foutix
RetroNuts
- Αντιδράσεις
- 1.382
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Σοφοκλέους & Γερανίου
Πλατεία Συντάγματος , Οδός Όθωνος
Κάπου έχει ξανά δημοσιευθεί στο θέμα…
Η ερώτηση δεν είναι καθόλου χαζή...Είδα την από πάνω φωτό του @RIO και ήθελα να κάνω την εξής χαζή ερώτηση (που μπορεί ήδη να έχει απαντηθεί στο παρελθόν αλλά η μνήμη μου τα 'χει παίξει πια) : Όταν τα τρόλεϋ αντικατέστησαν τα τραμ, κληρονόμησαν τα νούμερα και τις διαδρομές τους; Το τρόλεϋ 2 μέχρι και αυτή τη στιγμή Παγκράτι- Κυψέλη πηγαίνει. Έχω ακούσει ότι και το 1 πήγαινε Τζιτζιφιές, όπως και το σημερινό τρόλεϋ 1 πηγαίνει Αττική - Τζιτζιφιές - Μοσχάτο.
Πλατεία Συντάγματος, τέλος της οδού Σταδίου. Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνεται το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Επειδή για κτίρια δεν σκαμπάζω πολλά αλλά για μήκη φούστας ανά τους αιώνας κάτι λίγαΣτην αριστερή άκρη της φωτογραφίας βλέπω μια πρωτοσουφραζέτα αφού φοράει μια φούστα που σαφώς αφήνει να φαίνεται ο ποδοστράγαλός της. Για την εποχή αυτό ήταν σούπερ μίνι. Οι λάσπες των δρόμων δεν επέτρεπαν στις κομψές ατθίδες να φοράν ποδήρεις εσθήτες στις εξόδους τους προς τα εξοχάς (Στάδιο, Πατήσια-Αμπελόκηποι, Κολιάτσου-Παγκράτι), αλλά η κυρία με το άσπρο αλεξήλιο στο πρώτο πλάνο δείχνει το αρμόζον μήκος.
Έχω την εντύπωση ότι η λήψη είναι στα Χαυτεία, απέναντι από το τότε φαρμακείο Μαρινόπουλου και νυν φούρνου. Η στάση πρέπει να είναι μπροστά από την όψη επί της Πατησίων του πρώην ξενοδοχείου Εξέλσιορ, κατόπιν Εθνική Τράπεζα, τώρα αν δε κάνω λάθος είναι κατάστημα καλλυντικών.Πάντως η παλιά φωτό μας δείχνει ότι η μισή Κυψέλη ήθελε να μετακομίσει Παγκράτι.