Η Λάμψη (1991 ANT1)

μηπως ξερετε γαιτι ο αντ1 ενω στο αρχειο του εχει ανεβασει σειρες γιατι δεν ανεβαζει στο αρχειο του αυτην την σειρα και αλλες σαπουνοπερες;πιστευετε οτι υπαρχει θεμα με τον ογκο και τους ειαι αδυνατον να τν ανεβασουν;η ειναι κατι αλλο;
Επειδη και γω εχω αυτη την απορια πολλα χρονια τωρα εχω καταληξει πως το προβλημα ειναι ο ογκος των επεισοδιων γιατι μιλαμε για 3.457 επεισοδια.Δεν μπορω να σκεφτω καποιον αλλο λογο που δεν τα εχουν ανεβασει.
 
ΠΙθανοτατα ναι. Εγω παντως δε θα σκεφτομουν  ποτε οτι θα ανεβαιναν σαπουνοπερες οπως ανεβαινουν αλλες σειρες. Τωρα αν αυτο το κανει καποιο καναλι και δεν το κανει ο Αντ1, δεν ξερω, θα με εξεπληττε ομως.
 
Οχι πως θα μετανοησει κανένας και άλλωστε ποιος εγώ να αμφισβητησω τέτοιες υπερπαραγωγες,θα πω το εξης η λάμψη είναι η αιτία παραγωγής αντιστοιχων σειρων με μηδέν περιεχομενο και κακη εως γελοια ηθοποιια.Αυτά που μας μένουν εν τέλη ειναι τα τραγικά κοντινά πλανα και οι διαλογοι τυπου:Μαρία θέλω να σου πω κάτι,οπως πηγαινα προς την αθηνα πετυχα τον γιωργο που κρατουσε την Αγγελικη στην αγκαλια και μετα ήρθα στο Χαλανδρι για να σε δω αλλα δε σε βρηκα,Ο τολης εφυγε με τον Χαρη για ταξιδι,ακουσες για την συναυλια στο μιλανο κραταω ενα χαρτι και σου εγραψα μια λεξη αλλα δεν μπορω να σου πω,πηγε η ωρα 7 και πρεπει να φυγω γεια σου............

Οι Dallas,Dynasty, Young and the Restless καράφλιασαν τόσο που δεν τολμουν να βγουν απο το σπιτι τους!

Λαμψη παιδια παμε λαμψη και ξερο ψωμι!

Εγώ μια λάμψη(The shining)  ξέρω και προτιμώ να την δω 3457 φορές!

Υ.Γ ναι ξερω ειμαι κακουλης............ειμαι και αυτο hater ναι ναι........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H λαμψη ηταν μια σαβουρα και μιση με ιστοριες της πλακας και αν παιζοταν σημερα μπορει να κοβοταν σε χρονο ρεκορ αλλα τοτε ηταν διαφορετικα τα πραγματα και ο κοσμος κυριως οι νοικοκυρες που ολη μερα ηταν μεσα στο σπιτι περιμεναν πως και πως καθε νεο επεισοδιο.Περα απο ολα αυτα ομως προσωπικα εγω πολυ θα ηθελα να εβλεπα συγκεκριμενα επεισοδια της λαμψης και συγκεκριμενα την ιστορια με τον ευλογητο.Μονο αυτο τιποτα παραπανω.
 
Η ΛΑΜΨΗ - Βίρνα και Γιάγκος στην 1η τους συνάντηση μετά απο χρόνια




 
Δεν είναι που δεν είχα δει κανένα επεισόδιο. Δηλαδή, για να ακριβολογώ, είχα προσπαθήσει να ολοκληρώσω κάποια αλλά δεν τα  κατάφερα. Δεν είναι που απορούσα πώς το έβλεπε ο κόσμος. Είναι οι ομηρικοί καβγάδες που είχα κάνει με την κολλητή μου (είμαστε κολλητές από το 1985 έως και σήμερα)... Καθόταν με ευλάβεια και έβλεπε το ερωτικό τρίο Γιάγκος-Βίρνα-Ᾱλέξης.... Δεν το άντεχα... Δεν μπορούσε το μυαλό μου να χωνέψει με τίποτα πώς μια πανέξυπνη γυναίκα με χιούμορ σαν την κολλητή μου (κοπέλα μάλλον, διότι τότε ήμασταν εις νεαράν ηλικίαν), μπορούσε να βλέπει αυτό το πράγμα που οι ηθοποιοί επαναλάμβαναν δέκα φορές σε μια σκηνή μία συγκεκριμένη φράση, άλλαζε η σκηνή και οι ηθοποιοί επαναλάμβαναν δέκα φορές μία συγκεκριμένη φράση, άλλαζε η σκηνή και οι ηθοποιοί επαναλάμβαναν δέκα φορές μια συγκεκριμένη φράση.....  Έλεος!!!! Δεν ολοκλήρωσα επεισόδιο ποτέ, αλλά έχω μείνει με την εντύπωση ότι κάθε επεισόδιο πρέπει να αποτελούνταν από πέντε φράσεις (όσες και οι σκηνές)... Όταν βέβαια, έσπασε το τρίο και αποχώρησε ο Σπυρόπουλος,  σταμάτησε να το βλέπει. Έτσι την συγχώρεσα. :D   Εξ' αιτίας αυτού του σήριαλ, τρέχαμε να δούμε το θεατρικό "Μετά το πανηγύρι" με την Δανδουλάκη και τον Σπυρόπουλο, οι οποίοι φυσικά δεν παρέλειψαν να εξαργυρώσουν την επιτυχία της σεζόν. Στο θέατρο βέβαια, ήταν πολύ καλοί... Είχαμε μείνει άναυδες όταν στο δραματικό φινάλε του έργου, η Δανδουλάκη έκλαιγε με αληθινότατα δάκρυα!!!!!
 
για τον ευλογητο υπαρχουν εκτεταμενα βιντεο με την ιστορια στο γνωστο site.επισης υπαρχει και το πρωτο επεισοδιο 
 
Ας ειναι και εδω το πρωτο επεισοδιο ολοκληρο.

[edit] Copyrights [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΛΙΚΟ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ?
 
lamps.jpg

250 επεισοδια ελεγαν αλλα κρατησε 3457!!

lampsi.JPGlamp5.JPGlamp6.JPGlamp9.jpglamp3.JPGμε την Τανια Καψαλη

lamp4.JPGμε την Ελενη Κουρκουλα

lamp2.jpglamp10.jpg

φωτο με διαλογους επεισοδιου

lamp8.jpglamp7.jpg

lamp1.jpg

πηγη
 
Την Λάμψη θυμάμαι την βλέπαμε φανατικά απ το πρώτο επεισόδιο. ..Δεν χάναμε ούτε ένα επεισόδιο εγώ κι ο αδελφός μου...Όμως περίπου απ τον Ιούλιο προς Αύγουστο του 1992 (μην πώ απ' την άνοιξη του 1992) και μετά καπου χάσαμε την μπάλα με την εισαγωγή νέων χαρακτήρων,παράλληλες πλοκες,κτλ οπότε από τότε έχω πολλά κενά μνήμης γύρω απ' αυτή την σειρά....Όμως έχω την εντύπωση ότι η ιστορία με την Kenich ηταν καπου το φθινόπωρο του 1992 όπως και η ιστορία με την Σεμίνα (ή μήπως η Σεμίνα -Nάντια Μουρούζη-εμφανίστηκε απ' το επεισόδιο της 25ης Μαρτίου 1992;).Κάπου Αύγουστο 1992 υπήρχε και η ιστορία με την ψυχίατρο φίλη του Αλέξη Δράκου (Λίνα Μαρκάκη) που η αδελφή της είχε λευχαιμία (νομίζω τον ρόλο αυτό τον έκανε η Βίκυ Πρωτογεράκη) και βγήκε στην πορνεία, αλλά δε θυμάμαι τι ρόλο βάραγε ο πατέρας της Μαρκάκη και της Πρωτογεράκη (που τον ερμήνευε ο ηθοποιός Γιώργος Μπέλλος).Όπως δεν θυμάμαι με τι αφορμή εμφανίστηκε ο Φαίδων Γεωργίτσης ως Αννίβας ή ο Νίκος Βασταρδής ως Αρμαγεδδών...Ή γιατί έφυγε ξαφνικά ο Γιώργος Βασιλείου ως λιμενικός και στην θέση του ήρθε ο Διονύσης Ξανθός (ως πλοίαρχος Δέρβος)και γιατί ο Μάντακας ως Βαρβέρης από κατηγορούμενος βγήκε συνεργάτης του λιμενικού στην υπόθεση με το ουράνιο και αν θυμάμαι είχε ένα φλέρτ με την υπηρέτρια Κατερίνα η οποία όμως αν δεν κάνω λάθος δεν τα είχε φτιάξει με τον Γιώργο Ματαράγκα ;(σε ρόλο λιμενικού κι αυτός o oποίος σε κάποιο επεισόδιο έφαγε μάλιστα ξύλο απ' τον πλοίαρχο Δέρβο γιατί είχε μπλέξει με χαρτοπαίγνια)...'Η γιατί δεν αναφέρονταν πουθενά στους τίτλους ή ακόμη και στους τίτλους τέλους το όνομα της ηθοποιού Δέσποινας Δρεπανιά που ήταν η γραμματέας του πλοίαρχου Δέρβου;Από κει και μετά δεν το έβλεπα το παρακολουθουσαν οι δικοί μου...Επίσης η υπόθεσή με το ουράνιο διακόπηκε πολύ απότομα νομίζω και ανοίχτηκαν νέες ιστορίες;
 
Τελευταία επεξεργασία:
H λαμψη ηταν μια σαβουρα και μιση με ιστοριες της πλακας και αν παιζοταν σημερα μπορει να κοβοταν σε χρονο ρεκορ αλλα τοτε ηταν διαφορετικα τα πραγματα και ο κοσμος κυριως οι νοικοκυρες που ολη μερα ηταν μεσα στο σπιτι περιμεναν πως και πως καθε νεο επεισοδιο.Περα απο ολα αυτα ομως προσωπικα εγω πολυ θα ηθελα να εβλεπα συγκεκριμενα επεισοδια της λαμψης και συγκεκριμενα την ιστορια με τον ευλογητο.Μονο αυτο τιποτα παραπανω.
σίγουρα θα κόβονταν σήμερα...ζήτημα αν θα προβάλλονταν 250 επεισόδια

βλέπω αναφέρει και Γιώργο Αρμένη στο αρχικό κάστ.Νομίζω δεν έπαιξε καθόλου ή κάνω λάθος;

Της εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να βγει νικητρια

Μάχη για την ζωή του δίνει και ο Αντρεας Μικρούτσικος μετά τον θάνατό του αδερφού του στην εντατική με πνευμονικό οιδημα
 
Η "Λάμψη". Άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γιαγιά μου που δεν έχανε επεισόδιο κ που τη λάτρευε τόσο πολύ που με έβαζε να της την παίζω στο πιάνο. Intro κ αλλά κομμάτια παρτιτούρες. Μες στην προσευχή μου σε θυμάμαι....
 
Θάνος Καληώρας, Νίκος Φώσκολος και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου το 1994
1618606354762.png

Ελένη Κούρκουλα και Νίκος Φώσκολος το φθινόπωρο του 1992
1618606475059.png

Χρήστος Πολίτης, Νίκος Φώσκολος και Γιώργος Βασιλείου
1618606609578.png
 
Ας ξεκαθαρίσω λίγο τις διάφορες απορίες σου, φίλε paulochelao24 :)

έχω την εντύπωση ότι η ιστορία με την Kenich ηταν καπου το φθινόπωρο του 1992
Η ιστορία της Κένιχ άρχισε τέλη Απριλίου/αρχές Μαΐου του 1993, δηλαδή τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1993, με τον "ψεύτικο" θάνατο της Κένιχ και τη φυγή της στο εξωτερικό.

η ιστορία με την Σεμίνα (ή μήπως η Σεμίνα -Nάντια Μουρούζη-εμφανίστηκε απ' το επεισόδιο της 25ης Μαρτίου 1992
Η ιστορία με τη Σεμίνα άρχισε τον Δεκέμβριο του 1991, όταν και γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τον Αιδεσιμότατο Έιντζελ, τον Γιώργο Χριστοδούλου δηλαδή, που είχε διπλό ρόλο: έναν του Αιδεσιμότατου και έναν του δίδυμου αδερφού του, πράκτορα του ΟΗΕ Ρέι Κόνορς.

δεν θυμάμαι με τι αφορμή εμφανίστηκε ο Φαίδων Γεωργίτσης ως Αννίβας
Ο Γεωργίτσης εμφανίστηκε στη σειρά το χειμώνα του '92-'93, με αφορμή την ιστορία του Κλέαρχου και του Ορφέα Διμινιού. Ο Δράκος είχε δολοφονήσει τον εργαζόμενό του, Κλέαρχο Διμινιό, επειδή τον απειλούσε πως αν δεν τον πληρώσει θα αποκαλύψει στη γυναίκα του πως διεξάγει παράνομο εμπόριο. Ο αδερφός του, Ορφέας, αποφάσισε να ανατινάξει τη Τζάιαντ με όλη την οικογένεια Δράκου μέσα, ως εκδίκηση. Έτσι, ξεκίνησε ένα ανελέητο κυνήγι μεταξύ Διμινιού-Αστυνομίας, που κατέληξε, με παρέμβαση του Αιδεσιμότατου, στη συγχώρεση του Δράκου απ' τον Διμινιό.

ο Νίκος Βασταρδής ως Αρμαγεδδών
Ο Βασταρδής εμφανίστηκε στις αρχές της σεζόν 1994-1995 ως πληρωμένος δολοφόνος με το όνομα Αρμαγεδών (εγώ :D), για να σκοτώσει τον Γιάγκο που εποφθαλμιούσε την πρωθυπουργία της Ελλάδας από τον αδερφό του Σέβο. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες, ο Αρμαγεδών τραυματίζει σοβαρά τον Γιάγκο, ενώ εκείνος τον σκοτώνει. Με την πορεία των ερευνών, ανακαλύπτουν τον θυρωρό που έβαλε το πιστόλι του Αρμαγεδώνα στη Τζάιαντ, και εκείνος τρομαγμένος ειδοποιεί τον Σέβο να τον σώσει. Ο Σέβος τον "έσωσε", στέλνοντας τον Μάξιμο (Ανδρέα Ντούζο) να δολοφονήσει τον θυρωρό.

..Ή γιατί έφυγε ξαφνικά ο Γιώργος Βασιλείου ως λιμενικός και στην θέση του ήρθε ο Διονύσης Ξανθός (ως πλοίαρχος Δέρβος)
Ο Βασιλείου αποχώρησε από τη σειρά τον Μάρτιο του 1992, λόγω μετάθεσης του ρόλου του στο Λιμεναρχείο της Καβάλας. Ουσιαστικά, αυτό έγινε γιατί απέτυχε να εξαρθρώσει το κύκλωμα του ουρανίου, πράγμα που πέτυχε ο Δέρβος.

και γιατί ο Μάντακας ως Βαρβέρης από κατηγορούμενος βγήκε συνεργάτης του λιμενικού στην υπόθεση με το ουράνιο
Η αλλαγή του Μάντακα από τον ρόλο του κακοποιού Φάνη Βαρβέρη σε Ταγματάρχη της ΚΥΠ με το όνομα "Ριχάρδο Στάικο" (!!) ήταν, μάλλον, μια κίνηση του Φώσκολου προκειμένου να μείνει ο Μάντακας στη σειρά, όπως και έγινε. Κουλή αλλάγή, αλλά αλλαγή :D

πίσης η υπόθεσή με το ουράνιο διακόπηκε πολύ απότομα νομίζω και ανοίχτηκαν νέες ιστορίες;
Όχι, η υπόθεση του Ουρανίου ολοκληρώθηκε κανονικά. Στο επεισόδιο 271 (τέλη Σεπτεμβρίου του 1992, δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία) αποκαλύφθηκε ότι τα ηνία της συμμορίας του Ουρανίου τα είχε ο αδερφός του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (ο Γιώργος Γεωγλερής είχε το ρόλο) και πως όλα αυτά γινόταν υπό την ανοχή του, καθώς τον βοηθούσε, με το εμπόριο ουρανίου και πλουτωνίου, στον εκλογικό αγώνα. Συγκλονισμένος ο υπουργός, και πεπεισμένος ότι θα καταδικαστεί, αυτοκτονεί στο γραφείο του ΥΕΝ...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα