Στο εμπορικό τρίγωνο αν με αφήσετε δεν θα μπορέσω ποτέ να βρω το δρόμο για να φύγω, καλά που έχει άπειρα φαγάδικα και δεν θα πεθάνω από πείνα και δίψα σαν ναυαγός σε ερημονήσι. Πάντα εκεί έτρεχα σαν σκυλάκι πίσω από την μητέρα μου αρχικά και την αδελφή μου αργότερα μέχρι και σήμερα. Η Οδός Αγίου Μάρκου είναι απωθημένο μου, γιατί ήξερα ότι είναι εκεί αλλά δεν μπορούσα ποτέ να τη βρω - για κάποιο λόγο πηγαίναμε, δηλαδή με πηγαίνανε, συχνά. Μόνο την Ευριπίδου είχα μάθει διότι ένα χρόνο την περπατούσα ολόκληρη κάθε φορά που είχα έξοδο από το Ναύσταθμο Σαββατοκύριακο ή αργία κι έπαιρνα το λεωφορείο του Περάματος από/για Πλατεία Κουμουνδούρου (Καθημερινές έπαιρνα τον ηλεκτρικό για Πειραιά και την Ευκαιρία) Δεν έχω ιδέα πού βρίσκεται η Αγίου Μάρκου σε σχέση με την Ευριπίδου.
Θυμάμαι πόσο με είχε συγκλονίσει όταν 16άρης πια και μόνιμος κάτοικος Κουπονίων συνειδητοποίησα ότι η Αιόλου ήταν συνέχεια της Πατησίων. Ως τότε η Πατησίων ήταν ο δρόμος που πηγαίναμε παίρνοντας το τρόλλεϋ για να επισκεφτούμε τη θεία Α. (συγγενή του πατέρα μου) ενώ η Αιόλου ήταν ο δρόμος στον οποίο φτάναμε μετά από περιπλάνηση στα δρομάκια μετά τη Κλαυθμώνος όταν θέλαμε να επισκεφτούμε τη θεία Ν. (συγγενή της μητέρας μου) που έμενε στους Αέρηδες. Πώς να φανταστώ ότι είχαν σχέση οι δρόμοι δύο τόσο άσχετων θειάδων?
Είχα όμως θράσος τότε. To 1973, πρώτη χρονιά στην Αθήνα, οι γονείς ακόμη επαρχία, ήθελα να πάω να δω το μιούζικαλ "Godspell" που το έπαιζε το σινεμά "Βένος" στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών. Δεν είχα ιδέα πού ήταν η Αχαρνών, αλλά ήξερα από μικρός ότι ο Άγιος Ελευθέριος ήταν στάση στον ηλεκτρικό, διότι καμιά φορά τον παίρναμε από Ομόνοια όταν θέλαμε να επισκεφτούμε τη θεία Ε. που έμενε Πειραιά (οι διακοπές μας στην Αθήνα ήταν μια διαδοχή επισκέψεων σε θείες, υπήρχαν μπόλικες φυσικά στα Κουπόνια, αλλά εκτός από τις εξωΚουπονικές θείες Α, Ν και Ε είχαμε και τη θεία Π. στην Πλατεία Αμερικής και τη θεία Σ. στον Ταύρο και άλλες που τις έχω ξεχάσει). Βραδυάτικα πήρα το λεωφορείο, κατέβηκα Ακαδημίας, περπάτησα Ομόνοια, πήρα ηλεκτρικό, κατέβηκα στη στάση Άγιος Ελευθέριος, και αφουγκράστηκα πού είχε περισσότερο θόρυβο από αυτοκίνητα άρα προς τα εκεί ήταν η Αχαρνών, σκέφτηκα, οπότε περπάτησα λίγο και βγήκα στη λεωφόρο και είδα μπροστά μου το "Βένος" με τη φωτεινή του επιγραφή. (Πώς τα θυμάμαι όλα αυτά πάνω από μισό αιώνα μετά? Άσχετο, αλλά πολύ ωραίο το Godspell.) Για αγεωγράφητος καλά τα κατάφερα.