , Μιχάλης Αεράκης , Ηλίας Χριστόπουλος , Χριστίνα Κοντσέτα , Μπάμπης Αλατζάς , Λεωνίδας Βαρδαρός ,Προκόπης Δούρβας , Γιώργος Παπαδημητράκης

Η Κάθοδος κυκλοφόρησε σε vhs στα μέσα της δεκαετίας του 1980 απο την γνωστή εταιρία Audio Video Magnetics σε 2 vhs.

Θα ανέβουν σύντομα οι τίτλοι και τα εξώφυλλα.

Μα επαιζε σιγουρα η Τζοβανα Φραγκουλη στη σειρα? Πολυ περιεργο μου φαινεται...την εχεις δει κανεις με τα ματια του??

Από το "σήριαλ των σήριαλ", έμαθα και γω για τη σειρά. Θυμάμαι που έδειχνε δημισιεύματα εφημερίδων, που την έκραζαν άγρια ( χαζοκούτι το "μαγικό κουτί" κλπ)...

Πίσω
Μπλουζα