EL GRECO είπε:
Αν θυμάμαι καλά είναι το έργο που επειδή η Έφη Πίκουλα έκανε παρέα με Γερμανούς στην κατοχή (για να δίνει τις πληροφορίες στους Έλληνες κρυφά), οι γυναίκες του χωριού μια μέρα στην εξοχή την περικύκλωσαν, την έγδυσαν και της φόρεσαν ένα τσουβάλι και την κούρεψαν για να τη διαπομπέψουν. Είχα πάθει σοκ όταν το είδα παιδί αυτό και το θυμάμαι ακόμη.
Αυτό, λοιπόν, δεν το θυμόμουν !!! Όπως έγραψα στο ποστ μου, πριν από κάμποσο καιρό, θυμόμουν ότι η Έφη Πίκουλα σε αυτό το σήριαλ κάποια στιγμή, από εκεί που ήταν φανατική πατριώτισσα και έδινε κουράγιο στον καλό της που πήγαινε στο μέτωπο να πολεμήσει, πήγε με τους Γερμανούς !!!! Δεν θυμόμουνα, όμως, ότι είχε αυτήν την κατάληξη !!!
Και να ποια η αξία & ομορφιά του φόρουμ : Από κάτι "retro" εγώ θυμάμαι και διηγούμαι το Α, ο συμφορουμίτης θυμάται και διηγείται το Β [που εγώ δεν θυμάμαι] κι έτσι ... συμπληρώνεται το "παζλ των αναμνήσεων" και το "ταξιδάκι στα παλιά" γίνεται ακόμη καλύτερο !!!
Πάντως, όπως έχω ξαναγράψει, η συμμετοχή της Έφης Πίκουλα σε αυτό το σήριαλ είναι .... σκέτη γλύκα !!! Την κοπελιά την ξέρουμε κυρίως από τις 80ς ταινίες π.χ. με τον Γαρδέλη να τής τραγουδά στην κουπαστή του επιβατηγού πλοίου "Καμ γουίθ me για να τη βρεις να γλεντήσουμε τουγκέδερ κλπ κλπ" !!! Δηλαδή την ξέρουμε ως ένα "μοντέρνο 80ς κορίτσι", με τα υπέροχα μεσογειακά χαρακτηριστικά της, που θέλει να χαρεί τη νιότη της [και το ....
γαρδελοκαμάκι :flower:βεβαίως βεβαίως], να φλερτάρει με τους τόοοτε μοντέρνους συνομήλικούς της, να χορέψει στην πίστα της τόοτε ντισκοτέκ του νησιού υπό τους τόοοτε μοντέρνους συνθ-ποπ ήχους της εποχής κλπ κλπ !!! Στη Μάχη των Πελαργών, όμως, είδαμε μια διαφορετική 'Εφη Πίκουλα : Εκεί, αντί να βγάζει τη .... "
μοντερνίλα", με την οποία την έχουμε συνδυάσει εκεί στα 80ς, τη βλέπουμε να υποδύεται ένα γλυκύτατο, συνεσταλμένο κορίτσι που καρτερά στο χωριό την επιστροφή του αγαπημένου της από το μέτωπο [τουλάχιστον στην αρχή του σήριαλ] !!! Δηλαδή, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να υποδυθεί πολύ πειστικά ΚΑΙ ρόλους που αφορούν ... παρελθόντα έτη [την Κατοχή εν προκειμένω] !!!!
Τέλος, νομίζω ότι στο σήριαλ έπαιζε και ο μικρός Λουκάς Μεταξάς [ο ... μικρός Θωμάς από τον "Δρόμο"], ο οποίος υποδυόταν τον μικρό αδελφό της Έφης Πίκουλα !!! Ας μας διαφωτίσει, όμως, κάποιος που θυμάται καλύτερα .....
abyss έγραψε :
Σ' αυτόν, τον καταγάλανο
δικό μας ουρανό,
που οι πελαργοί
ποτέ δε θα τον άφηναν να πέσει,
Χμμμ .... η παιδική μου μνήμη θυμάται το επικό τραγούδι των τίτλων της σειράς ως :
Σ' αυτόν, τον καταγάλανο
δικό μας ουρανό,
που οι πελαργοί
δοξάζουν κάθε καλοκαίρι !!!
Δεν αποκλείεται, όμως, και οι δυο να έχουμε δίκιο, δηλαδή να ακούγονται στο τραγούδι και οι δύο "εκδοχές" !!! Και σε αυτό ας μάς διαφωτίσει κάποιος που θυμάται καλύτερα ....