Η Λάμψη (1991 ANT1)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας ISOBITHS
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Έχει και πολλές εντελώς προβληματικές στιγμές λόγω AI upscale.

Συνημμένα

• vlcsnap-2024-08-20-22h46m28s649.png
    vlcsnap-2024-08-20-22h46m28s649.png
    1,3 MB · Προβολές: 30
  • vlcsnap-2024-08-20-22h46m13s635.png
    vlcsnap-2024-08-20-22h46m13s635.png
    1,4 MB · Προβολές: 30
Τα λουλουδια στον Τζωνη

Συνημμένα

• betty-boop---enamel-poster---betty-boop-in-love-p-image-438300-grande.jpg
    betty-boop---enamel-poster---betty-boop-in-love-p-image-438300-grande.jpg
    250,6 KB · Προβολές: 15
  • ANT1+ - Η Λάμψη.mp4_snapshot_07.19_[2024.08.20_22.23.14].jpg
    ANT1+ - Η Λάμψη.mp4_snapshot_07.19_[2024.08.20_22.23.14].jpg
    69 KB · Προβολές: 16
Καταπληκτικό! Πριν 2-3 μέρες συζητούσα με φίλους για την Λάμψη και μου έλεγαν ότι έπαιζε και ο Τζώνη Θεοδωρίδης, αλλά δεν μπορούσα να το θυμηθώ!!!
Λάμψη forever!

Τα λουλουδια στον Τζωνη
Καταπληκτικό! Πριν 2-3 μέρες συζητούσα με φίλους για την Λάμψη και μου έλεγαν ότι έπαιζε και ο Τζώνη Θεοδωρίδης, αλλά δεν μπορούσα να το θυμηθώ!!!
Λάμψη forever!

Κοίτα επιτυχίες το χλεμπονιάρικο! :D

Είναι λιγο δουλιτσα τα 100 επεισόδια αλλά όρεξη να εχεις να τα παρακολουθήσεις...όλα γινονται!!!
Ακόμα και ένα να δεις, πιστεύω με την επαναληψιμότητα θα είναι σαν να τα έχεις δει όλα....

Επειδή βλέπω ότι αναφέρεστε στην ποιότητα της εικόνας, μην ξεχνάμε το γεγονός ότι (το πιθανότερο) είναι γυρισμένη η σειρά σε βιντεοκασέτες, δεν είναι σε φιλμ επομένως, σε θέμα ποιότητας εικόνας, μην περιμένετε θαύματα στην ψηφιοποίηση, όπως επίσης και σε ήχο. Βασικά και μόνο το γεγονός ότι έχουμε μέρος των επεισοδίων αυτών που δεν υπήρχαν πουθενά αλλού, είναι γεγονός από μόνο του.

Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει αυτό, αλλά σε ένα επεισόδιο της Λάμψης που έπαιζε ένα μεσημέρι, ακούω από το δωμάτιο μου το μουσικό θέμα από την ταινία Hellraiser. Αμέσως έτρεξα στην τηλεόραση γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση που έπαιζε μια τόσο τρομακτική ταινία μεσημέρι ένα κανάλι. Εκεί κατάλαβα πως ήταν από ένα επεισόδιο της Λάμψης...

Καλό νέο, μακάρι να ανέβουν και στο site του Ant1, όχι μόνο στον Ant1+ και όχι μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Βέβαια η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα λόγω πλήθους των επεισοδίων, αλλά ας γίνει, έστω και σταδιακά.

Σωστή κίνηση του ΑΝΤ1 να αρχίσει να τα ανεβάζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ομως το ΑΙ ειναι για γελια. Το Τμημα Ηθων, για παραδειγμα που εχει και αυτο ανεβει, εχει υπεροχη εικονα χωρις το ενοχλητικο ΑΙ και ειναι στο οριτζιναλ 4:3 καδρο. Αναρωτιεμαι ποιος φωστηρας ηθελε να ξεχειλωσει την Λαμψη! Επισης απο κάποι επεισοδιo λειπει η αρχη του!! Δεν αποκλειεται να μην ηταν "προνομιο" της ΕΡΤ να τους χαλανε τα tapes...

Τελευταία επεξεργασία:
Σωστή κίνηση του ΑΝΤ1 να αρχίσει να τα ανεβάζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ομως το ΑΙ ειναι για γελια. Το Τμημα Ηθων, για παραδειγμα που εχει και αυτο ανεβει, εχει υπεροχη εικονα χωρις το ενοχλητικο ΑΙ και ειναι στο οριτζιναλ 4:3 καδρο. Αναρωτιεμαι ποιος φωστηρας ηθελε να ξεχειλωσει την Λαμψη! Επισης απο κάποια επεισοδια λειπει η αρχη τους!! Δεν αποκλειεται να μην ηταν "προνομιο" της ΕΡΤ να τους χαλανε τα tapes...
Πες τα! Έχουν κάνει όλοι εύκολη λύση το AI και τα στρετσαρισμένα κάδρα. Μια χαρά 576 PAL γραμμές έχουν οι Betacam SP στις οποίες βρίσκεται το αρχείο του σταθμού.

Το μόνο που θέλει είναι μια καλή μεταφορά με Time Base Correction και ένα κουμπάκι στο player σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει stretch σε 16:9 και τέλος. 576p με καλό bitrate αρκούν.

Πες τα! Έχουν κάνει όλοι εύκολη λύση το AI και τα στρετσαρισμένα κάδρα. Μια χαρά 576 PAL γραμμές έχουν οι Betacam SP στις οποίες βρίσκεται το αρχείο του σταθμού.

Το μόνο που θέλει είναι μια καλή μεταφορά με Time Base Correction και ένα κουμπάκι στο player σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει stretch σε 16:9 και τέλος. 576p με καλό bitrate αρκούν.
Ετσι ακριβως. Μονο η ΕΡΤ σεβεται το αυθεντικο καδρο και στις μεταδοσεις αρχειακου υλικου και στο online αρχειο τους.

Η ΑΙ τι ακριβώς παρεμβάσεις έχει κάνει; Δεν γνωρίζω και πολλά από την τεχνολογία και πως χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ταινιών. Έχει να κάνει με το κάδρο, αν είναι 4:3 η 16:9; Έχει να κάνει με τα χρώματα; Τι παρεμβάσεις έχουν γίνει;

Ερωτώ γιατί δεν έχω τις σχετικές γνώσεις....

Το AI (artificial intelligence) upscale προσδίδει μεγαλύτερες αναλύσεις για να θυμίζει το υλικό high definition. Όμως ταυτόχρονα προσθέτει στοιχεία που δεν υπάρχουν και κάνει παραμορφώσεις στα πρόσωπα. Στο μέλλον θα είναι πολύ καλό πιστεύω, αλλά προς το παρόν κάνει περισσότερη ζημιά παρά διόρθωση.

Όσον αφορά το κάδρο απο αναλογία οθόνης 4:3 σε 16:9... απλά τραβάει την εικόνα σε widescreen για τις μοντέρνες τηλεοράσεις, με αποτέλεσμα όμως να φαίνονται όλα παραμορφωμένα (τεντωμένα). Αντιθέτως, με ένα κουμπάκι θα μπορούσε ο θεατής να επιλέξει να μην υπάρχει παραμόρφωση (με μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά).

Τέλος πάντων, δεν πειράζει. Το ότι δεν μένει η σειρά στα αζήτητα είναι μεγάλη υπόθεση! Μακάρι να μπει όλο το αρχείο του σταθμού μια μέρα.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των 262 επεισοδιων στην πλατφορμα του Αντεννα. Λειπει μονο το επεισοδιο πιλοτος που δεν το ανεβασαν.
Παραθετω δυο screenshots απο το πρωτο επεισοδιο με το σωστο/αυθεντικο καδρο για συγκριση με το πειραγμενο καδρο των επεισοδιων που ανεβαινουν στην πλατφορμα.

Συνημμένα

• Λαμψη 1.png
    Λαμψη 1.png
    926,5 KB · Προβολές: 15
  • Λαμψη 1Α.png
    Λαμψη 1Α.png
    975,2 KB · Προβολές: 15
Με ποιον τρόπο αλλάζουμε το κάδρο από 16:9 σε 4:3, Χρήστο;

Μπορείς να το κάνεις και από την τβ σου Αρμαγεδδώνα

Το VLC Player εχει την δυνατοτητα να διαλεγεις οποιο καδρο θελεις για θεαση των βιντεο.

(Δεν ξερω αν θα σου επιτρεψει να δεις το βιντεο γιατι εχω κανει κρυφο το καναλι για καποιο διαστημα)

Παρατήρησα το εξής: ενώ σε άλλες σειρές ή εκπομπές που έχουν ανέβει στον ant1 + εμφανίζονται τα επεισόδια με το μήνυμα "συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε" (λογικό αφού δεν έχω κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα), τα επεισόδια της "Λάμψης" δεν υπάρχουν καν. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

φυσικά όποιος κάνει το λάθος απο εμάς και ανεβάσει τα επισόδια σε κάτι youtube κλπ,θα διαγραφούν αυτόματα,αφου υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.

Πίσω
Μπλουζα